Rulouri cu mere rețetă de post

Pentru că tot suntem în post și pentru că ne plac merele, putem să facem în casă o prăjitură delicioasă dintr-un aluat rapid și fraged, cu ulei. Rețeta e veche de zeci de ani, dar mereu actuală, simplă și fără greș.

Rulouri cu mere rețetă de post

Aluatul pentru rulouri cu mere

  • 1 pahar (200ml) de ulei de măsline
  • 1/2 pahar de apă
  • 1 lingură oțet din vin
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 400 grame de făină

Se face un aluat moale, care se împarte în 4 și se întinde câte o foaie de 2 mm grosime. În fiecare foaie se pune umplutura de mere și se rulează, apoi se pun rulourile în tava de copt.

Rulouri cu mere de post

Umplutura de mere

  • 6-7 mere curățate de coajă și date pe răzătoarea mare
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • Merele se călesc separat până scade zeama.

Rulourile se coc la 160 – 170 grade Celsius, până se rumenesc (după primele 10 minute, setați cuptorul pe coacere cu ventilație). Se scot din cuptor, se taie bucăți și se pudrează cu zahăr. Sunt delicioase și perfecte pentru perioada de post. Poftă bună!

Rulouri cu mere făcute în casă Rulouri cu mere rețetă de post

 

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.