România, campioană europeană la gimnastică aerobică (Ancona 2017)

România a câștigat titlurile de campioană europeană cu echipa lotului național de seniori și vicecampioană europeană cu echipa lotului național de juniori la Gimnastica Aerobică,  la Eurobics 2017. Campionatele Europene de Gimnastică Aerobică au avut loc în perioada 22 – 24 septembrie 2017,  în Ancona, Italia.

România-campioana europeana gimnastica aerobica 2017

România își menține poziția de top la nivel european, câștigând 8 medalii în finalele Campionatelor Europene de Gimnastică Aerobică din Ancona, Italia. Gimnaștii seniori au obținut 2 medalii de aur (Trio și Grup) și 3 medalii de bronz (Trio, Cuplu și Aerobic Dance), iar juniorii au câștigat 1 medalie de aur (Grup) și 2 medalii de bronz (Cuplu și Individual Masculin). Gimnaștii au fost însoțiți și coordonați de antrenoarele Maria Fumea, Mariana Mezei și Cristiana Spînu. Rezultatele complete pot fi vizualizate aici.

România-campioana europeana la gimnastica aerobica 2017

Evenimentul a marcat a 10-a ediție a Campionatelor Europene de Gimnastică Aerobică în cadrul cărora au concurat pentru titlurile continentale cei mai buni gimnaști din loturile naționale de seniori și juniori din 21 de țări.

Participarea la prima ediție a Campionatelor Mondiale de Gimnastică Aerobică din anul 1995, de la Paris, aduce României și prima medalie mondială. Începând din 1995 și până în prezent, loturile de gimnastică aerobică au cucerit un număr impresionant de medalii europene și mondiale. Lotul de Juniori a câștigat 58 de medalii (27 de aur,14 de argint și 17 de bronz). Lotul de seniori  a cucerit 136 de medalii (57 de aur, 42 de argint și 37 de bronz).

România este cotată lider pe plan mondial în Gimnastica Aerobică.

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.