Supă cremă de conopidă cu migdale prăjite

Supă cremă de conopidă cu migdale – o rețetă rapidă, un fel rafinat, gustos și sănătos, propus Irina Hristu de la Pop Up Dinner tuturor celor care apreciază ingredientele simple. Secretul supei stă în condimente!

Presentation6

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 1 conopidă mare
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță de chimion
  • 1 linguriță de oregano
  • 2 linguri pastă de harissa
  • 2 cartofi fără coajă
  • 1 litru supă de legume
  • 50 g fulgi de migdale, prăjiți
  • opțional germeni de ceapă verde
supa conopida

Foto: Mircea Păun – Art Photo Studio

Mod de preparare

Se desface o conopidă mare în bucheţele. Se încing 2 linguri ulei de măsline, în care se călesc 1 linguriţă de scorţişoară măcinată, 1 linguriţă de chimion, 1 linguriţă de oregano şi 2 linguri de pastă harissa timp de 2 minute, într-o cratiţă. Se adaugă conopida și 2 cartofi, 1l supă de legume fierbinte şi 50g fulgi de migdale, prăjiţi. Se acoperă şi se lasă pe foc 20 de minute, până ce conopida se frăgezeşte. Se mixează, apoi se stropeşte cu harissa şi se presară cu fulgi de migdale. Eu am servit-o și cu germeni de ceapă verde. Delicioasă!

Logo pop-up dinnerIrina Hristu, Pop Up Dinner

Foto: Mircea Păun – Art Photo Studio

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.