Trucuri pentru creșterea rapidă a părului

Te-ai tuns prea scurt? Ai impresia că părul tău nu mai crește la fel de rapid ca înainte? Specialiștii El Studio ne spun câteva trucuri pentru creșterea mai rapidă a părului, pe care le poți pune cu ușurință în practică.

trucuri pentru creșterea părului

Cum poți ajuta părul să crească mai repede. Sfatul specialiștilor El Studio

1. Coafuri care protejează părul

În primul rând, trebuie să îți îngrijesti părul pentru a te asigura că o să crească vizibil. Alege să porți coafuri de „protecție” precum cozi împletite sau bucle realizate fără instrumente de styling la cald. Evită să pui presiune asupra scalpului cu coafuri de genul cozii de cal sau cocuri strânse.

2. Masează-ți scalpul cu uleiuri hrănitoare

Nu doar că este relaxant, ci stimulează cu adevărat creșterea părului. Folosirea uleiurilor precum cel de cocos, argan sau de ricin poate ajuta  creșterea în lungime a podoabei capilare. Poți aplica o dată la două săptămâni uleiul la rădăcină, masându-l pe scalp.  Fă acest lucru preț de câteva minute, în timp ce stai cu capul aplecat în jos, pentru a stimula bine circulația sângelui. La culcare, protejează-l cu o bonetă din mătase.

3. Tunde-ți părul pentru a-i menține lungimea

Poate părea un paradox, dar ca să ai părul lung, trebuie să-i tunzi periodic vârfurile. Acesta este unul dintre acele trucuri pentru creșterea rapidă pe care majoritatea nu îl iau suficient în serios. Chiar dacă nu stimulează creșterea propriu zisă, elimină vârfurile despicate și uscate, care duc la ruperea părului, astfel că acesta își poate pierde cu timpul din lungime. De aceea, vârfurile trebuie tunse la o anumită perioadă de timp, pentru a menține părul sănătos.

4. Evită vopsirea și decolorarea în exces

După cum am menționat și mai sus, părul deshidratat și vârfurile despicate nu vor duce decât la pierderea din lungime. Iar vopseaua și decolorantul sunt și ele două produse care contribuie la deteriorarea sănătății firului de păr atunci când sunt folosite mult prea des. Dacă îți dorești un păr lung și sănătos, încearcă să nu te mai vopseșți atât de frecvent, iar atunci când o faci alege să mergi la un salon de înfrumusețare profesionist.

 5. Nu supune părul la căldura excesivă

Este dificil să te desparți de placa de păr dacă aveți o relație de lungă durată. Însă poți încerca să eviți cât poți de des coafurile care implică folosirea acesteia sau a ondulatorului. Rezumă-te doar la uscătorul de păr pe care să îl folosești după ce te speli pe cap.

Un aspect foarte important pe care trebuie să îl ții minte este să folosești mereu protecție termică atunci când îți supui părul la căldură!

Creșterea nu este stimulată doar de îngrijirea exterioară a părului. Alimentația contribuie și ea când vine vorba de sănătatea și lungimea acestuia. Tocmai de aceea trebuie să ai o dietă echilibrată și bogată în vitamine.

www.el-studio.ro

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.