7 greșeli care duc la îmbătrânirea prematură a tenului și pete pigmentare

Vinovatul numărul unu pentru îmbătrânirea prematură a pielii, riduri și pete pigmentare, este în aceași timp și cel mai bun prieten al omului: soarele! Care acționează asupra pielii noastre în toate anotimpurile, nu doar vara, cum am putea crede. Și da, soarele își lasă amprenta pe chipul nostru și ne îmbătrânește pielea chiar și atunci când nu este direct vizibil.

foto: pexels.com

Tu folosești fotoprotecție? Cea mai mare parte a femeilor vor spune un hotărât DA, însă unele nu știu că avem nevoie de protecție solară și când afară este înnorat, și iarna, cu sau fără zăpadă!

Mici greșeli care duc la mari riscuri de îmbătrânire prematură a pielii și pete pigmentare:

  1. Neglijăm fotoprotecția în timpul iernii

Fotoprotecția se aplică și iarna, deși ni se pare că soarele nu mai este la fel de puternic.

Este nevoie de factor de protecție solară mai ales când peste tot se așază un strat de zăpadă, care reflectă și amplifică lumina.

  1. Aplicăm incorect crema de protecție solară.

Toate cremele de acest fel se aplică atent pe piele cu 20-30 de minute înainte de a ieși la soare. Dacă începem să aplicăm cremă cu SPF exact în momentul ieșim la lumina naturală, trebuie să știm că ea devine activă după cca 30 minute; până atunci astrul zilei ne poate arde pielea în voie

  1. Nu reînnoim aplicarea cremei sau loțiunii SPF

Dacă stăm afară câteva ore bune și mai ales dacă facem sport, dacă facem efort, transpirăm și ne udăm pielea, dacă facem schi sau înotăm, indicat este să aplicăm un nou strat de cremă SPF

  1. Nu curățăm pielea

Pentru a evita petele pigmentare este important să curățăm bine amestecul de transpirație, sare, apă, care se formează la suprafața pielii. Acesta acționează ca un soi agent coroziv, care lovește exact în zonele ridate. Pe scurt, transpirația se strecoară prin șanțurile pielii, creând zone de arsură care în timp devin pete pigmentare.

  1. Folosim incorect unele produse cosmetice

Cremele de noapte se folosesc… noaptea! Dacă folosim în timpul zilei, la soare, creme de noapte sau creme care conțin retinol, fără să aplicăm protecție suplimentară, avem toate șansele să dezvoltăm pete hiperpigmentare. Atenție și la aplicarea cremelor și loțiunilor autobronzante

  1. Nu respectăm toate indicațiile tratamentelor cosmetice

Dacă folosim peelinguri sau facem tratament de epilare a părului facial, nu ar trebui să ieșim imediat în soare, fără protecție suplimentară.

  1. Ne demachiem incorect

Resturile de farduri sau de fond de ten creează zone de neuniformitate chiar dacă se aplică apoi crema de prrotecție solară

Pentru toate cazurile, există o soluție cu rezultate verificate: serul Melaclear de la ISDIN

Melaclear este un un ser corector de ultimă generație creat de ISDIN. Rolul lui este să reducă aspectul petelor relaționate cu hiperpigmentarea și să aducă mai multă luminozitate tenului. Acesta conține trei ingrediente inovatoare cu atuuri de excepție în combaterea hiperpigmentării.

  • Vitamina C pură, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi si protejează împotriva stresului oxidativ, redând luminozitatea pielii.
  • Acid Phytic: Ajută la îmbunătățirea aspectului petelor întunecate existente și protejează împotriva stresului oxidativ observat adesea după expunerea la soare.
  • Sistemul Modulator ROS: Reduce stresul oxidativ și ajută la exfolierea straturilor superioare ale pielii, îmbunătățind tonul pielii.

Melaclear se aplică numai câteva picături de ser pe zonele afectate, evitând zona ochilor. Se recomandă ca în timp ce folosești Melaclear să eviți expunerea la soare și să utilizezi produse pentru protecție solară cu SPF foarte înalt.

Totodată, pe termen lung, dacă vrei să previi apariția altor pete și neuniformități, alege o loțiune de protecție solară ușor de folosit, care să fie ușor de aplicat și tolerat, să fie rezistentă la apă și mai ales să nu irite ochii. ISDIN Age Repair Fusion Water este cel mai bun răspuns!

Loțiunea ISDIN Fusion Water AGE REPAIR SPF 50 oferă o protecție solară facială eficientă, într-o formulă intens hidratantă, cu o textură ușoară, ce asigură o absorbție rapidă. Loțiunea are o triplă acțiune anti-agin: protecție, UVB/UVA și poluare, repară și inversează semnele fotoîmbătrânirii. Mai exact, ea formeză o peliculă subțire la nivelul pielii, care o protejează de poluarea urbană și combate efectele sale oxidative. Și unde mai pui că ISDIN Fusion Water AGE REPAIR repară pielea prin accelerarea contracarării efectelor negative solare la nivel celular. În plus, ea regenerează tenul prin stimularea sintezei coenzimei Q10 în organism.

ISDIN Fusion Water AGE REPAIR conține peptide care accelerează sinteza colagenului și reduc ridurile. Loțiune este testată dermatologic, este hiopoalergenică și are o formulă care reduce riscul apariției alergiilor. Specialiștii recomandă utilizarea sa zilnică și reaplicarea odată la fiecare două ore, mai ales dacă vă petreceți mult timp în aer liber.

Produsele de îngrijire ISDIN pot fi achiziționate online și din farmacii.

Despre ISDIN. Este un brand spaniol cu experiență în fotoprotecție și dezvoltarea de produse cu rol activ în combaterea fotoîmbătrânirii și efectelor nocive ale soarelui asupra pielii. De peste 45 de ani, experții ISDIN dezvoltă produse dermato-cosmetice în colaborare cu specialiștii, produse care combină maximul de eficacitate și siguranță cu texturi inovatoare care oferă și o experiență plăcută în utilizare. Produsele sunt dezvoltate cu ingrediente active inovatoare, pentru a dezvălui o frumusețe naturală.

Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.