Hai la #SETSFlashmob! Sănătatea se învață de mic

Este îndemnul pe care îl lansează PRAIS tuturor elevilor din clasele primare și familiilor acestora. Când companiile se implică, rezultatele pot fi spectaculoase. Este cazul Fundației Prais, care a lansat acum 7 ani mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” (SETS), unul dintre cele mai longevive proiecte bazate pe comunitate și un model de bune practici.

SETS

SETS a început un nou capitol dedicat practicilor unei vieți sănătoase. Programul se va derula până în 2020 și se adresează copiilor cu vârste între 6 și 12 ani și familiilor acestora de pe întreg teritoriul țării.

Primele proiecte din cadrul SETS2020 sunt ore de gimnastică ținute în școli și organizarea de concursuri școlare. SETS GymClass a angrenat 6.744 de elevi  în 1.581 de sesiuni de gimnastică de înviorare, însumând 263 de ore de gimnastică. Un mare succes l-a avut #SETSFlashmob! Au fost înscrise 138 de flashmob-uri, la care au participat 9.751 de elevi şi 491 de cadre didactice din București, Cluj-Napoca, Ploiești, Roman și Timișoara și comunele selectate din județele Prahova și Timiș, stimulând creativitatea şi spiritul de echipă al elevilor.

Voluntarii SETS și studenții de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport au ținut 160 de lecții deschise pentru 6.194 de elevi din ciclul primar din 22 de școli din Bucureşti şi Ploiești. Copiii au participat la jocuri sportive, au învățat despre importanța somnului, igienei, consumului fructelor și legumelor proaspete, și hidratării.

Promovarea proiectului s-a făcut direct în comunități, prin platforma www.sets.ro și pagina de Facebook @Miscareasets, unde   copiii și activitățile lor s-au bucurat de mare succes, ca și premiile obținute în cadrul unor ceremonii speciale.

Dezvoltarea timp de 7 ani a unei mișcări naționale de asemenea anvergură și cu un impact social măsurabil cum este SETS, recunoașterea sa internațională ca model de bune practici pentru confrații noștri din rețeaua globală EIN*, exprimă dedicația echipei noastre, a partenerilor de drum lung alături de care am reușit să ne aducem contribuția la schimbarea în bine a obiceiurilor de stil de viață al copiilor – doar câteva motive solide pentru care vom continua, împreună!”, a declarat Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS, inițiatoarea proiectului.

Din 2011 și până în prezent, mișcarea națională SETS a fost prezentă în 250 de şcoli din Bucureşti, Timişoara Cluj-Napoca, Ploieşti, Otopeni, Roman. A ajuns la 179.947 de elevi din clasele pregătitoare-IV și familiile acestora, la 3.000 de cadre didactice, 2 milioane public larg. 591 de voluntari de la UNEFS și SETS au susţinut 621 de lecţii deschise în școli la care au participat peste 33.774 de elevi.

Partenerii mişcării SETS care fac posibile aceste realizări sunt: Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Cluj, Neamţ, Timiş şi Prahova, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea Română de Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Scrimă, precum şi Federaţia Romalimenta prin 4 companii membre.

Despre Fundaţia PRAIS

Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 de către compania de consultanță în comunicare PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale inițiate și dezvoltate de-a lungul a 16 ani, susţine cauze sociale majore: accesul tinerei generații la resurse, educaţie, dezvoltare personală și cultură. De asemenea, promovează starea de bine și stilul de viaţă sănătos, grija faţă de natură, economia bazată pe talente, creativitate, inovaţie, competitivitate şi etică.

Recunoscută local şi internaţional, Fundaţia PRAIS s-a implicat cu succes în proiecte educaţionale naţionale din domenii precum: promovarea mişcării şi a nutriţiei sănătoase; siguranţa produselor alimentare; protecţia mediului; promovarea tinerelor talente. Programele locale sau cross-countries au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, publicul larg şi au creat alianţe de valori între parteneri publici şi privaţi, lideri de opinie, specialişti locali şi internaţionali, reuniţi pentru a servi împreună cauzelor sociale globale dedicate viitorului tinerei generaţii.

*Epode International Network – EIN este cea mai mare alianță globală pentru prevenirea obezității infantile și promovarea unui stil de viață sănătos care reunește programe cu metodologii similare SETS din 23 de țări.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.