Moș Crăciun 2016 este o doamnă în videoclipul M&S

Neglijată până acum ca personaj în povești ca și reclame, Doamna Moș Crăciun 2016 reușește să-și eclipseze soțul în moderna și emoționanta reinterpretare de la Marks & Spencer.

Tradițional femeie casnică rumenă în obraji și simpatică, cu bonetă și șorțuleț, care își conduce soțul la plecarea în periplul nocturn al dăruirii cadourilor, doamna Moș Crăciun revine anul acesta într-o cu totul altă prezentare.

Imaginea de gospodină bonomă rotunjoară și cam șleampătă e înlocuită cu una de femeie elegantă, stilată, ușor overqualified pentru postul ei și cam badass (sorry guys, nu există corespondente decente în română). În interpretarea actriței britanice Janet Mc Teer, Doamna Moș Crăciun 2016 este o femeie super stilată de 55 de ani, un soi de James Bond feminin, care pilotează elicopterul pentru a face o surpriză nesperată unei fetițe, Anna. Ce credeți că îi aduce Annei? O pereche de sneakers roșii o minune (nu păpușă, nu băț de selfie, nu fundițe, fluturași sau aripi roz de îngerași și zâne). Doar o pereche de adidași cu care să alerge în zăpadă.

Video-ul publicitar a fost realizat de Tom Hopper, directorul King’s Speech. Toată stima pentru idee, viziune și creativitate. Celălalt copil din filmuleț este fratele Annei, un băiețel sensibil și inteligent, care îi scrie în ultima clipă moșului, cerându-i o pereche de sneakerși pentru sora lui.

Doamna Crăciun își conduce soțul la ușă, îi dorește serviciu plăcut,  apoi citește scrisoarea lui Jack. Îi caută adresa pe google și se echipează în ținuta de Doamna Crăciun, elegantă, sexy, super stylish: o rochie superbă roșie, jachetă roșie, pantofi negri cu toc înalt și mănuși negre. Încalecă snowmobilul și parcurge în viteză ținuturile înghețate (peisaje superbe, ireale) până la peștera unde și-a parcat elicopterul roșu (numit, evident, R-Dolf). N-are nevoie de pilot sau o herghelie de reni (Moșul a rămas cam în urmă cu tehnologia) și își pilotează singură elicopterul de la Polul Nord până la casa lui Jack, să-i ducă darul.

Actrița britanică Janet Mc Teer în rolul Doamnei Crăciun din video-ul publicitar de la M&S

Actrița britanică Janet Mc Teer în rolul Doamnei Crăciun din video-ul publicitar de la M&S

Evită calea demodată, caraghioasă și murdărică a intrării pe coș și alege cu eleganță și firesc ușa din față, ca orice invitat. Își lasă cadoul sub brad și se întoarce acasă la Pol, exact la timp pentru a-și întâmpina soțul. Înapoi în confortabila ținută de casă, cu o carte în mână, ca și cum n-ar fi plecat niciodată.

Trebuie s-o vezi, ca s-o crezi. E de frumoasă, modernă și inovatoare. Moșul e tradiționalul demodat, rutina. Doamna Crăciun e viitorul. O reclamă excelentă, emoționantă, cu viziune și mesaj, care îți încălzește sufletul.

Foto: The Telegraph

 

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.