Aroma Kitchen – experiențe multisenzoriale marca YPA

Pe 18 martie s-a lansat Aroma Kitchen, un concept de experienţe multisenzoriale gustative şi olfactive marca Your Personal Aroma. Ne-am delectat cu o cafea preparată de specialiști, am băut sucuri naturale parfumat-condimentate, am degustat specialități de confiserie și preparate cu flori și ne-am creat propriul parfum cu ajutorul Ralucăi Vasile, parfumier YPA și gazda evenimentului.

Aroma KitchenLansarea Aroma Kitchen a avut loc în Casa cu arome – o casă de poveste cu arhitectură interbelică, situată în centrul Bucureștiului, atelierul de zi al parfumurilor Your Personal Aroma și locul unde parfumeurul Raluca Vasile și-a dorit să readucă atmosfera petrecerilor private tematice de altădată, cu ștaif și bun gust.

Oaspeţii au avut ocazia să experimenteze pe rând Salonul Gusturilor, Salonul Parfumului şi Salonul Seratelor de Socializare, să deguste specialităţi de cafea artizanală la filtru sau la ibric, să își creeze un parfum personalizat, să deguste specialităţi gourmet de confiserie şi felurite tipuri de caramel, manufacturate ȋn România după reţete vechi marca  Saveurs d’Yveline și să ȋşi facă poze instantanee cu accesorii și pălării fascinator Atelier by Mihaela Bachman – mai multe despre Mihaela Bachmann și pasiunea ei pentru fascinatoare, accesorii și pălării găsiți aici.

Mihaela Popa, purtând un fascinator by MB și Mihaela Bachmann, creatoarea lui

fascinator by MB

Bufetul creativ a fost creat de Claudia-Romana Rista, cunoscută ca  Fata care gătește cu flori.

Tarte cu fructe și flori, Claudia-Romana Rista

Secretul celei mai bune cafele

Alexandru Niculae, campion modial la selecția prăjirea cafelei ne-a făcut o demonstraţie de tehnică de preparare a cafelei la filtru. El ne-a explicat că gustul unei cafele bune depinde ȋn mare parte de calitatea apei folosite şi a cafelei artizanale proaspăt prăjite. „De multe ori apa de la robinet este cea mai echilibrată oligo-mineral pentru prepararea unei cafele. Apoi este importantă temperatura apei folosite – 90-94 de grade Celsius, ritmul şi intensitatea de turnare a apei peste cafea. Gustul bun este unul echilibrat ȋntre dulceaţă şi aciditate” – am aflat de la Alex ȋn timpul demonstraţiei. Katy Szasz, vicecampioană la concursul international de cafea la ibric, spune că „aroma cafelei stă ȋn alegerea ingredientelor, dozajul corespunzator de cafea şi apă, dar şi timpul de fierbere, care nu trebuie să depășească 3 minute.” Mai multe sfaturi de la campioni despre cum să prepari o cafea bună găsești aici

Alexandru Niculae, primul român care a câștigat Campionatul mondial de prăjire a cafelei (Beijing, 2016)

Între Alex Niculae, nr 1 mondial la prăjirea cafelei și Katy Szasz, nr 2 mondial la proba de cafea la ibric

Un parfum personalizat marca YPA

Alături de Raluca, parfumier artizan cu studii la Londra şi la Paris, am avut ocazia să ne delectăm cu esenţele naturale ce stau la baza parfumurilor şi să ne creăm propriul parfum personalizat. „Intr-un parfum echilibrat sunt minim 6 acorduri şi cca. 30 de esenţe. Măestria parfumierului este de a găsi dozajul optim pentru echilibrarea acordurilor şi a alege acele esenţe care au o chimie bună şi creează acorduri ȋncântătoare.” Tot de la Raluca am aflat că „este bine să  avem trei tipuri de parfumuri: unul de zi, potrivit stilului nostru de viaţă şi energiei de zi, purtabil la job şi lejer, unul de seara care să ne pună ȋn valoare tăria personalităţii și să ne crească puterea de seductie prin vibraţie, și unul de călătorie, special pentru a ne echilibra energetic și a ne ridica la maxim nivelul de energie, cu care vom reveni apoi la activităţile curente.”

Colecţia Ralucăi, Fleurs de Roumanie, va  ajunge la finalul lunii martie  la Esxence Milano, cea mai prestigioasă expoziţie a creatorilor parfumieri mondiali. Colecţia capsulă cuprinde cinci parfumuri din macerate românești autentice, care vor spune o poveste cu ADN românesc pentru prima oară ȋn lumea parfumeiei mondiale de lux: magnolie, narcise, zambile și lilac, lăcrămioare, flori de tei, precum și caprifoi și cimbrişor de munte. Mai multe despre cum poți să-ți creezi parfumul personal poți afla aici.

Confiserie made in Romania

Cătălin Mihai, Les Saveurs d`Yveline

Un alt punct de interes al evenimentului a fost degustarea specialităţilor de gem din fructe și dulciuri fabricate artizanal marca  Saveurs d’Yveline. Cătălin Mihai, fondatorul „Savorilor”, ne-a spus câte ceva despre produse și istoria afacerii: „Am început acum 7 ani, cu producție artizanală de gemuri de fructe, sosuri, crème caramel și lucruri dulci. În spatele rețetelor stau doi bucătari francezi, care au găsit combinația ideală între gustul și aroma fructelor proaspete românești și bucătăria sofisticată a francezilor.” Așa au apărut gemurile de caise cu lavandă, căpșuni cu mentă, de ananas cu vanilie și rom, prune cu nucă și palincă, portocale, migdale și whisky, gemul mojito, pelteaua de lime cu ghimbir, confitul de pere cu chimen, cireșe cu piper, sosurile gourmet și cremele caramel cu sare, cacao sau cafea, migdale în ciocolată etc. Am enumerat doar câteva dintre cele câteva zeci de produse. „Avem un laborator de producție de 500 mp, unde totul se face manual, de la spălarea și curățarea fructelor, până la fierberea lor în oale de cupru și amestecarea cu linguri de lemn”, spune Cătălin Mihai. „Suntem singurii confiseuri din România.” Le găsiți produsele în Piața Dorobanți din București și online, prețurile variază între 13 și 24 lei/borcan, în funcție de gamă și gramaj.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.