Make-up pentru o seară glam (pas cu pas)

foto: Alina Miron

Make-up pentru o seară glam cu make-up artist Mihaela Vasile

Make-up artist Mihaela Vasile ne dezvăluie pas cu pas secretele unui make-up pentru o seară glam – ideal pentru Sărbători și alte ocazii speciale.

Model: Elena Roșca Dumitriu; Foto: Alina Miron; Ședința de make-up a fost realizată cu sprijinul Școlii de Make Up Academy Giulia Nahmany & Fleurimon Paris, din București.

ALI_7761

5 Principii de bază ale machiajului de petrecere:

  • Înainte și în preajma Sărbătorilor, brandurile cunoscute scot pe piață câte un produs sau chiar colecții special destinate machiajului de ocazie. Acestea sunt de obicei farduri shimmer sau glitter, pudre și creme iluminatoare, rujuri tari. Alege cu grijă, nu toate produsele dintr-o gamă sunt foarte bune. Poți să găsești la orice brand ceva care ți se potrivește, uneori foarte bun poate fi și un produs „no name”.
  • Machiajul de petrecere ține cont în primul rând de personalitatea celei care îl poartă, de tematică, ținută și locul în care se desfășoară evenimentul. Nu poți să te machiezi pentru o seară de Revelion în munți, la cabană, ca pentu una într-un restaurant la Paris.
  • Dacă vrei să arăți bine de Crăciun și Revelion, trebuie să ai grijă de tenul tău, tot anul! Dacă nu tot anul, măcar cu 1-2 săptămâni înainte, când ar fi bine să începi un program de curățare și hidratare a tenului: o exfoliere, 2-3 măști nutritive, somn! Nu uita, nu poți să te transformi peste noapte din Cenușăreasa în prințesa balului! Machiajul te ajută, dar trebuie să îl ajuți și tu, cu un pic de atenție și îngrijire.
  • Ca regulă generală, se folosesc produse de machiaj care pun în valoare ce ai mai frumos: ochii, gura, pomeții, tenul. Este seara în care poți purta rujul roșu aprins laolaltă cu pleoape sclipitoare. Ai grijă însă, nu exagera! Stai departe de genele false și de tușul de pleoape negru. Folosește tonuri calde de creion maro pentru contur și nu purta ruj și rochie roșii, în același timp.
  • Nu există o ordine obligatorie în pașii de machiaj. Make-up artist Mihaela Vasile crede că etapele trebuie realizate în așa fel încât oricare dintre ele să poată fi considerată bună ca final de machiaj: machiaj de zi, mai estompat, cu accent pe ochi, cu accent pe buze, de seară, puternic. Într-o singură ședință de machiaj, poți realiza minimum trei variante, în funcție de momentul la care te oprești. Începe prin a realiza o bază de machiaj, din fond de ten și concelear (corector), ca o pânză pentru pictura artistului, fixează cu pudră și apoi aplică tonurile de culoare.

Pas cu pas

Hydra 4 DAY CREAM 139 leiDemachiere și hidratare

Folosește o cremă ușoară, cu vitamine (atenție, să nu conțină acizi AHA sau alte substanțe antirid, care pot exfolia ușor pielea și ruina toată truda).

De exemplu Hydra 4 Day Cream, o formulă ușoară, protectoare, cu ulei de măsline și extract de alge, 139 lei.

 

Machiajul ochilor

Mihaela a început cu machiajul ochilor, pentru că folosind produse sclipitoare pentru pleoape, acestea ar putea ateriza si pe alte zone ale feței. Putem șterge eventualele „sclipiciuri” de pe față , fără să ne temem că stricăm machiajul, prin aplicarea ulterioară a fondului de ten.

12

7

 

 

 

 

 

 

Cu ajutorul unei pensule pentru ochi, Mihaela aplică pe pleoape un primer/concealer, într-un ton cât mai aproapiat de nuanța pielii. Se fixează totul cu pudră liberă sau compactă translucidă. Ea a folosit la acest machiaj produse profesionale, MAC, Bobby Brown și Laura Mercier, noi o să-ți oferim câteva variante la îndemână. Fardul de bază trebuie să fie ceva mai deschis decât nuanța pielii, pentru a potența mai bine fardul colorat din etapa următoare. Baza pentru fardul de ochi, www.melkior.ro 29,90lei; Paleta corector ten Neutral Tones, de la Melkior, 59,90lei; Mascara Volume Elixir de la Yves Rocher, 60 lei.

Se fixează totul cu pudră liberă, eventual compactă, translucidă. Putem merge pe tonuri soft în culori neutre pe pleoape și un ruj roșu aprins pe buze. Sau putem încerca un machiaj mai închis la ochi, și doar un gloss pe buze. În cazul de față, Mihaela ne propune tonuri calde de pământ (bej și maro) pentru pleoape, cu un machiaj smokey maro închis la ochi. De ce maro? Pentru că negrul maturizează, ca să nu spunem că de-a dreptul îmbătrânește. Negrul se folosește în machiaj doar la tonuri închise de ten, păr sau sprâncene.

345

Apoi vine rândul luminilor și umbrelor: puțin fard deschis iluminator sub arcul sprâncenelor și la colțul interior al ochiului, estompat ușor către centru. Subliniem linia ochiului cu creionul dermatograf maro sau gri, chiar pe linia genelor inferioare. Întindem bine urma creionului cu pensula, pentru a realiza un contrast între culoarea irisului și pleoapă. Aplicăm mascara pentru volum, pe deasupra și pe dedesubtul genelor, prin rotirea periei aplicatorului.

Fard duo pentru pleoape The ONE Prismatic - Icy Purple, Oriflame Shimmer Cubes Palette Chocolate Box the body shop 89 lei Sugar PlumVariante pentru machiajul ochilor

Dacă vrem un look mai evident pentru ochi, putem sublinia cu creionul dermatograf și linia superioară a pleoapelor, pornind de la baza genelor, pe toată pleoapea, prin randare (hașurare). Fard duo The ONE Prismatic Icy Purple, Oriflame, 20 lei; Shimmer Cubes Palette Chocolate Box The Body Shop sau Palette Sugar Plum, 89 lei

Creion contur pentru ochi The ONE Kajal - Smoky Charcoal, Oriflame mac_loose

 

CreionDeepBrown

Creion Bio Sante pentru conturul ochilor, nuanța Deep Brown, 50 lei, www.life-care.com

iluminator YR

Stilou corector iluminator de la Yves Rocher

133Apoi se aplică un fard shimmer, în cazul nostru nuanța Plum, pe toată pleoapa și în pliul pleoapei.

Conturul feței

După machierea ochilor, ne ocupăm de restul feței: aplicăm un fond de ten hidratant. Dacă tenul nu este pătat, nu este necesar să acoperim toată fața cu  fond de ten. În cazul nostru, nu folosim fond de ten decât pentru zona T.  Aplicăm corectorul acolo unde este cazul să estompăm cearcăne, riduri, pete. Fixăm machiajul cu pudră liberă, aplicată cu pensula, pe toată fața.

fond de ten iluminator, cu vitaminele C si E,spf 20, pret 90 lei in farmacii

Fond de ten iluminator, cu vitaminele C si E, spf 20, pret 90 lei in farmacii

Brightening Brick - Cranberry

Bobbi Brown Brightening Brick – Cranberry 230 lei (Baneasa Shopping Center)

Cu o periuță pentru sprâncene, ne asigurăm că fiecare fir stă la locul lui. Cu un bronzer, conturăm linia de sub pomeți și de la baza părului. Cu un iluminator, evidențiem pomeții până sub ochi, zonele de deasupra buzei superioare și bărbia. Aplicăm un gloss pe buze și fard de obraz pe obraji.

3536La final, putem da câteva tușe de glitter cremos, transparent, pentru un efect wow!

Machiajul buzelor

Ne putem opri la gloss. Sau putem marca buzele cu o culoare tare.

24 25În acest caz, renunțăm la gloss și aplicăm pe buze următoarele straturi:

1. Primul strat trebuie să fie hidratant, respectiv un balsam/cremă hidratantă.

2. Al doilea, de fond de ten/concealer. Urmează pudra pentru fixare. Cu creionul contur, prin randare, umplem cu culoare toată suprafața buzelor. La final, aplicăm cu  pensula un ruj roșu, având grijă să nu depășim marginile conturate cu creionul. Nu-i așa că a ieșit un machiaj superb?

Machiaj: Mihaela Vasile

Foto: Alina Miron

05284

Yves Rocher Creion retractabil de buze

29 lei

Ruj Yves Rocher, 29 lei

30 lei

Gloss Yves Rocher 30 lei

27 26 28

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.