Soari, un accesoriu nelipsit de vară: protector, ușor și răcoros

Soari este prima și singura marcă înregistrată în România de îmbrăcăminte și accesorii cu protecție solară. Altfel spus, Soari este cea mai simplă și eficientă soluție împotriva radiațiilor UV, dar și a căldurii extreme produse de razele infraroșii, pe pielea expusă la soare.

De câte ori, traversând arșița orașului și asfaltul moale-încins în iulie și august, nu ți-ai dorit să te arunci într-o piscină și să rămâi acolo toată ziua? Sau ai suportat călduri grele la o plajă, ascunzându-te sub umbrelă? Sau sub pălării și haine diverse în călătorii sau drumeții în aer liber? Sunt locuri frumoase în natură, de văzut și bucurat, dar toate se află… sub soare! Iar soarele pare să fie tot mai agresiv cu pielea noastră. De ani buni, lumea se pregătește de vară cu provizii consistente de loțiuni sau creme cu factor SPF, nu iese la aer în timpul amiezii și se ascunde cum poate de acțiunea directă a razelor soarelui, fie ele ultraviolete (în special dimineața și seara) sau infraroșii (mai ales la prânz).

Dar loțiunile și cremele SPF sunt lipicioase, în mare parte; se diluează cu transpirația, trebuie aplicate și reaplicate. Pălăriile și ochelarii de soare acoperă porțiuni limitate de piele, iar țesătura hainelor este fie prea rară și lipsită de protecție, fie prea deasă și călduroasă. Factorul de protecție oferit de material depinde de tipul și calitățile fibrei, grosimea și tipul țesăturii, culoarea și tratamentele suplimentare la care a fost supusă. Unde găsim vestimentația și/sau accesoriul care să ne apere cel mai eficient de acțiunea dăunătoare a soarelui? Care să fie ușoare, frumoase, protectoare, și să ne ofere cel mai bun confort termic?

Așa a apărut necesitatea vestimentației Soari, îmbrăcăminte și accesorii cu protecție solară. Povestea Soari a început în urmă cu mai bine de doi ani, la Timișoara. În spatele ei, Corina Allan, estetician, specialist în consultanță cosmetică și aromaterapeut cu drept de practică internațional. Studiind de mai mulți ani problemele pielii și modalitățile de prevenire ale acestora, precum și de protecție solară, Corina a adus la noi recunoscutul brand american de produse cosmetice premium Paula`s Choice. Iar anul acesta a lansat Soari, prima (și singura) marcă de vestimentație protectoare de soare înregistrată la noi. Dar s-o lăsăm pe Corina să povestească…

Povestea Soari

„După 2 ani de testat diverse materiale și îmbrăcăminte cu UPF 50+ am conceput o garderobă capsulă compusă din 5 accesorii și obiecte de îmbrăcăminte UPF 50+. Mănușile scurte și lungi, gulerul, șalul și poncho-ul pot fi purtate în orice împrejurare pentru a proteja pielea de radiațiile UV.

Astfel a luat naștere Soari®, prima și singura marcă înregistrată de îmbrăcăminte și accesorii cu protecție solară din România, în colaborare cu fabrica CottonTex din Timișoara.

Pentru îmbrăcămintea Soari am ales materialul textil sintetic Sensitive® Plus, ultra lejer și răcoros, dar în același timp cu performanță excelentă pentru protecția UV.

Menținând producția la nivel local, sprijinim locurile de muncă din orașul nostru, ne reducem amprenta de carbon, și contribuim la comunitatea noastră.

Protecția solară nu este un moft, ci o necesitate

Pielea este expusă la radiațiile solare din primul minut în care este expusă la lumina solară, indiferent de anotimp. Pentru a preveni distrugerile celulare cauzate de radiațiile solare trebuie să protejăm toată pielea expusă la lumina solară, nu doar tenul.

Crema cu SPF, hainele cu UPF, ochelarii de soare, pălăria cu boruri late și umbrela de soare protejează întreg corpul de radiațiile UV, fiecare oferind o anumită protecție UV.

Toate dezavantajele folosirii cremei cu protecție solară pe corp – reaplicare frecventă, în strat uniform și generos, protecție UVA mai mică decât UVB, textura lipicioasă a cremelor – au fost motivele pentru care am căutat o soluție mai simplă.

Textilele cu protecție solară oferă protecție UV completă, uniformă și constantă pe toată durata folosirii și în plus, pielea acoperită de haine este afectată mult mai puțin de radiațiile IR (infraroșii) care provoacă senzația de căldură.

Produsele Soari® pot fi folosite cu ușurință în orice ocazie, la orice ținută

Compoziție Soari

73% microfibre PA
27% EA (LYCRA®)

Protecție UPF 50+

testat pe standardul AS/NSZ 4399 (Australia/New Zealand) și EN 13758-2 (Europa)

Avantajele UPF 50+

  • protecția solară pe care vrei să o porți, ultra lejeră, cu elasticitate tridimensionala și uscare rapidă.
  • previne arsurile solare și oferă senzație de răcoare pe timpul purtării la soare.
  • protecție solară UPF 50+ uniformă pe toată durata folosirii, blochează 98% din radiațiile UVA și UVB.

Produsele se pot achiziționa on-line de pe site: www.soari.ro, iar pentru a fi la curent cu noutățile și lansările viitoare urmărește-ne pe rețelele de social media – soari.sunwear”.

Pe Corina Allan o găsiți aici

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.