La cozonac, cel mai important ingredient e făina

Pentru cozonac există o mulțime de rețete și o singură mare supărare: cozonacul care nu crește. După atâta muncă, e inutil să descriu dezamăgirea autoarei aluatului dar și a întregii familii, atunci când cozonacul nu iese așa cum ar trebui, pufos și crescut. Compania de făină Băneasa spune că alegerea făinii este extrem de importantă pentru un cozonac bine făcut. Și ne dă o rețetă…

Rețeta de cozonac

foto: pexels

Cozonac pufos și pască delicioasă cu Făina 000 Băneasa

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a lumii creștine. Cu prilejul acestei sărbători, oamenii se bucură de înțelesul creștin, de Învierea Domnului, dar își fac timp pentru momente fericite împreună.

Masa de Paște este pregătită de sărbătoare. Pe masa sunt așezate buchete de flori de primavără, grâu încolțit, ouă încondeiate. Nelipsite de pe masa de Paște sunt pasca și cozonacii și pentru ca totul să iasă perfect Făina Băneasa 000  este un ajutor de nădejde.

Maeștrii cofetari și brutari recomandă pentru prepararea unui cozonac reușit făina 000. Făina 000 este o făina extra rafinată, prelucrată mult, ideală pentru aluaturi fine, aerate, gen cozonac. Are un continut mare de gluten, se obtin aluaturi fine, elastice, nelipicioase, care înglobeaza aer mult și rezultă preparate extrem de pufoase. Făina de calitate, timpul de dospire, timpul de coacere și modalitatea de frământare sunt secretele unui cozonac perfect făcut din ingrediente obişnuite.

Pentru a avea siguranța ingredientelor de bună calitate de fiecare dată cand preparați cozonacul delicios sau pasca iubită de toți cei dragi, Băneasa s-a asigurat că iți oferă o făină cu care vei obține întotdeauna cozonacul și pasca perfectă – Făina de grâu albă superioară 000 Băneasa.

Rețeta de cozonac echipa BăneasaAșadar, ce făină alegem?

Echipa Băneasa spune că pentru cozonac și pască făina de grâu albă superioară 000 este cea mai indicată. După cum vedeți, există câte o variantă de făină Băneasa pentru orice preparat:

Făina Băneasa

 

24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.