Prima colecție by Atelier Comșa – In mood for Vintage

Un brand nou 100% românesc își propune să ne cucerească prin originalitate, mizând pe talent, creativitate și implicarea comunității. Vă invităm să admirați prima colecție semnată de Atelier Comșa – In mood for Vintage și să aflați mai multe despre realizarea ei…

Atelier Comșa este un concept inovator de întreprindere socială, dezvoltat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiect cofinantat din Fondul Social European.  Proiectul  e realizat în parteneriat cu Hellen Concept Store și urmărește promovarea talentului și frumuseţii românești, mizând si pe implicarea comunităţii.

La deschidere au fost prezenți jurnalişti, editori și bloggeri de fashion, beauty şi lifestyle, care au avut astfel ocazia să descopere povestile cu suflet din spatele brandului şi să admire creaţiile speciale şi piesele vestimentare unicat, în perfect acord cu conceptul boutique-ului Hellen, cel care găzduieşte colecţia-capsulă “In Mood for Vintage”.

Comșa – 100% made in România

Colecţia-capsulă “In Mood for Vintage” by Comșa îmbină cu armonie stilul minima-list cu cel baroc, prin crearea unor ţinute elegante cu aer retro.

Astfel, croieli şi modele simple, ce urmăresc cu succes liniile feminine delicate, s-au întâlnit cu rafinamentul elementelor baroce, aplicate sub formă de broderii pe rochiile midi sau lungi şi pe jachetele în tonuri acvatice.

Prin piesele vestmimentare din colecţia “In Mood for Vintage”, creatoarea Ana Maria Beşleagă respectă şi pune în valoare exact latura de artă clasică a broderiei. O artă prin care tinutele au fost dintotdeauna decorate, înnobilate şi personalizate, de-a lungul întregii istorii a vestimentaţiei, conferind hainelor unicitate şi o tuşă de glam, fără însă a le încărca în exces.

Boutique-ul multibrand Hellen, cel care găzduieşte creaţiile Comșa este un concept gandit special pentru femeia care stie sa transmită emotie, pentru femeia sofisticată, care doreste sa imbrace haine de o calitate ireprosabilă. Elena Cucicovshi, fondatoarea concept store-ului, a pornit de la ideea ca in Bucuresti exista foarte multe femei care vor sa arate impecabil, femei care iubesc tot ce este în trend, femei selective, care stiu sa vibreze atunci cand afiseaza o ținută specială, chic, unică.

Creatiile Comșa sunt disponibile spre vânzare în Hellen Concept Store, pe str. George Enescu nr 8A, ca şi pe www.ateliercomsa.ro si pe facebook.com/Atelier-Comșa.

De la fashion la responsabilitate socială

Atelierul de creație vestimentară și broderie Comșa își propune promovarea motivelor tradiționale românești – atât prin broderie, cât şi prin croielile si patern-urile etno, care readuc în actualitate şi reinterpretează portul popular românesc.

“Pentru că nimic nu se pierde, ci se reinventează, Atelierul Comşa îşi propune să stabilească noi reguli în materie de New Age Branding. Despicând firul tradiţiei în patru, am creat concepte şi linii noi, ce se vor mula perfect pe viziunea şi nevoile conştiinţei feminine moderne.”, declara Chris Constantinescu, Managerul Proiectului Comsa. Proiectul şi-a propus încă de la început să colaboreze cu tineri designeri români talentaţi şi sufletişti, care s-au alăturat deja acestui concept social inovator, beneficiind astfel de sprijinul si serviciile unui atelier profesional de croitorie. Echipa are, de altfel, câte un designer dedicat, care să creeze modele unicat pentru fiecare client în parte, oferindu-i acestuia o legătura permanentă şi personalizată pentru propria comandă.

Proiectul este unul de economie socială, prin înființarea atelierului creându-se în comuna Cornetu 8 noi locuri de muncă pentru persoane din grupuri vulnerabile.


Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.