Pască cu ciocolată

Gina Bradea spune că aceasta este cea mai bună rețetă posibilă de pască cu ciocolată – foarte cremoasă, „un răsfăț ciocolătos pentru toți iubitorii de ciocolată”. Gândiți-vă la un strat generos de cremă de ciocolată parfumată așezat pe un pat subțire de cozonac și veți avea exact imaginea acestui desert modern și tradițional în același timp, ușor de făcut, pe care oricine și l-ar dori pe masa de Paște.

pască cu ciocolată

Timp de realizare: 1 oră

Ingrediente:

  • 300 g aluat de cozonac (am propus cititoarelor noastre un aluat mai simplu și mai rapid de făcut, fără frământare, dar puteți folosi și aluatul de cozonac moldovenesc tradițional, Gina Bradea are rețete pentru fiecare)
  • 250 g ciocolată neagră minim 50% cacao
  • 250 g mascarpone
  • 250 g unt
  • 8 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 30 ml coniac fin
  • 30 g amidon

Aluatul de cozonac se întinde în foaie foarte subțire apoi se pune în tava unsă cu unt. Într-un vas se pun untul, mascarpone și ciocolata ruptă în bucăți (cantități egale) și apoi se pun pe foc, la topit. Se amestecă până când ciocolata este topită complet.

Se adaugă zahărul, coniacul și gălbenușurile și se amestecă bine, apoi se adaugă și amidonul cernut și se amestecă energic.

Se toarnă crema în forma cu aluat și marginile se rulează spre interior. Se lasă în forma să mai crească 20 minute, se ung marginile cu ou bătut și se bagă la cuptor. Se coace la foc potrivit 175-180 de grade Celsius. După 40 minute se verifică, se face proba cu scobitoarea. Dacă iese uscată, pasca este gata.

Gina Bradea este realizatoarea site-ului pofta-buna.com, cel mai complet și mai de încredere site culinar dedicat deliciilor gastronomice românești. Găsiți pe el orice fel de mâncare vă trece prin cap, cu detalii complete și fotografii explicative, realizate chiar de autoare – peste 600 de rețete de familie, „exact așa cum gătesc în casă”, spune Gina. „Am modernizat puțin rețetele, am scos prăjelile și cantitățile mari de ulei și untură folosite; gătesc mai light, înăbușit și nu prăjit. Multe dintre aceste rețete sunt însoțite de povești și amintiri, mai triste sau mai vesele, așa cum este și viața, în general. Și mai am enorm de multe rețete de scris. Și asta pentru că întotdeauna mi-a plăcut să gătesc, să improvizez în bucătărie, să jonglez cu alimentele și condimentele, din mult sau puțin să fac o mâncare gustoasă. Pentru mine, o mâncare gustoasă nu este o mâncare făcută din ingrediente exagerat de scumpe, rare, de fițe, ci o mâncare făcută cu dragoste. Da, cu dragoste, pentru că orice mâncare făcută cu pasiune, cu plăcere, cu drag, are alt gust ☺. Văd gospodine care vor să știe exact câtă apă se pune la pâine, la ce temperatură se coace, exact câte minute se ține la cuptor, câte grame de sare sau piper se folosesc… Cam greu. Totul depinde de gustul personal, în mare parte” , spune Gina Bradea.

Cartea Poftă Bună! cu Gina Bradea

Cartea Poftă Bună! cu Gina Bradea

După ce blogul a avut mare succes, a apărut și cartea: o comoară culinară de 30 rețete de bază – un cadou excelent pentru cei care vor să se inițieze în această artă. „Dacă veți ști să gătiți aceste 30 de rețete foarte bine, de aici vă veți descurca excelent mai departe. Pentru că fiecare rețetă din această carte are și alte variațiuni, să zicem. Se pot găti și alte rețete în același mod, urmând aceiași pași, doar schimbând câteva ingrediente, sau se pot folosi la multe alte preparate.” Cartea conține 30 rețete în 104 pagini și costă 40 lei.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.