TV1000 deschide o lună cu filme de suspans. Prima săptămână: Tom Cruise

În luna noiembrie, TV1000 aduce pe micile ecrane o colecție de filme plină de adrenalină și suspans, care va crește considerabil nivelul de energie al serilor reci și monotone de toamnă. Iar cu un actor carismatic în prim plan, chiar se anunță o seară de film excelentă.

Săptămâna Tom Cruise aduce la TV1000

Săptămâna Tom Cruise aduce la TV1000 în perioada 13-19 noiembrie, în fiecare zi, de la ora 22.00, filme de colecție care sărbătoresc cariera unui actor extrem de talentat, simbol al cinematografiei contemporane, care a apărut în zeci de blockbustere și a reușit să își construiasă o carieră impresionantă.

Tom Cruise este un simbol cultural global, care a dat viață unor personaje memorabile – Jerry Maguire, Maverick, Jack Reacher, Ethan Hunt, sunt doar câteva. După ce a cunoscut un succes extraordinar ca actor, a devenit și producător de film, iar în carieră sa de peste patru decenii, Tom Cruise se poate mândri cu trei nominalizări la Oscar® și trei premii Globul® de Aur câștigate.

TV1000 vă invită să urmăriți o selecție de filme care merită revăzute pentru interpretarea sa inegalabilă în rolul principal și acțiunea originală.

De-a lungul celor peste 40 de ani de activiate, Tom Cruise a devenit o legendă la Hollowood, un nume care provoacă admirație sau intrigă, dar care niciodată nu poate fi ignorat. Este unul dintre cei mai cunoscuți actori și producători de film, binecunoscut în întreaga lume pentru roluri de de acțiune și  blockbustere super aștepate, cum este seria “Misiune Imposibilă”, care anul acesta a ajuns la partea a șaptea.

 

Pasionat de teatru din perioada în care era elev la liceul Glen Ridge, profesorii l-au susţinut şi încurajat, remarcând talentul pentru actorie. În adolescenţă, a studiat la Seminarul Franciscan din Cincinnati unde şi-a exprimat dorinţa de a deveni preot. Seminarul din Cincinnati este şi locul unde Tom şi-a descoperit pasiunea pentru actorie, deoarece una dintre clase era clubul de artă dramatică, iar în cei doi ani de studiu, a jucat în câteva producţii. Afinitatea pentru teatru şi film l-a determinat să renunţe la ideea de a deveni preot şi a luat decizia de a începe o carieră în actorie. S-a mutat la New York şi a jucat un rol de debut, la 19 ani, în filmul ”Endless Love” (1981).

În 1986, Tom Cruise a jucat în filmul de acţiune ”Top Gun”, în care a interpretat rolul locotenentului Pete “Maverick” Mitchell, un aviator al USS Enterprise. Filmul a avut un succes imens, iar Tom Cruise a devenit foarte repede un star recunoscut la nivel internațional.

Un remarcabil succes al actorului a fost în 1996, când a jucat rolul lui Ethan Hunt în filmul de acţiune ”Mission: Impossible”, urmat de alte filme de acțiune din aceeaşi serie. A mai jucat, ulterior, în filmele ”Eyes Wide Shut” (1999), ”Vanilla Sky” (2001), ”Minority Report” (2002), ”The Last Samurai” (2003), ”Collateral” (2004), ”War of the Worlds” (2005), ”Lions for Lambs” (2007), toate cu un box office impresionant.

Filmele sale cu agenți secreți au cucerit repede fanii, iar cascadoriile sale incredibile și extrem de perioculoase, realizate chiar de el, fără ajutorul unui cascador profesionist, i-au crescut și mai mult notorietatea. Tom Cruise este un actor extrem de implicat, participă cu sugestii regizorale și contribuie efectiv la realizarea scenelor dramatice.

TV1000 vă invită să urmăriți o selecție de filme care merită revăzute pentru interpretarea sa inegalabilă în rolul principal și acțiunea originală.

Acum, ajuns la vârsta de 61 de ani, Tom dovedește că este de neoprit, iar forma sa poate fi invidiată de mulți bărbați mai tineri. Se spune că are un aport energetic zilnic de numai 1200 kcal și desfășoară un program zilnic de activități fizice sub coordonarea bunului său prieten David Beckham.

Săptămâna Tom Cruise

Pregătiți-vă pentru o săptămână plină de suspans și aventură la TV1000, urmărind cariera celebrului Tom Cruise, o adevărată legendă a Hollywoodului, cu atâtea roluri memorabile – de la uluitorul „Raport special”, în care prezice crime, până la „Războiul lumilor”, în care se luptă cu o invazie extraterestră. Într-un alt rol legendar, Cruise gonește amețitor în „Zilele Tunetului”, iar în „Vanilla Sky – Deschide ochii”, personajul lui enigmatic pune la îndoială granițele realității.

Nu ratați acțiunea neobosită din „Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!” și lăsați-vă uluiți de cascadoriile incredibile din „Misiune: Imposibilă. Declinul”. Rămâneți pe TV 1000 pentru o săptămână întreagă de filme care au scris istorie și care vă dau întâlnire cu un actor uriaș – nimeni altul decât Tom Cruise!

Jack Reacher: să nu te întorci niciodată! (acțiune, 2016)

Povestea fostului agent Jack Reacher continuă. El ajunge la Washington pentru a se întâlni cu maiorul Susan Turner, care, în mod neașteptat, a fost arestată pentru spionaj. Jack își va risca viața pentru a rezolva o serie de crime.

Aspectul lui Tom Cruise diferă radical de fostul polițist militar blond, înalt de 1,82 m, din romanele lui Lee Child, dar s-a descurcat cu brio în acest rol.

Raport special (acțiune, 2002)

John Anderton este unul dintre cei mai buni agenți din departamentul de prevenire a criminalității. În 2054, sunt dezvăluite crime care nu au fost încă săvârșite, iar criminalii care nu au făcut rău nimănui sunt reținuți. Într-o zi, Anderton devine acuzat.

Steven Spielberg s-a consultat cu oamenii de știință pentru a crea cea mai precisă descriere a lumii viitoare și i-a angajat pe cei mai buni doisprezece contorsionişti din întreaga lume pentru a filma scena cursului de yoga futurist.

Războiul lumilor (science fiction, 2005)

Filmul surprinse invazia extratereștrilor pe Pământ și este un al SF clasic care poartă semnătura lui Steven Spielberg. Ray, un muncitor portuar divorțat, încearcă să-și salveze familia aflată în epicentrul invaziei extraterestre.

Filmul este o adaptare liberă a legendarului roman science-fiction al lui H.G. Wells.

Săptămâna Tom Cruise aduce la TV1000 în perioada 13-19 noiembrie, în fiecare zi, de la ora 22.00

Zilele tunetului (acțiune, 1990)

Ambițiosul concurent Cole Trickle este cel mai promițător debutant al sezonului. O cursă cu principalul său rival duce la un rezultat neașteptat, schimbând pentru totdeauna viața eroului.

Filmul a marcat primul rol al lui Nicole Kidman la Hollywood și începutul relației ei romantice cu Tom Cruise.

Vanilla Sky (dramă, 2001)

După un accident teribil, realitatea și iluziile se impletesc în mintea lui David Aames. David se confruntă cu o problemă complexă: să înțeleagă unde se află adevărul, ficțiunea, trecutul și prezentul.

Filmul este un remake al thriller-ului spaniol Deschide ochii (Abre los ojos). Penelope Cruz a jucat rolul principal feminin în ambele filme.

Vanilla Sky cu tom cruise

Misiune: Imposibilă. Declinul (acțiune, 2018)

A șasea parte a celebrei francizei, în care Tom Cruise este Ethan Hunt, un agent invincibil și împreună cu echipa sa vor face o nouă încercare de a preveni un dezastru masiv, care ar putea provoca moartea a milioane de oameni. Tom Cruise a interpretat în mod tradițional aproape toate cascadoriile personajului său. De exemplu, pentru scena cascadoriei HALO (High Altitude Low Opening) din film, s-a antrenat un an întreg.

Citește și:

„Tom Jones”, în premieră la Epic Drama

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.