După 3 ani împreună: ne căsătorim sau ne despărțim?

afla daca va casatoriti sau va despartitiSondaje recente realizate în SUA arată care este probabilitatea să vă căsătoriți sau vă despărțiți după 1 an sau 3 ani de coabitare.

Datele celui mai recent raport asupra familiei realizat de Centrul american de Statistică între anii 2006-2010 arată că 40% dintre cupluri se căsătoresc după trei ani de locuit împreună.

Ok, v-ați mutat împreună, faceți pe rând cumpărăturile, v-ați împărțit sarcinile și cheltuielile, ați adoptat o pisică – și mai departe? Ce se întâmplă?

Centrul Național de Statistică din SUA a realizat un sondaj pe durata a doi ani 2006-2010 în cadrul căruia a aflat și ce se întâmplă cu cuplurile care locuiesc împreună, după perioade fixe de timp.

Căsătorie, despărțire sau nicio schimbare?

După 1 an

Datele obținute arată că, după 1 an de coabitare, majoritatea cuplurilor nu decid să se căsătorească, dar nici nu se despart.

  • 14% se despart
  • 19% se căsătoresc
  • 67% nu schimbă nimic

După 3 ani

Dacă au rezistat 3 ani, șansele să rămână împreună cresc substanțial, la 40%. Dar și cele să se despartă cresc proporțional:

  • 28% se despart
  • 40% se căsătoresc
  • 32% nu schimbă nimic

Așadar, după 3 ani se fac alegerile: procentul celor care se căsătoresc sau se despart crește de la simplu la dublu. Cu fiecare an de locuit împreună, probabilitatea să vă căsătoriți sau să vă despărțiți crește în mod egal, cu un avantaj net în favoarea căsătoriilor, care oricum au pornit cu un avans.

Dacă după un an de coabitare diferența dintre cei care se căsătoresc sau se despart e doar de 5%, după trei ani crește la 12% pentru cei căsătoriți!

Concluzia? Nu vă temeți să locuiți împreună! Așa aveți posibilitatea să vă cunoașteți mai bine și să aflați dacă sunteți aleșii, unul pentru celălalt.

Foto: ©Shutterstock

(Sondajul național asupra familiei – NSFG – adună informații asupra vieții de familie, căsătorie, divorț, sarcină, infertilitate, contracepție, sănătate. Rezultatele sondajului sunt folosite de Departamentul SUA pentru sănătate și servicii în vederea elaborării planurilor de sănătate și educație și studii statistice asupra familiei și sănătății)
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.