10 motive să ne petrecem vacanța la Ana Hotels, în Poiana Brașov

3 zile de decembrie la Ana Hotels Sport din Poiana Brașov mi-au lăsat amintiri foarte plăcute, despre care m-am gândit să vă povestesc și vouă. Lucrurile s-au schimbat mult în Poiană în ultimii ani, unde avem acum posibilități de cazare și de petrecere a timpului liber la nivel occidental, plus alte câteva avantaje, care o fac o destinație comparabilă cu stațiunile din Austria sau Italia.

Ana Hotels Sport Poiana Brașov

Poiana Brașov Ana Hotels

1. Este aproape. Brașovul e la 3 ore de mers cu mașina de orice zonă a țării. Adică nu pierzi două zile pe drum (dus-întors) dintr-o vacanță de cinci. Și nici nu iei avionul până acolo, un avantaj important, mai ales când ai copii, care se plictisesc la drum lung.

2. Punct de plecare spre obiective turistice și istorice. Fiind în centrul țării, Brașovul și Poiana sunt locuri ideale de cazare pentru excursii de o zi la Castelul Bran sau Peleș, Lacul Roșu, Cheile Bicazului, etc.

3. Pârtii bune. Poiana Brașov se află în topul celor mai bune staţiuni din Europa de Sud-Est și este cea mai modernă şi mai mare staţiune de schi din România. Un domeniu schiabil de peste 25 de km, 7 pârtii moderne cu diferite grade de dificultate, Poiana mai înseamnă patinoar, pârtii de săniuș, zone de echitație.

4. Cazare și servicii la nivel occidental. Când spui Poiana Brașov, spui Ana Hotels: Sport și Bradul și Poiana, 3 hoteluri deschise tot anul, cu o capacitate de 224 de locuri de cazare. Primele două au fost renovate recent (160 de camere de 4 stele și 53 de camere de 3 stele), iar serviciile complexului concurează cu ale oricărui hotel de lux din Austria sau Italia.

5. Modernizări și facilități. Despre renovările de la Ana Hotels, aflăm mai multe de la directoarea Carmina Gal: „La Hotelul Sportul, s-a făcut o investiție majoră în 2010, când s-a ridicat centrul SPA. Nu era nimic acolo, doar o zonă verde. Hotelul a fost renovat complet: fațadă, camere și s-a ridicat centrul SPA. Anul trecut, am renovat complet Hotelul Bradul, care este adiacent (practic o aripă care pornește din Hotelul Sport): 59 de camere la 4 stele, cu o arhitectură foarte frumoasă, unde s-au folosit lemn cu esență aurie și granit. Tot ceea ce investește proprietarul aici se face cu pasiune, materiale foarte bune și arhitect foarte priceput.”

Carmina Gal, director Ana Hotels Poiana Brasov

6. Amplasare ideală în Poiană. „Totul e la îndemână”, cum spune Carmina Gal. „Ai ieșit din hotel – ai școala de ski în stânga, centrul de inchiriere în dreapta, telecabina și pârtia pentru începători lângă noi, spa-ul aproape…” Hotelurile sunt amplasate aproape de pârtiile de schi și de cabina Capra Neagră, operată de Ana Teleferic, parte din holdingul Ana.

7. Școala de schi. Ana Ski & Snowboard este premiată internațional și cea mai bună școală de schi pentru începători. Cu o experiență de 40 de ani în domeniu, școala dispune de 140 de instructori calificați la standarde occidentale. Sezonul de schi s-a prelungit acum până la începutul lunii aprilie, datorită facilităților de obținere a zăpezii artificiale. Cel mai frumos e în martie, când vremea blândă și zăpada bună îți promit o vacanță de neuitat.

8. Excursii și drumeții. Vara, Ana Hotels îți pune la dispoziție o întreagă echipă de ghizi (inclusiv persoane care se ocupă de copii), și mai multe variante de excursii în natură. „Sunt foarte mulți copii care vin cu bunicii, la o cură de 2-3 săptămâni în aerul de munte. Părinții sunt bucuroși că au găsit acest remediu natural ne-au spus că asta îi ajută foarte mult pe copilași, care nu mai răcesc așa de ușor”, ne-a spus Carmina Gal, directoare Ana Hotels.

9. SPA. După ce ai alergat toată ziua pe pârtii sau în drumeții, o zi la complexul SPA din hotelul Sport e terapie curată. Poți să te relaxezi în apa fierbinte a unui jacuzzi în aer liber, la o sesiune de saună umedă sau la un masaj anti-stress. Există posibilități variate! Când ieși de la saună poți să te răcorești cu gheața din cuva alăturată sau pur și simplu să înoți în piscină sau să te înviorezi la sala de fitness. „Centrul SPA are 10 cabinete, unde încercăm să diversificăm oferta și să realizăm terapii la un nivel înalt de performanță, ca să ne păstrăm numele”, spune directoarea Carmina Gal. „Pentru că suntem un nume foarte cunoscut, dacă nu chiar numărul 1 în industria ospitalității”.

10. Evenimente. Ana Hotels are 11 săli de conferință, renovate în 2011. Cea mai mare cu o capacitate de 500 de persoane. „O sală foarte frumoasă, care se numește Ana Ballroom și care putem găzdui evenimente deosebite, prin amplasare și poziție”, spune Carmina Gal. Și tot aici se va sărbători trecerea între ani 2019-2020, la o petrecere cu fast, intitulată „Gatsby”. Copiii oaspeților petrec Revelionul separat de părinți: „Avem 120 de copii la Revelion într-o sală separată, cu animatori, meniu special, program de dansuri, concursuri, tot felul de activități. Practic, toate serile de 30, 31 decembrie și 1 ianuarie au o sală separată, unde se pot distra.”

Ce mi-a plăcut mie

Serviciile, în general. Masa e de tip bufet suedez, așadar poți să alegi ce îți place, iar oferta este bogată și variată. Poți mulțumi și pe cei mai mici mofturoși, ca și pe cei mai mari gurmanzi.

Breakfast ANA Hotels Sport

Fagure cu miere la micul dejun

Personalul este continuu zâmbitor și amabil, zici că ai aterizat într-o oază turistică occidentală. De la Carmina Gal aflăm și motivul: „Investim foarte mult în trainingul oamenilor noștri. Avem și posibilități de cazare, ceea ce ne-a ajutat să putem aduna tineri, pe care să îi formăm așa cum vrem. Căutăm o atitudine bună, în general. Preferăm oameni cu atitudine sănătoasă, pe care să îi perfecționăm la locul de muncă și astfel cred că suntem printre puținii din industrie care am reușit să rămânem cu personal 100% românesc.”

Echipa de instructori. În a doua jumătate a lunii decembrie, pe un soare strălucitor și un mix de zăpadă naturală și artificială, am urcat cu telecabina pe Postăvarul, la 1799 m altitudine. Panorama îți taie respirația, peisajele sunt încântătoare, ghizii – o poezie. Așa i-am cunoscut pe Aron Borbath și Mircea, doi dintre instructorii de schi ai Școlii Ana.

Aron este o legendă locală. De 53 de ani instructor de schi și ghid, Aron are acum 82 de ani și este încă în business, un model pentru toți tinerii care visează la o viață sportivă și sănătoasă. Aron a trecut prin multe, inclusiv accidente cu spitalizări și pierderi de prieteni în lupta cu muntele. Are o tolbă plină cu povești și întâmplări adunate din anii 60, când preda schiul exclusiv turiștilor străini în Poiană și până astăzi, când joacă tenis, cântă cu elevii și schiază cu aceeași agilitate.

Instructori ANA SKI & Snowboard

Aron Borbath și Mircea, instructori Școala de Schi Ana Ski & Snowboard

Mircea este un instructor foarte priceput. Și nu doar pentru lecțiile de schi de orice nivel și la orice vârstă, dar și pentru încrederea pe care ți-o insuflă în tine. El spune că te învață să schiezi în 5 zile, restul depinde de motivație și pregătirea fizică a fiecăruia. Este și un foarte bun instructor de înot, inclusiv pentru cei care se tem de apă și un prieten grozav, de care oricare dintre noi avem nevoie pe munte. A și să nu uit, un priceput fotograf, care te poate ajuta să-ți imortalizezi „performanțele” la o rezolutie bună 😊

Masajul. L-am lăsat special la urmă, pentru că, terapeutic sau de relaxare, masajul este o experiență foarte plăcută cu care să-ți închei seara. Am aflat că terapia de cuplu a fost preferata anului care tocmai a trecut, dar și masajul de relaxare. Iarna, masajul „après ski” e cel mai căutat.

Escapadă de iarnă ANA HOTELS Poiana Brașov

Escapada de iarnă s-a încheiat la un foc de tabără cu vin fiert și țuică fiartă

Bugetul unei „escapade de iarnă”

O vacanță de schi și răsfăț în Poiană atrage după sine un buget structurat pe cazare, sporturi de iarnă, spa și mâncare. Schi fără limită? Un „ski pass” de o zi costă 150 lei. Echipamentul pentru o zi poate fi închiriat cu 50 – 100 de lei, iar o lecție privată de placă sau ski costă 120 de lei pe oră.

Pachetele de cazare sunt create pentru toate gusturile. La ANA Hotels, o „Escapadă de iarnă” costă de la 178 de euro/ pers şi include 2 zile de schi fără limite, cazare la hotel de 4 stele, acces la SPA și mâncare delicioasă. Pe de altă parte, dacă vrei să stai mai mult la munte, ia în calcul pachetul „Schi în doi”: cazare cu demipensiune la hotel de 4 stele pentru 2 persoane, echipament complet de schi, ski pass nelimitat pentru 3 zile, curs privat de schi și acces la SPA.

Află mai multe despre pachetele Ana Hotels aici

foto: Ana Hotels și MDR

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.