50 de ani de la aselenizare, sărbătoriți pe acoperișul Vitan Mall

Vitan Mall sărbătorește cei 50 de ani de la aselenizare pe acoperiș. Vino și tu sâmbătă, 20 iulie, de la ora 20.00, să afli mai multe despre primul pas făcut de om pe Lună și să te distrezi privind cerul prin telescop. La evenimentul special din seria Astro Nights sunt așteptați pe rooftop iubitori de astronomie de toate vârstele. Intrarea este gratuită.

50 de ani de la aselenizare, sărbătoriți pe acoperișul Vitan Mall București

Așteptat cu încântare de cei mari, dar mai ales de cei mici, evenimentul va găzdui ateliere de astronomie și informare științifică pe înțelesul tuturor și posibilitatea de a observa cerul cu telescoape montate pe acoperișul clădirii.

  • Ateliere de astronomie organizate la București Mall Vitan la 50 de ani după aselenizare
  • Jurnalistul de știință Alexandru Mironov va vorbi despre Primul Om pe Lună
  • Intrarea la eveniment este gratuită

Evenimentul din seria Astro Nights va debuta cu un atelier special marca Profesorul Trăsnit, care va explica pe înțelesul copiilor concepte și fenomene științifice. Seara va continua cu Vânătoarea de eclipse’’ prezentată de Cătălin Beldea, românul care vânează eclipse de soare prin toată lumea, care va împărtăși din secretele ocupației sale. Lui Cătălin i se va alătura cunoscutul jurnalist de știință Alexandru Mironov, care le va povesti participanților despre Primul Om pe Lună.

Începând cu ora 21.30 vor avea loc observații astronomice cu 3 telescoape profesionale – participanții vor putea  descoperi și înțelege fenomenele astronomice și vor discuta despre ce a însemnat aselenizarea în urmă cu 50 de ani.

Aselenizarea, un moment marcant în evoluția omenirii

Pe data de 20 iulie 1969, cosmonauții Neil Armstrong și Michael Collins au devenit primii oameni care au pășit vreodată pe Lună, în cadrul misiunii americane Apollo 11, lansate de NASA. Aselenizarea care a devenit unul dintre cele mai iconice momente din istoria recentă a omenirii a fost urmărită pe micile ecrane de milioane de telespectatori.

Mai multe detalii despre evenimentul de la București Mall-Vitan pot fi accesate aici.

Astro Nights este un proiect marca București Mall-Vitan, destinat tuturor celor care vor să înțeleagă și să urmărească fenomenele astronomice, împreună cu specialiști din domeniu.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.