Papanași cu brânză rețeta simplă şi rapidă

Sunt delicioși, se fac rapid și ușor, se înfulecă la fel de repede, mai ales dacă ai la masă copii. Nu arată ca aceia din restaurant, dar sunt mult mai buni. La noi au avut mare succes, m-am gândit că poate mai vrea cineva să facă și să mănânce papanași cu brânză preparați în casă.

papanași cu brânză și dulceață de gutui

Papanași cu brânză și dulceață de gutui

 

papanași din brânză, asezonați cu dulceață de cireșe amare

Ingrediente:

  • 250-300 gr brânză de vaci, scursă bine de zer și fără cocoloașe (eventual „învârtită” puțin cu mixerul)
  • 2 ouă întregi;
  • un praf de sare;
  • 1 lingură rasă de zahăr brun;
  • aromă de vanilie sau 1 pliculeț de zahăr brun vanilat;
  • 1/2 linguriță praf de copt;
  • 2 linguri de făină cu vârf;

Mod de preparare:

Se amestecă totul bine, până se omogenizează și devine ca un aluat moale. Se ia din el cu o lingură câte un cocoloș, care se trece prin făină și se prăjește în ulei de măsline la foc potrivit (se pun în uleiul încins). Se scot după ce s-au rumenit și se lasă pe un prosop de hârtie, să se scurgă uleiul. Sau nu, dacă nu ai probleme cu prăjelile. Se pudrează cu zahăr. Sunt delicioși calzi, asezonați cu dulceața preferată. Dar sunt buni și reci, a doua zi.

Poți să-i pudrezi cu zahăr, le adaugi smântână, câteva linguri de iaurt cremos sau o cremă ușoară de vanilie.

Poftă bună!

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.