Pentru că tot suntem în post și pentru că ne plac merele, putem să facem în casă o prăjitură delicioasă dintr-un aluat rapid și fraged, cu ulei. Rețeta e veche de zeci de ani, dar mereu actuală, simplă și fără greș.
Aluatul pentru rulouri cu mere
- 1 pahar (200ml) de ulei de măsline
- 1/2 pahar de apă
- 1 lingură oțet din vin
- 1 lingură de zahăr
- 1 praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 400 grame de făină
Se face un aluat moale, care se împarte în 4 și se întinde câte o foaie de 2 mm grosime. În fiecare foaie se pune umplutura de mere și se rulează, apoi se pun rulourile în tava de copt.
Umplutura de mere
- 6-7 mere curățate de coajă și date pe răzătoarea mare
- 2 linguri de zahăr brun
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- Merele se călesc separat până scade zeama.
Rulourile se coc la 160 – 170 grade Celsius, până se rumenesc (după primele 10 minute, setați cuptorul pe coacere cu ventilație). Se scot din cuptor, se taie bucăți și se pudrează cu zahăr. Sunt delicioase și perfecte pentru perioada de post. Poftă bună!
- Casa Dusita lansează Pelagos, noua senzație parfumată a verii - May 24, 2024
- Primark va deschide un magazin și la Cluj-Napoca - May 14, 2024
- Fără azil: capitolul neștiut din povestea Annei Frank - April 12, 2024
Comments