ISDIN lansează Ureadin, gama cu uree pentru îngrijirea pielii

ISDIN lansează gama Ureadin, o linie cu produse inovatoare pe bază de uree, formule special create să asigure hidratare intensă și de durată, pentru o piele mereu catifelată.

ISDIN UREADIN, produse de ingrijire cu uree a pielii

Dacă ai suferit vreodată de probleme de piele, imposibil să nu fi aflat până acum de produsele cu uree. Poate că le-ai folosit deja și ești la curent cu proprietățile lor extraordinare de hidratare. Ureea este o moleculă cu proprietăți hidratante excepționale, folosită în cele mai noi formule dermocosmetice. Produsele cu uree sunt folosite pe scară largă în tratamentul diverselor afecțiuni cutanate, de la dermatită la psoriasis, keratoze, bătături etc. Și asta datorită calității acestei substanțe de a hidrata pielea în profunzime, pe termen lung, și a activa mecanismele de reînnoire cutanată. Proprietățile ei de hidratare sunt cunoscute și validate de dermatologi, iar ISDIN nu a ezitat să demonstreze încă o dată beneficiile acestei substanțe asupra pielii.

Ce este ureea?

Ureea este un compus azotat non-proteic prezent în corpul nostru, mai exact produsul final al catabolismului proteic. Ureea absoarbe azotul în exces din sânge și îl elimină prin urină.

Ureea este prezentă în mod natural pe pielea sănătoasă și este o componentă naturală a factorului natural de hidratare (NMF) al epidermei.  Pielea deshidratată are nevoie de uree ca să se reechilibreze, ca să rețină mai multă apă în stratul cornos.

Cum funcționeazã ureea asupra pielii?

În primul rând, reduce pierderile de apă prin piele și ajută la menținerea nivelurilor optime de hidratare. Promovează reînnoirea celulelor și peelingul natural. Ureea este o componentă activă a pielii noastre, iar ISDIN a dus această acțiunea acestei molecule la nivelul următor. I-a îmbunătățit formula și, implicit, proprietățile. Rezultatul: Ureea ISDIN și gama Ureadin.

Efectele benefice ale aplicării produselor UREADIN

Ureea este cicatrizantă și antiinflamatoare; calmează mâncărimea și redă confortul cutanat.

  • Keratolitic: acționează ca un proteolitic la joncțiunile intercelulare;
  • Promotor al penetrării cutanate a altor substanțe și medicamente;
  • Antifungic: inhibă creșterea dermatofitelor;
  • Reechilibrant: restabilește propriile niveluri fiziologice în piele – sursă de hidratare „Inteligentă”.

Ce concentrație?

Știai că, în concentrații reduse (≤ 10%), ureea are proprietăți keratoplastice (modulează plasticitatea stratului cornos), pe când în concentrații ridicate (> 10 %), ea are proprietăți keratolitice (promovează detașarea celulelor moarte de suprafață și, în consecință, regenerarea pielii)?

Proprietățile cosmetice ale produselor cu uree

Ureea este foarte hidrofilă – are capacitatea de a reține apa foarte eficient, ceea ce o face un ingredient cosmetic prezent în multe creme hidratante. Tot așa, ureea este utilizată pentru gestionarea cosmetică a bolilor de piele care induc îngroșarea stratului cornos (hiperkeratoză), cum ar fi psoriazisul și ihtioza. În plus, ea este utilizată pentru a stimula regenerarea pielii și pentru a restabili funcțiile de „barieră” în caz de xeroză (piele uscată), dermatită atopică și psoriazis.

Principalele indicații ale produselor UREADIN

  • Produsele care conțin un procent mai mic de <10% au efect hidratant pe pielea uscată (xeroză), descuamată și cu eczemă;
  • Produsele care conțin un procent mai mic de <15-30% au efect umectant și keratolitic în xeroza ușoară până la moderată și hiperkeratoză localizată în zone sensibile (ex. față);
  • Produsele care conțin un procent mai mic de <40-50% au efect antiproliferant și keratolitic pe pielea și unghiile îngroșate, hiperkeratoză localizată moderată până la severă (ex. psoriasis, calusuri, veruci, cheratodermie) și infecții micotice.

Care sunt principalele beneficii ale ureei?

Ei bine, ureea îmbunătățește funcția de barieră a pielii, iar  cercetătorii ISDIN au arătat că molecula special de uree ISDIN este mult mai mult decât un activ hidratant. Beneficiile sale asupra pielii se extind de la funcția de barieră a suprafeței sale, la sistemul său de apărare și chiar la rezistența și elasticitatea acesteia.

Totodată, ureea ISDIN vine să susțină și să îmbunătățească sistemul imunitar, stimulând producerea de peptide antimicrobiene (AMP). Apoi, tot ea ameliorează funcția mecanică și elasticitate

Ureea ISDIN își extinde acțiunea dincolo de epidermă și acționează în fibroblaste prin stimularea sintezei colagenului.

O moleculă activă aprobată prin studii dermatologice

În ultimii zece ani, ISDIN a colaborat cu experți internaționali în dermatologie pentru a-și aprofunda cunoștințele despre proprietățile ureei ISDIN. Rezultatele au fost surprinzătoare, arătând că a fost mult mai mult decât un hidratant activ. Beneficiile sale se extind de la funcția de barieră la suprafața sa, sistemul său de apărare și chiar rezistența și elasticitatea. Rezultatul acestei cercetări este ISDIN Uree, un ingredient activ excepțional. Formularea sa garantează o stabilitate excelentă și biodisponibilitate topică chiar și la concentrații ridicate. O garanție științifică și o eficacitate superioară care fac din Ureadin o linie de hidratare dermoactivă care hidratează și redă catifelarea pielii.

Care este cea mai potrivită textură pentru pielea ta?

Fiecare piele are propriile nevoi. De aceea, atunci când creează un nou produs, cei de la ISDIN se gândesc la noi și la pielea noastră. Sunt texturi concepute astfel încât aplicarea lor să fie ușoară și confortabilă. Indiferent de nevoile pielii, la ISDIN găsești formula potrivită.

Citește și

ACNIBEN, noua linie ISDIN împotriva acneei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.