Păr frumos și sănătos și în sezonul rece – trucuri și sfaturi

Dacă vrei să ai un păr frumos și strălucitor, ar fi bine să îl hidratezi periodic. Hidratarea îi menține culoarea, te scapă de firele rebele și îi dă un aspect neted și fin. Părul uscat devine o reală problemă în sezonul rece – iată câteva tratamente și trucuri care să te ajute să îi menții hidratarea, suplețea și frumusețea.

Păr frumos și sănătos iarna

foto: pexels.com

De ce devine părul uscat?

Există două tipuri de păr uscat. Primul este produs de reducerea producției de sebum, odată cu înaintarea în vârstă sau din cauze genetice. Scalpul produce sebum care coboară pe firul de păr de la rădăcină până la vârfuri. Cu cât rădăcina produce mai puțin sebum, cu atât va fi mai uscat la vârfuri. Există și tipuri de păr uscat fără legătură cu vârsta. De exemplu, părul creț poate avea un aspect mult mai deshidratat, iar asta pentru că sebumul nu poate ajunge pe întreaga lungime a firului de păr.

Al doilea motiv ține de consecințele pe care trebuie să le îndurăm din cauza expunerii excesive la vopsit sau căldură. De aceea ar fi bine să-ți creezi o nouă rutină și să scapi de obiceiurile proaste pentru a reda strălucirea părului.

Tratamentul de zi cu zi pentru părul uscat

„Îți speli părul des? Atunci ideal ar fi să folosești un șampon delicat, pentru ca apoi să adaugi și acțiunea unui balsam. Rutina de spălare a părului este unică pentru fiecare în parte. Unele femei pot sta și o săptămână fără să fie nevoite să-și spele părul, în timp ce altele trebuie să o facă aproape zilnic. Dacă părul se simte uscat, încearcă să-l speli mai rar și să ai grijă la produsele pe care le folosești”, te îndeamnă Cristina Scrisu, stilist Wella Professionals.

Gama Nutricurls de la Wella, șampon balsam și tratamente pentru păr ondulat și bucle

Trișează între spălări

Ce-ai zice dacă ai mai sta o zi în plus fără să-ți speli părul? Poți opta pentru șamponul uscat EIMI Dry Me, iar tranziția se va face cu ușurință. Trebuie doar să aplici produsul direct la rădăcină și să masezi

Folsește apă micelară pentru bucle și păr creț

„Buclele și părul creț au nevoie de extra îngrijre, iar în acest sens se recomandă șamponul micelar pentru o spălare profundă. Încearcă NutriCurls Micellar Shampoo pentru a îndepărta impuritățile fără să elimini uleiurile esențiale”, adaugă Cristina Scrisu, stilist Wella Professionals.

Alternează cu un balsam de curățare

Această metodă va fi adorată de femeile cu părul creț. Nu trebuie să renunți la șamponul tradițional, ci doar să adaugi în rutina de îngrijire un balsam menit să-ți curețe părul și să-ți purifice scalpul. NutriCurls Cleansing Conditioner este un produs special creat pentru părul delicat și tot ce trebuie să faci este să-l aplici de la rădăcină spre vârfuri și să-l folosești exact ca pe un șampon obișnuit.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.