8 Teste noi pentru acasă

Poți afla cum stai cu sănătatea în confortul casei tale grație kiturilor Veroval, lansate de compania germană Hartman. Cele 8 teste noi pentru acasă îți spun dacă ai colesterolul crescut sau Helicobacter, dacă ai alergii, anemii, intoleranță la gluten sau o infecție urinară. Sunt ușor de folosit și accesibile ca preț, mai ieftine decât te-ar costa să le faci într-o clinică.

veroval

De-acum nu mai poți să spui că n-ai timp să-ți faci analizele, pentru că pe unele din ele poți sp le faci acasă. Compania medicală Hartmann (în România din 2003) lansează testele medicale Veroval, potrivite pentru autotestare acasă. Acestea identifică problemele de sănătate încă de la primele semne, fără a exclude medicul specialist. Sunt ușor de utilizat și oferă rezultate de încredere, în doar câteva minute. Beneficiul principal al testelor Veroval este identificarea prezenței sau a absenței unei probleme de sănătate specifice, în cadrul intim al locuinței pacientului și într-un timp scurt – de la un singur minut, până la 30 de minute, în funcție de test. În cazul în care rezultatele testelor sunt pozitive, este recomandată vizita la medicul specialist.

Testele Veroval au o acurațete medicală de peste 94%, au prețuri cuprinse între 30 și 80 lei (testul de fertilitate masculină costă 100 lei) și se găsesc în farmacii începând din luna septembrie.

8 Teste Veroval de folosit acasă

  1. Testul de depistare a alergiilor la păr de pisică, polen de iarbă și acarieni, pentru persoanele care prezintă simptomele tipice alergiilor (strănut, nas înfundat sau ochi iritați), dar nu știu cu exactitate la ce anume sunt alergice. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul acestuia este gata în 30 de minute.
  2. Testul pentru depistarea bacteriei Helicobacter pylori, răspunzătoare de multe afecțiuni digestive. Potrivit datelor OMS din 2014, că jumătate din populația globului se confruntă cu prezența acestei bacterii, iar testul Veroval este cel mai rapid și eficient mijloc prin care poți afla dacă o ai în organism sau ai avut-o vreodată. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în 10 minute.
  3. Testul pentru depistarea sângerărilor oculte din scaun – indicat mai ales persoanelor cu vârsta de peste 45 de ani. Sângerările nu sunt vizibile cu ochiul liber, dar prezența lor poate semnala uneori boli grave, inclusiv cancer colorectal. Pentru acest test este nevoie de o probă de scaun. Rezultatele pot fi citite în 5 minute.
  4. Testul pentru determinarea nivelului ridicat de colesterol în sânge este mai ales recomandat persoanelor cu vârsta de peste 35 de ani, dar și femeilor care urmat tratamente anticoncepționale pentru mai mult timp, precum și fumătorilor. Utilizând kitul pentru autotestare „Colesterol” se poate afla, rapid și sigur, dacă nivelul colesterolului este normal sau nu, caz în care este necesară schimbarea stilului de viață și a dietei. Testul presupune prelevarea unei probe de sânge, iar rezultatul este gata în 3 minute.
  5. Testul pentru confirmarea carenței de fier se adresează mai degrabă persoanelor care prezintă simptomele tipice: oboseală frecventă, paloarea sau durerile de cap. În cazul în care testul confirmă lipsa fierului din organism, specialiștii recomandă vizita la medic, care va putea prescrie, pe baza rezultatului testului și a consultației, tratamentul potrivit. Pentru acest test este nevoie de prelevarea unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în 10 minute.
  6. Testul pentru infecțiile tractului urinar confirmă prezența leucocitelor, a nitriților și a proteinelor și este recomandat persoanelor care prezintă arsuri ușoare la urinare sau dureri abdominale. Aceste simptome sunt deseori confundate cu o iritație temporară a vezicii urinare. Testul Veroval clarifică rapid și sigur dacă este într-adevăr vorba despre o iritație sau sunt semne ale substanțelor asociate tipic cu o infecție. Testul necesită o probă de urină, iar rezultatele sunt gata în 1 minut.
  7. Testul pentru depistarea intoleranței la gluten este de interes celor care prezintă tulburări gastrointestinale frecvente (balonare, diaree), fără o cauză evidentă. Testul Veroval ajută la asocierea acestora cu intoleranța la gluten. Dacă, însă, testul este negativ, este importantă investigarea altor posibile cauze, întrucât apariția constantă a disconfortului poate semnala probleme mai grave. Testul se face printr-o probă de sânge, rezultatul fiind gata în 10 minute.
  8. Testul de fertilitate masculină este un instrument eficient pentru cuplurile care încearcă să conceapă un copil și se confruntă cu probleme în acest sens. Testul Veroval evidențiază dacă lichidul seminal conține suficienți spermatozoizi pentru concepție. Acest test necesită o mostră de spermă, iar durata de testare este de 7 minute.
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.