Slăbim cu ulei de măsline? Cum îl alegem și gătim (sau nu)

Uleiul de măsline reprezintă un element central al preparatelor mediteraneene, dar și al tuturor celorlalte bucătării. Aroma delicioasă de măsline (delicată sau mai puternică) și acțiunea sănătoasă asupra organismului îl fac un ingredient nelipsit de pe masa noastră, de Sărbători sau în fiecare zi.

cum ne alegem uleiul de măsline

foto: pexels.com

Slăbim cu ulei de măsline?

Știm că slăbitul presupune restricții alimentare, mai ales de grăsimi. Partea bună cu uleiul de măsline este că îl putem consuma în orice cantitate, pentru că nu doar că nu ne îngrașă, dar experții spun că ne ajută să slăbim. Cea mai cunoscută dietă bazată pe ulei de măsline este cea mediteraneană.

Dieta Mediteraneana este caracterizată de consumul ridicat de fructe, legume, cereale integrale, cartofi, leguminoase, nuci şi seminţe. Deşi în această dietă se vorbeşte şi despre consumul de peşte, principala sursă de grasime este uleiul de măsline, iar consumul de carne roşie şi dulciuri este limitat. Multe dintre beneficiile uleiului de măsline au fost observate in Dieta Mediteraneana, astfel, uleiul de masline extra virgin normalizeaza digestia, stimuleaza metabolismul lipidic si astfel produce scaderea in greutate. De asemenea, uleiul de masline în combinatie cu lamaie, ghimbir si usturoi ajuta la eliminarea produselor reziduale din ficat, la stimularea functiei acestuia si a bilei. Acizii grasi nesaturati din uleiul de masline potolesc foamea si mentin greutatea normala a corpului, au rol benefic asupra vaselor de sange, maresc elasticitatea peretilor acestora si previn bolile cardiovasculare, au efect benefic asupra tractului biliar si mucoasei gastrice.

Monini ne ofera gama completa de ulei de masline extra virgin pentru a ne ajuta sa trecem cu bine aceasta perioada:

uleiul de măsline Monini

  • Monini Classico este uleiul de masline extra ­virgin renumit pentru aroma sa con­secventa. Este recomandat pentru
    o mare varietate de utilizari in care intr-adevar completeaza orice fel de mancare. Este indicat pentru toate utilizarile
    in bucatarie : sosuri, fripturi, garnituri.
  • Monini Delicato cu aroma sa fina si suava, este alternativa recomandata de specialistii in gastronomie celor care nu
    sunt obisnuiti cu gustul pronuntat al uleiului de masline extra virgin. In bucatarie este un ideal si versatil dress­ing,
    fiind utilizat la legume fierte si crude, sosuri, supe, fripturi si salate.
  • Monini GranFruttato – Gustul distinct, picant se datoreaza continutului bogat de polifenoli si anti­oxidanti carora
    medicina moderna le atribuie un rol fundamental in apararea organismului impotriva imbatranirii celulelor. Este
    recomandat a fi uti­lizat in stare proaspata pe „bruschetta“, salate, legume fierte.

Monini – o alegere savuroasa si sanatoasa

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.