Pyramidion revoluţionează implantul dentar – acum şi în România

Clinica de implantologie Lorelei Nassar a realizat, în premieră în România, o intervenție revoluționară în domeniul implantului dentar, cu ajutorul unui dispozitiv inovator, numit Pyramidion. Aceasta oferă atât medicului cât şi pacientului posibilitatea reabilitării cu dinți a unei zone în care altfel nu s-ar fi putut insera implanturi. Unicitatea intervenției constă în inserarea unor implanturi dentare expandabile care, după operație, capătă formă piramidală, facilitând astfel implanturi aşa zis inoperabile. Pyramidion a fost inventat în Israel și este brevetat ca fiind un dispozitiv unic în realizarea de implanturi în lume.

PYRAMIDION oferă implantologilor o alternativă simplă, sigură și eficientă la procedurile de mărire osoasă, utilizabila atât în maxilar, cât și în mandibulă. Fixarea apicală superioară permite utilizarea maximă a osului de susținere, îmbunătățind astfel performanța mecanică a implantului.

„Pe înțelesul tuturor, în implant este vorba despre un șurub din Titaniu steril, de o anumită lungime și un anumit diametru. Condiția este ca înălțimea osului pacientului să fie mai mare decât lungimea șurubului, iar lățimea osului să aibă cel puțin diametrul șurubului. În multe situații, aceste condiții nu sunt îndeplinite, ceea ce pe mulți îi face să spună că un astfel de caz este inoperabil. Ei bine, nu există inoperabil. Trebuie doar gândit mai mult”, a declarat dr. Lorelei Nassar,  specialist cu o experiență de 25 de ani în chirurgie și implantologie.

Cine poate trece printr-o operașie de acest tip? Oricine, cu pregătire. Astfel, pacientul trece printr-o etapă de analize, aceleași ca pentru un implant obișnuit: tomografie (mandibulară sau maxilarăa, după caz) și analize uzuale de sânge. Pentru PYRAMIDION, folosim anestezie locală, intervenția fiind una relativ simplă. Marele său beneficiu? Intervenția la mandibulă facilitează evitarea apropierii de nervul alveolar inferior, preîntâmpinând o posibilă parestezie sau nevroză.

„Am trăit nenumărate premiere profesionale de-a lungul carierei, de la primele implanturi, primele fracturi imobilizate, prima reconstrucție osoasă, primele dispozitive de un anumit fel sau primele tehnici chirurgicale de un anumit fel, folosite. Chiar și prima gardă singură. În toate exisăa un început, există acea «primă dată» pentru fiecare dintre noi. Este omenește să îți fie frică înainte, la toate. Știi teoria, repeți în minte toți pașii de mai multe ori și mergi înainte. Dar, întotdeauna, la pacient este diferit: față de desenul din carte, fațîă de ce ți s-a explicat la curs… Însă marele meu atu sunt anii de chirurgie din Israel, așa că nimic nu mă mai poate surprinde. Pentru orice situație apărută găsesc o rezolvare din simplul motiv că am deja o privire globală”, a mai precizat dr. Nassar.

Află mai multe despre ce presupune inovația în stomatologie, la Clinica de Implantologie Dentară Lorelei Nassar.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.