Prima carte de medicină integrativă, coordonată de Ovidiu Bojor

Miercuri, 26 februarie, de la ora 18.30, la Cinema Pro (str. Ion Ghica nr. 3, zona Universitate), Editura Medicinas ne invită la lansarea primei cărți de medicină integrativă în limba română, coordonată de fondatorul fitoterapiei moderne în România, renumitul Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor. Redactată într-o manieră accesibilă publicului larg, cartea „Afecțiunile aparatului respirator. Medicină integrativă și terapii holistice” prezintă detalii despre anatomia aparatului respirator și afecțiunuile acestuia, precum și diferitele metode de prevenire și tratare a acestora. Sunt descrise terapii care completează și potențează efectul tratamentelor alopate (fitoterapie, homeopatie, acupunctură, aromaterapie, gemoterapie, apifitoterapie, ozonoterapie, presopunctură etc), grăbind vindecarea.

Cu o vastă experiență și cu remarcabile rezultate obținute în decenii de practică, Dr. Farm. Ovidiu Bojor este cu certitudine cea mai puternică voce și cel mai de seamă militant al folosirii remediilor pe care natura ni le oferă. Dacă ar fi să luăm doar un exemplu, unul de sezon și deci de actualitate – tusea, iată ce sfaturi și ce remediu natural oferă renumitul academician: „Tusea nu este o afecţiune, ci un simptom al majorității afecțiunilor căilor respiratorii. Nu este decât un act reflex produs de iritația mucoaselor căilor respiratorii, fie din cauza prezenței unor corpi străini pătrunsi în căile respiratorii, fie din cauza prezenței produselor patologice – mucus în exces, sânge sau spută – în căile respiratorii. Pentru prima fază a tusei, fitoterapia recomandă plante sau substanțe obținute din plante, cu acțiune calmantă, antispastică și sedativă, pentru a scuti bolnavul de efortul deosebit al căilor respiratorii și al întregului organism, pentru învingerea actului reflex. Din «farmacia casei», nu trebuie să lipsească plante precum macul roșu de câmp (Flores Rhoeados), rostopasca, talpa gâștii, anasonul și păducelul.”

Cu ocazia lansării, specialişti de renume în medicina românească vor vorbi în cadrul conferinței „Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate”: Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor , Gen. Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, Acad. Prof. Dr. Adrian Restian, Prof. Dr. H. C. Gheorghe Mencinicopschi, dr Corneliu Moldovan și Dr. Biochimist Cristina Mateescu.

Specialiștii prezenți vor oferi informații și explicații esențiale cu privire la importanța pe care o are o respirație corectă și sănătoasă, dar și modalitățile prin care ea poate fi obținuta și menținută, în beneficiul organismului în ansamblul său.

Conștientă sau inconștientă, în repaos sau în mișcare, respirația este condiția de bază a vieții. În contextul unei incidențe crescute a afecțiunilor aparatului respirator la toate categoriile de vârstă (determinată fie de cauze de natură organică, fie de mediu ori sezoniere), conferința eveniment „Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate”

Vino să afli mai multe despre conceptul de medicină integrativă și despre cum poți rămâne sănătos. Te așteptăm miercuri, 26 februarie, de la ora 18.30, la CINEMA PRO (str. Ion Ghica nr. 3, zona Universitate), la conferința-eveniment „Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate”.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

 

 

Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.