Kollagen Beauty, elixirul tinereții în variantă modernă

Fântâna tinereții… Au căutat-o savanții tuturor timpurilor, au scris despre ea poeți și filosofi, scenariști de film și autori de cărți fantasy. Câți dintre noi n-am visat la un cocktail secret, care să ne păstreze tinerețea și frumusețea, timp cât mai îndelungat? Cercetătorii germani au găsit unul, cu colagen.

Kollagen Beauty supliment alimentar cu colagen

foto stânga: Pexels; foto dreapta: ©Mihaela Doina Rădulescu

Despre colagen, chinezii credeau că e „elixirul tinereții”. Laboratoarele Doppelherz l-au purificat folosind farmacologia modernă și i-au adăugat câteva ingrediente cheie, care îi potențează efectele. L-au numit Kollagen Beauty, un supliment alimentar cu formulă  complexă pentru păstrarea tinereții și frumuseții pielii, dar și cu alte efecte bune asupra sănătății. Eu l-am încercat și iată ce-am aflat.

Mă știți că sunt cârcotașă. Că nu cred în creme minune și nici în chirurgia plastică. Că vreau să arăt bine, fără prea mult efort sau vreun risc pentru sănătate. Și vreau să fiu frumoasă. Dar nu la cabinet, ci acasă! Tocmai când visam la o poțiune magică de întinerire ca în filmele SF, am primit o cutie cu 30 de flacoane de Doppelherz system Kollagen Beauty. Așa am descoperit că cercetarea de top nu doarme. Și că „elixirul tinereții” există și e pe piața din România, din acest februarie.

Doppelherz system Kollagen Beauty a fost lansat anul trecut în Germania, unde s-a bucurat de un succes imens. A cucerit inimile femeilor atente cu look-ul lor și și-a câștigat un loc binemeritat în rutina zilnică de păstrare a frumuseții și tinereții, alături de stilul de viață activ, somnul bun și mâncarea sănătoasă.

foto: ©MDR

Despre efectele minunate ale colagenului știam deja, dar am aflat și lucruri noi, pe care vi le spun și vouă.

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteină prezentă natural în organismul uman (și al tuturor mamiferelor). O treime din proteinele noastre sunt reprezentate de 28 de tipuri de colagen. Împreună cu elastina, o altă proteină esențială sintetizată de corpul nostru, colagenul asigură integritatea, structura, forța și flexibilitatea pielii, oaselor și articulațiilor (tendoane, ligamente, cartilaje).

Pielea e 70% colagen. Colagenul de tip 1 este cel mai flexibil și componenta principală a dermei, căreia îi conferă elasticitate și fermitate, o menține întinsă și fără riduri, previne apariția celulitei și a vergeturilor. Are rol de hidratare și regenerare celulară, ajută la cicatrizarea mai rapidă și mai eficientă. Și nu doar a pielii! Are rol în creșterea și regenerarea părului și a unghiilor.

Din păcate, producția naturală de colagen începe să scadă treptat după 25 de ani și devine vizibilă după 30, când apar primele riduri, iar pielea își pierde fermitatea din adolescență. Factorii genetici sunt determinanți, dar și stilul de viață contează. Fumatul, consumul de alcool și de dulciuri duce la scăderea producției endogene de colagen, iar expunerea la soare (raze UV), vânt, temperaturi extreme – la distrugerea ireversibilă a colagenului din piele.

Când nu putem să-l producem, o idee bună ar fi să-l aducem din exterior. Cremele cu colagen acționează numai la suprafata pielii,  iar injecțiile cu colagen nu mi se par o soluție atractivă.

Dar dacă îl mâncăm sau îl bem? Colagenul se află din belșug în gelatină, care se obține din oase și cartilaj animal. Cum nu putem să mâncăm toată ziua piftie din picioare de porc și jeleuri (v-am spus că zahărul scade producția de colagen?), suplimentele de colagen rămân soluția cea mai la îndemână. Ideal însoțite de vitaminele A, C și E, care au un rol important în sinteza colagenului.

kollagen beautyMereu tânără? Da, dacă ai grijă de tine!

Poți să arăți bine și să te simți bine până la vârste înaintate, dacă mănânci sănătos, te hidratezi suficient, dormi bine, faci mișcare. Și iei un supliment cu colagen.

Suplimentele cu colagen sunt recomandate în prevenirea problemelor articulare, întărirea sistemului osos, sănătatea și frumusețea pielii. Iar cele mai bune suplimente sunt cele care conțin colagen hidrolizat, acesta având avantajul unei absorbții intestinale mai rapide. Cum este cel din Doppelherz system Kollagen Beauty.

Mecanismul de acțiune e simplu: peptidele de colagen ajung în intestin, de unde sunt absorbite și transportate prin sânge în toate țesuturile corpului. Odată cu creșterea rezervelor de colagen din derm, păr, unghii și articulații, cresc și hidratarea, fermitatea și suplețea acestora. Mereu tânără? Da, dacă ai grijă de tine!

Dar Kollagen Beauty e la fel de bun și pentru bărbați. Deși organismul lor produce mai mult colagen și de o calitate mai bună decât al nostru (nu fac celulită, au o piele mai fermă, mai mult timp) suplimentul cu colagen îi ajută în egală măsură.

Ce conține și ce face Kollagen Beauty

Fiecare flacon unidoză conține 2,5g de peptide purificate de colagen, cu acțiune specifică asupra pielii, conform studiilor*:

  • După 4 săptămâni de utilizare: crește fermitatea și elasticitatea pielii odată cu creșterea concentrației de elastină din piele. Ridurile sunt mai puțin adânci, pielea mai netedă. Unghiile cresc mai repede, se rup mai greu, sunt mult mai rezistente.
  • După 3 luni, celulita e mai puțin vizibilă.
  • După 6 luni, efectele sunt tot mai evidente, celulita și vergeturile tot mai reduse.

Pe lângă peptidele purificate de colagen, serul Kollagen Beauty mai conține: vitaminele C, A și E, biotină (o vitamină din complexul B) cupru și zinc. Toate au efect anti-ageing și antioxidant, potențând acțiunea de regenerare, hidratare, tonifiere și întinerire a pielii, părului și unghiilor.

Kollagen Beauty conține și un element surpriză: 100 mg extract din fructe Açai, provenite de la un palmier care crește în America de Sud  (în jungla amazoniană). Acestea conțin polifenoli cu puternic efect antioxidant și contribuie la menținerea tinereții fără bătrânețe.

* Studiu cu peptide de colagen; durata minimă a consumului – 8 săptămâni:
Proksch et al (2014) Skin Pharmacol Physiol 27:113–119 Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis;  Studiul peptidelor de colagen; durata minima a consumului – 4 săptămâni: Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study.

foto: ©MDR

Una pe zi

În fiecare dimineață, timp de o lună, mi-am băut „elixirul”. A fost distractiv și reconfortant, pentru că arată ca sucul de portocale și are gust plăcut (adică dulce-acrișor de litchi și aromat de pepene galben). Și știi că-ți face bine. Adică îți face pielea mai frumoasă și mai fermă, te scapă de riduri și de celulită. Discret, e adevărat. Și în timp îndelungat. Dar comod. Și fără riscuri.

Eu le-am băut cu mare avânt, gândindu-mă că, dacă nu mă face mai frumoasă și mai tânără, măcar îmi întărește unghiile, părul și articulațiile. Și n-am greșit.

Nu pun poze cu mine înainte și după, că o să spuneți că le-am „aranjat” în photoshop. Sau că nu se vede prea bine de la distanța asta. Și că diferența nu poate fi vizibilă după numai o lună de administrare, când specialiștii ne recomandă minim două. Dar vă spun ce mi s-a întâmplat…

kollagen beauty doppelherz

foto: ©MDR

Finalul poveștii: „va urma”…

La început n-am simțit nici un efect. Adică nu am devenit brusc mai tânără, mai veselă și mai frumoasă. Spre sfârșitul lunii, când aproape că uitasem ce beau în fiecare dimineață, o prietenă mi-a spus: „Ce bine e de tine că poți să dormi până târziu! Arăți mult mai odihnită!” După primele secunde de derută, în care încercam să-mi amintesc la ce oră m-am trezit, am zâmbit larg: „ăăă nu e de la somn. E de la Kollagen Beauty!” Și i-am spus povestea colagenului. Dacă vreți s-o aflați și voi, încercați Doppelherz system Kollagen Beauty.

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.