În 2022, Ariston a donat încă 533 de echipamente termice

În 2022, Ariston a donat 533 de produse de ultimă generație către 246 de instituții din întreaga țară, de care beneficiază în prezent peste 50000 de copii, tineri și vârstnici.  Campania Ariston pentru Comunitate a fost lansată în 2018,  în parteneriat cu Crucea Roșie Română, din dorința de a asigura confort sustenabil tuturor, chiar și în locurile în care acesta pare imposibil de atins, respectiv în comunități vulnerabile, instituții cu infrastructură precară sau în zone rurale cu acces limitat și comunități izolate.

In ultimii 5 ani Ariston a donat aproape 3000 de echipamente termice

Ariston România, liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, a donat în ultimii cinci ani aproape 3000 de echipamente termice performante și sustenabile către 1484 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni și centre medicale din țară, oferind astfel acces la apă caldă pentru peste 290000 de persoane.

Având ca obiectiv furnizarea de confort sustenabil tuturor, anul acesta Ariston a finalizat cea de-a cincea ediție a campaniei umanitare Ariston pentru Comunitate implementată la nivel național, în 28 de județe, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România. Aceasta a identificat instituțiile beneficiare și s-a ocupat de distribuția echipamentelor.

„Ariston pentru Comunitate a pornit din dorința de a aduce la viață valorile companiei noastre – confort sustenabil pentru casă și planetă – și de a ajuta concret comunitățile vulnerabile pentru care accesul la apă caldă reprezintă un lux. Suntem bucuroși și mândri că inițiativa se desfășoară consecutiv de cinci ani, fiind un proiect umanitar de succes care ajută cât mai mulți oameni – în special copii – din categorii vulnerabile să aibă acces la o nevoie primară, așa cum este apa caldă. Pornind de la valorile noastră, ne dorim ca proiectul să fie și sustenabil, oferind produse care folosesc o tehnologie durabilă, pentru a proteja mediul înconjurător. Mulțumim Crucii Roșii Române pentru susținere și implementare și ne dorim să ajungem la cât mai mulți beneficiari care să aibă parte de condiții mai bune de trai”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston România.

Caravana Ariston pentru comunitate din acest an a început în luna octombrie și trece prin zeci de județe pentru a ajunge în localitățile identificate de filialele de Crucea Roșie din fiecare județ unde vor fi donate boilere electrice către instituții importante care nu beneficiază de echipamente de încălzire a apei: școli, grădinițe, cămine de bătrâni și copii. Alegerea comunităților relevante pentru acest proiect s-a făcut de către Crucea Roșie în urma consultărilor cu factorii de decizie relevanți care sunt parteneri instituționali în cadrul proiectului și ținând cont de nevoile din fiecare județe înscrise în proiect.

Proiectul face parte din platformă extinsă de programe sociale Ariston pentru comunitate care reuneşte toate proiectele de CSR sub o misiune comună, unitară, aceea de a duce confortul sustenabil acolo unde este nevoie, oferind astfel o contribuție reală, pozitivă în comunitățile în care activează, cu grijă pentru mediul înconjurător. Video-ul de prezentare al campaniei poate fi vizionat aici.

„Statisticile la rece ne arată că în continuare prea multe instituții din România nu au acces la apă caldă și nu au unități sanitare în clădiri. Indiferent de sezon, acest lucru înseamnă pentru mii de copii și bătrâni lipsa unui confort minim și condiții grele de trai careau un impact negativ asupra calității vieții. Alături de Ariston România, anul acesta 533 de boilere au fost direcționate către 246 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni și centre medicale din țară. Mulțumim Ariston România pentru susținerea constantă a comunităților vulnerabile cu echipamente termice performante”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Director General Crucea Roșie Română.

Cele 533 de boilere donate de Ariston în acest an au fost distribuite de voluntarii filialelor de Cruce Roșie în 28 județe, nivelul de necesitate fiind mai pronunțat în Timiș, Arad, Teleorman, Buzău și Mehedinți. De exemplu, în Timiș, Crucea Roșie a identificat  identificat 28 de gradinițe, școli și licee fără acces la apă caldă, numărul de beneficiari după ce au fost montate 94 de boilere ridicându-se la peste 3,056 de persoane. În Arad, 18 instituții nu aveau acces la apă caldă, iar prin montarea a 40 de boilere electrice, aproape 2,696 de persoane se bucură acum de condiții mai bune.

În cadrul campaniei umanitare Ariston Comfort Challenge 2022, derulată împreună cu Crucea Roșie Română, Ariston a donat echipamente termice cu o valoare totală de piață de 365,000 de lei.

Inițiativa Ariston are loc în contextul în care aproximativ 30% dintre români locuiesc într-o gospodărie care nu dispune de baie, duș sau toaletă cu apă curentă. La nivelul regiunilor de dezvoltare, în anul 2021, ponderea cea mai mare a populaţiei conectate la sistemul public de alimentare cu apă, în total populaţie rezidentă, s-a înregistrat în regiunea Bucureşti-Ilfov (88,7%), urmată de regiunea Sud-Est (88,2%). Gradul cel mai redus de racordare s-a înregistrat în regiunea Nord-Est (52,6%), urmată de regiunea Sud-Vest Oltenia (62,3%).*

Accesul la apă caldă rămâne o problemă majoră în mii de instituții din România, așa cum sunt școlile și grădinițele în special din mediul rural astfel că, în cadrul campaniei, donațiile de echipamente termice au fost direcționate cu prioritate către aceste locații. Conform statisticilor, aproximativ 30% dintre instituțiile de învățămînt nu dispun de grupuri sanitare în incinta școlii, situație care afectează mii de elevi la nivel național.

Notă *Institutul Național de Statistică – Populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă. Septembrie 2021

Despre Ariston România

Ariston România este filiala locală a companiei italiene Ariston Group, unul dintre liderii internaționali în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Angajamentul Ariston privind eficiența energetică este exprimat prin lansarea constantă de noi soluții bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare și pompele de căldură, precum și prin îmbunătățirea eficienței produselor tradiționale (boilere sau centrale termice), dar și prin investițiile în noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston România este compus din centrale termice murale și de pardoseală, în condensare, boilere electrice și indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiționat și panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux și Elco.

Ariston pentru comunitate

Ariston România desfășoară constant programe de responsabilitate socială, fiind una dintre companiile cel mai puternic implicate în astfel de acțiuni și programe în cadrul industriei în care activează.

Platformă extinsă de programe sociale Ariston pentru comunitate pornește de la misiunea globală a companiei de a duce confortul acolo unde este nevoie oferind astfel o contribuție reală, pozitivă în comunitățile în care activează. Viziunea companiei pentru viitor se bazează pe cuvintele cheie de sustenabilitate, confort și accesibilitate.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică.

Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității.

www.crucearosie.ro

 

Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.