Supă cremă de conopidă cu migdale – o rețetă rapidă, un fel rafinat, gustos și sănătos, propus Irina Hristu de la Pop Up Dinner tuturor celor care apreciază ingredientele simple. Secretul supei stă în condimente!
Ingrediente pentru 4 porții:
- 1 conopidă mare
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată
- 1 linguriță de chimion
- 1 linguriță de oregano
- 2 linguri pastă de harissa
- 2 cartofi fără coajă
- 1 litru supă de legume
- 50 g fulgi de migdale, prăjiți
- opțional germeni de ceapă verde
Mod de preparare
Se desface o conopidă mare în bucheţele. Se încing 2 linguri ulei de măsline, în care se călesc 1 linguriţă de scorţişoară măcinată, 1 linguriţă de chimion, 1 linguriţă de oregano şi 2 linguri de pastă harissa timp de 2 minute, într-o cratiţă. Se adaugă conopida și 2 cartofi, 1l supă de legume fierbinte şi 50g fulgi de migdale, prăjiţi. Se acoperă şi se lasă pe foc 20 de minute, până ce conopida se frăgezeşte. Se mixează, apoi se stropeşte cu harissa şi se presară cu fulgi de migdale. Eu am servit-o și cu germeni de ceapă verde. Delicioasă!
Irina Hristu, Pop Up Dinner
Foto: Mircea Păun – Art Photo Studio
- Magia cristalelor naturale în Anul Șarpelui de lemn - January 23, 2025
- Psoriazisul se agravează iarna? Cauze și remedii - January 23, 2025
- Colorare profesională a părului la prețuri avantajoase, tot anul - January 22, 2025
Comments