O tratație pentru păr

Îl vopsești, ondulezi, arzi și chinuiești, dar la o tratație pentru păr te-ai gândit? Ceva care să-l ajute să crească mare, frumos și sănătos? Este exact ce am încercat eu de la Nioxin – un tratament special pentru părul meu și iată ce a ieșit.

O prietenă îmi spunea recent că i se întâmplă să primească neașteptat exact lucrul de care are mai multă nevoie. Nu mai pot s-o privesc sceptic, pentru că deunăzi mi s-a întâmplat și mie: când mă gândeam că îmi cam cade părul și ce să fac să-l păstrez pe cap, o specialistă de la Nioxin mi-a spus că există un tratament împotriva căderii părului, m-a răsfățat cu el și m-a învățat cum să-l folosesc acasă. M-am gândit să vă spun și vouă despre ce e vorba, să împrăștiem vestea, că nu se știe cine și când și are nevoie…

Nioxin

Alina Rau (lead trainer Nioxin Romania, The Studio Wella București) îmi spune ce este părul, ce vrea el și cum putem să îl ajutăm să crească mare și sănătos

1. Alina îmi explică pe scurt care e treaba cu foliculii de păr, de ce cade părul în anumite perioade ale vieții, cum se rărește, se subțiază, ce este părul nou crescut și cum poți să-l faci să crească mai tare.

2. Am aflat că firul se subțiază și cade din cauza mai multor factori, care pot fi ereditari sau determinați de stres, oboseală, climă, dereglări hormonale etc. Și că Nioxin are soluții profesionale inclusiv pentru regenerarea părului subțiat, care se rărește și cade.

3. Îmi fotografiază firele de păr cu un aparat numit Nioxin Nioscope, care mărește imaginea de 200 de ori. Wow! Nu ai de multe ori ocazia să îți privești părul și scalpul de atât de aproape… Uite firul de păr, rădăcina încărcată de sebum, deși am părul uscat. Ideal ar fi să-l scăpăm de încărcare, pentru a lăsa pielea să respire și să absoarbă mai ușor substanțele hrănitoare pe care i le aplicăm în celelalte etape.

4. Așa că începem cu o dermabraziune similară cu cea care se aplică tenului, în tratamentele cosmetice. Alina îmi întinde pe păr niște cremă din tubul de Derma Renew Therapy și o masează ușor în piele, apoi așteptăm 10 minute să-și facă efectul.

5. Urmează clătirea soluției și tratamentul cu kitul Nioxin 5 (în total sunt 6!) pentru păr cu aspect normal-subțire, fir mediu spre aspru, tratat chimic, adică exact ce-mi trebuie. Acesta e format din șampon, conditioner (balsam) și tratament pentru scalp, un kit personalizat în 3 pași, menit să însănătoșească părul și să-l ajute să crească.

Nioxin System 5 un tratament în 3 pași pentru un păr mai bogat

Tratamentul Nioxin se găsește numai la salon, dar poate fi aplicat foarte simplu și acasă, în rutina obișnuită igienizării părului:

Pasul 1: curățare cu șampon: aplici șamponul, masezi ușor, clătești

Pasul 2: tratament: conditioner Scalp Revitaliser și masca Nioxin Deep Repair. Pe primul îl masezi la rădăcină, pe a doua – pe toată lungimea firului de păr. Le lași să acționeze 1-2 minute și clătești.

Pasul 3: Tamponează părul cu un prosop, cum faci de obicei. Apoi pulverizează pe păr câteva puf-uri de leave-in Nioxin Scalp Treatment, de la o distanță de 10-12 cm. Lasă vitaminele să intre în piele și să îți hrănească rădăcina firului de păr. Apoi usucă părul sau coafează-l cum ai chef.

Se pare că folosit sistematic, acest tratament întărește firul de păr, curăță sebumul care sufocă rădăcina, păstrează intactă structura firului împotriva degradării și subțierii.

Nioxin

Nu-i așa că parcă am mai mult păr? Și parcă e mai strălucitor? Alina mi-a mărturisit că folosește frecvent Diaboost și mi-a arătat firele noi care îi apar periodic îndesindu-i părul.

Mai mult volum, cu fire mai groase și mai rezistente

Știai că?… Simpla subțiere a firelor de păr e percepută ca o rărire a părului prin pierderea a circa 5.000 de fire

Poate că nu ai părul rar, ci doar subțiat, de la agresiuni termice sau chimice succesive. Dar mai subțire e perceput ca mai rar. Ca să îi dai volum părului, trebuie să refaci diametrul normal fiecărui fir de păr. Pentru părul cu fir subțire, Alina îmi recomandă Diaboost, un spray care mărește diametrul fiecărui fir de păr, oferind părului volum. Nu încarcă firul, ci îi modifică structura și îl hrănește. Diaboost conține cafeină (care stimulează circulația), pathenol (hidratează părul și îi dă rezistență) și niacinamidă (vitamina B3), care reface bariera protectoare, textura și tonusul pielii capului.

Poți să-l aplici oricând pe părul umed, proaspăt spălat, pe care îl masezi apoi la la rădăcină, pentru ca produsul să intre mai bine în piele.

Eu m-am ales cu un păr frumos, cu aspect natural și sănătos. Fără coafuri complicate, pentru că în hairstyle merg pe principiul – less is more.

 

 

 

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#Shopping