Retinolul, secretul tenului mereu tânăr și frumos?

Retinolul este cel mai studiat și apreciat ingredient anti-aging. În produsele cosmetice, retinolul pur este molecula de vitamina A. Retinolul are efecte benefice asupra pielii atunci când este în concentrații cuprinse între 0,01% și 1%. În afară de retinol, în produsele cosmetice se includ derivați de retinol, cu beneficii multiple pentru piele: estomparea semnelor de îmbătrânire și a hiperpigmentărilor, reducerea erupțiilor și a porilor dilatați, restabilirea luminozității naturale și îmbunătățirea fermității și texturii pielii.

Noul Resist Triple Active Total Repair Serum, cu retinol

Derivații de retinol sunt ingrediente multifuncționale, care nu doar acționează pentru a menține aspectul cât mai tânăr și mai sănătos al pielii, ci și îi întăresc bariera naturală. Astfel, pielea devine mai rezistentă la acțiunea factorilor de mediu și stochează mai puțin sebum în pori. Derivații de retinol sunt unele dintre puținele ingrediente care reușesc să ajungă în straturile profunde ale pielii. Și asta pentru că celulele cutanate au receptori pentru pentru retinol și derivații lui. Folosirea constantă a produselor cu derivați de retinol generează o cascadă de schimbări la nivelul celular: se menține consistența și grosimea stratului tegumentar (pielea nu se subțiază), regenerare celulară și biosinteza proteinelor extracelulare/stimularea neocolagenului și a glicozaminnoglicanilor (GAGs).

În funcție de tipul și concentrația produselor în retinol, acestea se pot aplica o dată sau de două ori pe zi (pentru derivații de retinol). Produsele cu concentrație de retinol mai mare de 0,3% se aplică o singură dată pe zi, seara. Aplicarea protecției solare în fiecare dimineață este obligatorie, iar folosirea constantă a cremelor și serurilor cu derivați de retinol, indiferent de anotimp, oferă cele mai bune rezultate anti-aging pe termen lung.

NOU! Paula’s Choice lansează un ser eficient, cu derivați de retinol. Vezi cum acționează și la ce e bun

Noul Resist Triple Active Total Repair Serum conține un cocktail de ingrediente anti-aging cu niacinamide, hexylresorcinol și un retinoid care acționează în sinergie pentru a reduce vizibil liniile fine și ridurile, a estompa petele și a restabili luminozitatea naturală a pielii, a îmbunătăți fermitatea și bariera naturală a pielii.

Noul Ser Paula`s Choice Triple Active Total Repair, cu derivați de retinol

+ 0,3% Retinyl propionate (un derivate de retinol) îmbunătățește textura și fermitatea pielii

+ 5% Niacinamide uniformizează culoarea pielii și reduce porii dilatați

+ 0.4% Hexylresorcinol reduce hiperpigmentările cauzate de soare

Resist Triple Active Total Repair Serum este potrivit pentru toate tipurile de ten, ideal pentru persoanele care au nevoie de un ser multi funcțional care să acționeze pe diferite semne de îmbătrânire a pielii. Poate fi o soluție anti-aging pentru persoanele care nu tolerează retinol, 0.3% retinyl palmitate este mai blând decât 0.1% retinol.

Ser cu retinol de la Paula`s Choice

Resist Triple Active Total Repair Serum este disponibil în varianta full size (30 ml – 245 lei) și trial size (5 ml – 60 lei). Produsul se poate achiziționa de pe site.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.