Paste, ton și ulei de măsline – nou în magazine

Combinația e excelentă, sănătoasă și gustoasă și se prepară în câteva minute. Dar nu despre această rețetă simplă vreau să vă vorbesc, ci despre ce a apărut nou în magazine, la cele 3 categorii: paste din grâu dur, ton asortat pentru sandvișuri și ulei de măsline extra virgin, în ambalaj special, „squeezable”, cu dozator

paste cu rosii

Paste din grâu dur

Vii acasă seara târziu, cu o foame de lup – la ce fel de mâncare te-ai gândit, care să fie gustos, hrănitor, servit cald, gata în 10 minute? – La paste, firește. Ideal, din făină integrală sau grâu dur, care conține carbohidrați complecși, bogați în fibre și săraci în glucide. Italienii, spaniolii și grecii preparau pastele astea bune cu mult înainte ca nutriționiștii să le analizeze pe toate părțile și să le recomande în meniul nostru de toate zilele. Pastele, peștele și uleiul de măsline reprezintă baza dietei mediteraneene, una din cele mai bune și sănătoase alimentații pe glob.

Nou în supermarket:

Paste Melissa Primo Gusto, 100% din grâu dur (grâu arnăut). Acesta este o varietate tetraploidă de grâu, cultivată pe scară largă, dezvoltată prin selecția grâului Emmer, cultivat în Europa Centrală și Orientul apropiat, în urmă cu mii de ani. Spre deosebire de grâul obișnuit, grâul dur are boabele mai mari, de culoarea chihlimbarului, care dau făinii culoarea aurie – aceeași cu a pastelor obținute din aceasta.

Melissa Primo Gusto

Melissa orzo

Mellisa Primo Gusto include acum, pe lângă formele clasice – spaghete, penne, fussili și lasagna, pastele pentru copii (forma personajelor din desenul animat Cars) din grâu dur și spaghete (orzo) din grâu dur integral.

Pastele din grâu dur sunt bogate în vitamine, minerale și fibre. Timpul recomandat pentru fierbere (7-11 minute) este specificat pe fiecare pachet în parte, în funcție de compoziția și forma pastelor, astfel ca ele să rămână „al dente” – formula ideală prin care amidonul se absoarbe lent în organism. În combinația corectă, pastele din făină integrală de grâu dur sunt recomandate inclusive în dietele de slăbit sau bolnavilor de diabet.

Ton asezonat pentru sandvișuri

Peștele e o sursă de protein de calitate, vitamine (B,D), minerale (potasiu, fosfor) şi grăsimi excelente, care merită integrate în meniu de cel puțin două ori pe săptămână. Peștele care trăiește în ape reci şi sărate se află pe prima treaptă a calităţii pentru consum: sardine, hering, ton, somon, macrou. Oricare dintre aceste tipuri de peşte aţi consuma, vă veţi bucura de un raport ideal de Omega 3 şi Omega 6. Doar peştii conţin proporţia optimă între cei doi acizi esenţiali, pe care organismul nu-i poate produce. Ideal ar fi pește proaspăt, dar și cel conservat își păstrează mare parte din proprietățile benefice.

Nou în supermarket:

Noua gamă de ton conservat Calvo Tuna Sandwich:

Calvo Tuna for sandw can+circle_SUNFLOWER Calvo Tuna for sandw can+circle_SMOKED Calvo Tuna for sandw can+circle_JALAPENO

  • Ton pentru sandviș afumat – poatefi asezonat cu maioneză, castraveți murați, salată verde, ceapă și puțin mărar.
  • Ton pentru sandviș cu jalapeno (cu felii de ardei care îi dau gustul ușor picant-dulceag) – potrivit cu roșii, avocado, salată verde, maioneză optional.
  • Ton pentru sandviș în ulei vegetal – formula clasică de ton conservat, pe care o știți deja
  • Ton pentru sandviș în sos natur, recomandat în diete fără grăsimi. Excelent garnisit cu salată verde, sos de roșii, castravete, etc cu un făinos integral (pâine, paste)

Ulei de măsline în ambalaj dozator

CLASSICO 450 Squeezable CLASSICO 450 Squeezable ING_1_HDespre beneficiile uleiului de măsline asupra organismului știe toată lumea, nu mai e cazul să vă spun că ne menține sănătoși și tineri până la adânci bătrâneți. Pentru ca să aibă aceste efecte extraordinare asupra noastră, uleiul de măsline trebuie să fie presat la rece și extra virgin.

Nou în supermarket:

Brandul Monini ulei de măsline extra virgin Classico a lansat Monini Squeezable – ați ghicit, într-un ambalaj care eliberează doar prin stoarcere conținutul de ulei – și capac special, care permite dozajul precis.

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou