Astrograma unei pandemii – când scăpăm de ameninţarea covid-19

Ştiu, pandemia de SARS-COV2 n-a fost adusă de schimbarea climei, experimentele de laborator, poluarea mediului sau antenele 5G. Şi veţi spune că n-are nicio legătură cu mersul astrelor. Dacă însă credeţi în horoscoape, acest articol aduce detalii interesante privind vremurile prin care trecem şi cele care ne aşteaptă. Mi-am aruncat o privire pe astrograma anului 1918 şi am avut o mega surpriză: 2020 repetă conjuncţia Pluto-Jupiter din anul gripei spaniole!

astrograma ugust 2020 versus astrograma 1918

Stanga astrograma 10 august 2020, dreapta 1 august 1918

Astrologia spune că pandemiile apar sub conjuncţia Pluto-Jupiter. Ambele sunt planete lente, Jupiter traversează o zodie într-un an, Pluto în 15-20 de ani, conjuncţia determinând evenimente la nivel mondial, ce pot avea legătură cu finanţele şi… virusurile. Anul acesta, Pluto tranzitează Capricornul în conjuncţie cu Jupiter, la un orb mai mic de 6 grade, aspect ce se repetă în fiecare zodie, o dată la 13 ani. Jupiter, recunoscut ca o planetă benefică în general, este şi planeta exagerărilor şi a creşterii rapide. Când creşterea priveşte apariţia şi extinderea unei tumori, de exemplu, sau răspândirea unui virus, Jupiter nu mai pare deloc o planetă benefică. În conjuncţie cu Pluto, Jupiter amplifică rapid tendinţele acestuia – împrăştie virusul dezvăluit de Pluto şi ambele planete fac ca boala să se extindă exponenţial. Aflate în Capricorn, influenţele lor afectează în special persoanele în vârstă, mai susceptibile la SARS-COV2 decât cei tineri.

E adevărat că Pluto şi Jupiter se întâlnesc la fiecare 13 ani, dar nu avem odată la 13 ani câte o pandemie. Cele mai multe conjuncţii ale lor sunt benefice, aduc creşteri economice şi descoperiri ştiinţifice importante. Pe o conjuncţie Pluto-Jupiter în Taur a fost inventat primul telescop (Kepler, 1608), pe altă conjuncţie Jupiter-Pluto în Taur (1632) s-a născut Anton van Leeuwenhoek, „părintele microbiologiei”, iar pe conjuncţia Jupiter-Pluto în Rac (1930-1931) a fost patentat microscopul electronic. În harta astrală personală, conjuncţia (bine aspectată) aduce prosperitate financiară şi noroc – Bill Gates, Warren Buffet, Martha Graham etc. Este motivul pentru care astroloaga americană Susan Miller crede că sfârşitul pandemiei va fi urmat de un boom economic.

Ce face „specială” conjuncţia Pluto-Jupiter din 2020? Prezenţa planetei Saturn, în tandem strâns cu celelalte două tot anul, la o distanţă neobişnuit de mică. Saturn este planeta lecţiilor de viaţă şi pare că ne dă şi de data asta o lecţie.

Jupiter şi Pluto sunt împreună tot anul, la distanţe mai mari sau mai mici, iar ultima oară când se vor afla în conjuncţie strânsă în acest an este 12 noiembrie, aceasta fiind şi luna celei mai probabile explozii de cazuri, până în a doua jumătate a lunii decembrie.

La 100 de ani de pandemia de gripă spaniolă (1918-1919), cercetătorii fac analogii între cea de-atunci şi cea prezentă, ca tip de virus, virulenţă, letalitate şi mai ales extindere. Astrologii au aruncat şi ei o privire pe astrograma anului 1918 şi au observat cu surprindere că Pluto şi Jupiter au fost şi atunci în conjuncţie, în zodia Racului.

Gripa spaniolă a îmbolnăvit un sfert din populaţia globului. Era în timpul primului război mondial, lumea se lupta cu foamete şi lipsuri şi nici nu ştia prea multe despre virusuri, ca acum, iar pandemia a lovit în plin. Primul caz a fost detectat în martie 1918, când Jupiter era în Gemeni, încă departe de întâlnirea cu Pluto din Rac. Conjuncţia s-a apropiat peste vară, iar pandemia a lovit cu forţă în septembrie, la prima trecere a lui Jupiter peste Pluto şi s-a acutizat din nou în februarie 2019, la cea de-a doua trecere. Este adevărat că medicina şi cercetarea nu erau atunci atât de avansate ca astăzi. Dar astăzi, mobilitatea este incomparabil mai mare. Toată lumea ajunge în câteva ore în diverse părţi ale globului, ceea ce a făcut ca răspândirea bolii prezente să fie mult mai rapidă şi mai greu de controlat.

De data asta, primele cazuri au fost identificate în noiembrie-decembrie 2019, când nu se ştia ce e cu apariţia bruscă de „pneumonii atipice”. Jupiter era în Săgetător, încă departe de conjuncţia cu Pluto-Saturn din Capricorn. Şi a cuprins tot globul în martie, când Jupiter a ajuns la orb strâns cu Pluto în Capricorn. În noiembrie anul acesta, Jupiter va fi în conjuncţie la grad perfect cu Pluto în octombrie-noiembrie – cea mai probabilă perioadă pentru cel de-al doilea val sau al n-lea, cum vreţi voi (mai puternic decât celelalte). Vestea bună e că pe 20 decembrie Jupiter părăseşte cu totul zodia Capricornului şi intră în Vărsător, secondat de Saturn. Încă la 7 grade de Pluto, aşadar destul de aproape, dar în altă zodie. Jupiter se îndepărtează constant de Pluto în următoarele luni, ajungând la 10 grade în februarie. Tot aşa şi ameninţarea SARS COV-2, care are toate şansele să se îndepărteze definitiv din viaţa noastră.

Istoria spune că, în vara anului 1919, pandemia de gripă spaniolă se sfârşise. Pe 1 iunie 1919, Jupiter era la 11 grade de Pluto, iar în august părăsea Racul. Nu ştim când a fost ultimul caz de gripă spaniolă, dar de-atunci, lumea n-a mai suferit niciodată de această boală. Din punct de vedere astrologic, şi pandemia prezentă pare să dispară cu totul în primăvara anului 2021. Poate că reuşim să descoperim un vaccin; sau un tratament simplu şi eficace, pentru toată lumea; poate că ajungem la imunitatea comunitară sau descoperim un mijloc imbatabil de protecţie. Sau pur şi simplu covid dispare de la sine, în neantul istoriei bolilor. Oricum ar fi, astrologia ne oferă un reper, depinde de noi să-l folosim cu înţelepciune.

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.