Bezele crocante făcute în casă: 3 secrete simple

Doar trei secrete te despart de un castron plin cu bezele crocante, asezonate nucă, dacă ai deja un roboţel eficient sau un tel bun și două-trei albușuri rămase de la alte preparate.

bezele făcute în casă reţeta

Primul Secret: pentru fiecare albuș mediu aveți nevoie de 50 g de zahăr tos (eu am pus zahăr brut)

Al doilea Secret: coaceți bezelele la foc foarte mic (100-120 grade Celsius) timp de aproape 2 ore, până se întăresc. Dacă aveţi un cuptor la care nu puteţi seta temperatura, coaceţi bezelele la foc mic, cu uşa cuptorului uşor întredeschisă.

Al treilea Secret: puneți pe fiecare bezea câte o jumătate de miez de nucă – îi ia din gustul pregnant dulce dându-i în schimb aroma bogată de nucă prăjită.

Reţeta de bezele coapte în casă

Ingrediente: 2 albușuri, 100 gr zahăr tos (brut), 1 pachețel zahăr vanilat

Mod de preparare: bateți albușurile spumă tare cu zahărul, până arată ca în imagine. Unele rețete mai sofisticate recomandă topirea zahărului pe foc cu câteva linguri de apă, dar eu torn zahărul tos direct în albușuri. E adevărat că uneori este ușor vizibil în spumă și în bezelele coapte, dar asta nu le face mai puțin bune și crocante.

bezele făcute în casă

Se pun cu poşul ori lingurița în tavă (pe o hârtie de copt sau direct în tava unsă cu unt) şi se ornează cu nucă. Se pune tava cu bezele în cuptorul încins la 120 grade Celsius, ghidajul al doilea de jos în sus, cu ventilator. După primele 20 de minute de dă la 100 de grade Celsius şi se coc foarte încet, timp de 1,5 – 2 ore sau până se usucă şi se întăresc.

prăjituri delicioase de casă

Lasă-le să se răcească în cuptor, ca să te asiguri că nu vor fi moi în interior atunci când le scoţi. Mai există posibilitatea să le coci la temperatură ceva mai mare 30-40 de minute, apoi să stingi cuptorul şi să le laşi închise în cuptor 2-3 ore.

bezele de casă reţeta rapidă bezele făcute în casă

Citeşte şi: Reţeta de cozonac cu nucă

24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou