Tratament homeopatic pentru traumatisme minore şi medii

Ştiai că există tratament homeopatic pentru traumatisme? Ai căzut, te-ai lovit, ai luxaţii, dureri, vânătăi inestetice? Traumatismele nu ţin cont de loc şi vârstă. Se pot întâmpla oricui, vestea bună e că cele mai multe trec, iar tratamentul homeopatic le poate grăbi vindecarea…

traumatisme homeopatie

foto: pexels

La ora de sport sau acasă, pe stradă sau în maşină pot surveni accidente mai mari sau mai mici, în urma cărora ne alegem cu traumatisme mai mult sau mai puţin grave. Mai ales iarna, pe teren umed sau cu gheaţă, când riscul de alunecare şi lovire prin cădere este foarte mare. De la echimoze, luxaţii şi întinderi până la fracturi sau tăieturi, traumatismele pot să îţi provoace suferinţă şi să- reducă mobilitatea.

Vestea bună e că traumatismele se vindecă. Uneori, acest proces poate fi foarte lent. În unele cazuri, homeopatia ca formă de terapie complementară duce la ameliorarea simptomatologiei și chiar grăbirea vindecării.

În ce cazuri funcționează acest tip de tratament, ne spune dr. homeopat, Ileana Rîndașu: TRATAMENT HOMEOPATIC

  • ARNICA – în contuzii care au loc în urma loviturilor sau a unei căderi, cu apariția de echimoze (vânătăi) datorate lezării vaselor mici superficiale. Remediul funcționează și în cazul lezării părților moi, cu prinderea unor vase mai mari și apariția de hematoame;
  • BELLIS PERENIS – pentru contuzii la nivelul trunchiului sau a glandei mamare;
  • HYPERICUM homeopatic (sunătoarea) –  în cazul contuziilor din zone bogat inervate (cum ar fi regiunea coccigiană);
  • RHUS TOXICODENDRON – în funcție de particularități, se recomandă pentru entorse (leziuni ale aparatului capsuloligamentar și a țesuturilor moi periarticulare. Acest remediu este considerat medicamentul homeopatic principal al entorselor. El poate contribui la vindecarea leziunilor.
  • RUTA GRAVEOLENS se poate folosi alternativ cu ARNICA în cazul unor leziuni  ligamentare mai severe, cu rupturi de fibre;
  • BRYONIA este indicată în cazul entorselor cu dureri la cea mai mică mișcare a articulației.
  • SYMPHYTUM OFFICINALE (Tătăneasă) se recomandă în fracturi (întreruperea continuității oaselor, după acțiunea unor factori traumatizanți). În situații de acest gen, se prescriu medicamente care ajută la consolidare, mai ales în cazul fracturilor cu consolidare întarziată. Acest remediu se  poate administra alternativ cu CALCAREA PHOSHORICA;
  • SYMPHYTUM este indicat în dureri osoase sau ale periostului după traumatisme.

Nu uitați! În homeopatie, tratamentul este indivizualizat, dată fiind simptomatologia extrem de variată a traumatismelor. Prin urmare, automedicația nu se recomandă. Pentru cele mai potrivite remedii cereți sfatul specialistului”,  recomandă dr. homeopat Ileana Rîndașu.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.