DB_BurberryB2BTS01_096_F3-new

My Burberry e cea mai nouă și semnificativă lansare a casei Burberry, inspirat de parfumul aroma grădinilor londoneze după ploaie. Creație semnată de Christopher Bailey în colaborare strânsă cu renumitul Francis Kurkdjian, My Burberry este o aromă floral încrezătoare și cuceritoare, în același timp elegantă și discretă, în cunoscutul stil britanic, 447lei/50 ml edp. Se găsește în Sephora, Marionnaud, Douglas și B&B.

Cum iti alegi parfumul

cum iti alegi parfumul

O metodă ar fi completând chestionare pe net, despre ce floare, aromă sau peisaj preferi. Cealaltă – să stai o vreme la raftul cu testere, încercând să-ți resetezi mirosul, la câteva secunde. Niciuna din ele nu e perfectă, așa că ne-am gândit să vă oferim câteva sfaturi despre cum poți să-ți alegi parfumul care ți se potrivește.

CL EDPI 2014_50ml+MC without shadow_RGB Web_2000px_300dpi

Dacă vrei să faci senzație cu parfumul tău, încearcă Jean Paul Gaultier ”Classique” Intense, creație Francis Kurkdjian: o explozie de flori de tiare și note fructate, rodie și floare de portocal, vanilie și paciuli, într-o combinație sensuală și irezistibilă, 399 lei/50 ml edp

Oamenii își amintesc imediat de un parfum și îl asociază subconștient cu evenimente, emoții sau persoane. De aceea, parfumul este reflexia ta în lume și e bine să reflectezi și tu la el, înainte de a cumpăra unul. Chiar dacă folosești mai multe, ai unul preferat, pe o anumită perioadă de timp, care îți va aminti, peste ani, de persoana care ai fost atunci și experiențele pe care le-ai trăit la vremea aceea.

ESENȚE UNICE. Evident, parfumul, oricât de rar, nu e doar al tău. Mai e folosit de zeci și sute de mii de persoane în toată lumea, și chiar de câteva din jurul tău. Ce îl face deosebit la tine e mirosul specific al pielii tale, săpunurile pe care le folosești, deodorantul, combinația de uleiuri naturale și feromoni, toate contribuie la schimbări subtile ale rezultatului final.

3901

Un parfum elegant, energizant: apă de parfum Biotissima Unique Moments, 60 lei/50 ml, www.life-care.com. Note de vârf: coacăze negre și pară, la mijloc stânjenelm iasomie și floare de portocal, note de bază paciulim boabe de tonka, vanilie și praline

METODA. Patti Kapla, de la fragrancenet.com, ne sfătuiește să luăm mai multe mostre de parfum și să le încercăm câte una pe zi, evitând suprapunerea cu loțiuni de corp și balsamul de rufe. Parfumul cîștigător va fi cel pe care nu te poți opri să-l simți și miroși.

LISTA SCURTĂ. Dacă-ți plac florile, fundele și dantela, încearcă aromele florale. Dacă ești genul sportiv, care ar merge mai degrabă la cățărări decât la un eveniment monden, probabil că preferi aromele lemnoase, în combinație cu fructe și flori de munte. Dacă ești genul city girl, pasionată de modă și electronice, încearcă aromele florale delicate cu note fructate. Unele femei, în special la maturitate, preferă parfumurile florale cu note exotice, de cacao, cafea, mirodenii. Și nu uita, gusturile se schimbă: medicamentele, sarcina, dieta, sunt tot atâția factori care îți influențează mirosul pielii, dar și receptorii olfactivi.

Apă de parfum Quelques Notes d'Amour de la Yves Rocher

Apă de parfum Quelques Notes d’Amour, de la Yves Rocher: întâlnirea inedită dintre Trandafirul Damascena și Lemnul Gaiac, asociate cu senzualitatea extractului de tămâie. Gama cuprinde și gel de duș și lapte corp, precum și seturi speciale de Sărbători.

CUM ÎL ÎNCERCI. Pe încheietura mâinii, pe antebraț, la interiorul cotului, la baza gâtului, și chiar în spatele genunchiului – pe zone puternic vascularizate, care ”încălzesc” parfumul și îi împrăștie aroma discret, pe parcursul zilei. Și nu uita că pielea hidratată menține mai mult timp mirosul, decât cea uscată, care îl absoarbe imediat. De aceea e bine să aplici o cremă/loțiune hidratantă fără miros, înainte de a aplica parfumul.

Nou apărute:

  • Apă de toaletă Masquerade, 50 ml, Oriflame, 35 lei/50 ml, cu note floral fructate. Gama conține și loțiune hidratantă de corp (15 lei) și săpun (5 lei).
  • Apă de parfum Possess, Oriflame, 80 lei/50 ml. Senzual, seducător, se deschide cu note fructat florale cu mijloc intens de ylang ylang.
  • L’Occitane en Provence. Arlesienne, 240 lei/75 ml, în magazinele L’Occitane și în farmaciile Sensiblu selecționate. Un parfum inspirat de Venus din Arles. începe cu note de mandarină și floare de șofran. Inima de trandafir este complimentată de lăcrămioară, iar baza de violetă e însoțită de santal, lemn alb și boabe de tonka.
  • Dishy Desire, de la Flormar, apă de parfum 39 lei, floral condimentat, cu o aromă persistentă, nu te lasă la greu.
  • So Happy, apă de toaletă de la Flormar, 43 lei. O combinație delicioasă de măr verde, pară, piersică și pepene verde, cu mijloc de iasomie și o bază lemnoasă de santal, cu note pudrate.

Un chestionar foarte bun de la care poți porni în alegerile tale găsești la: http://www.buzzfeed.com/tabathaleggett/what-should-your-signature-scent-actually-be – pe care l-am testat cu succes, eu și prietenele mele.

Foto: © Hepta

Mihaela Doina Radulescu
follow me

Tags

#Shopping

Leave A Comment

Your email address will not be published.