Doar trei secrete te despart de un castron plin cu bezele crocante, asezonate nucă, dacă ai deja un roboţel eficient sau un tel bun și două-trei albușuri rămase de la alte preparate.
Primul Secret: pentru fiecare albuș mediu aveți nevoie de 50 g de zahăr tos (eu am pus zahăr brut)
Al doilea Secret: coaceți bezelele la foc foarte mic (100-120 grade Celsius) timp de aproape 2 ore, până se întăresc. Dacă aveţi un cuptor la care nu puteţi seta temperatura, coaceţi bezelele la foc mic, cu uşa cuptorului uşor întredeschisă.
Al treilea Secret: puneți pe fiecare bezea câte o jumătate de miez de nucă – îi ia din gustul pregnant dulce dându-i în schimb aroma bogată de nucă prăjită.
Reţeta de bezele coapte în casă
Ingrediente: 2 albușuri, 100 gr zahăr tos (brut), 1 pachețel zahăr vanilat
Mod de preparare: bateți albușurile spumă tare cu zahărul, până arată ca în imagine. Unele rețete mai sofisticate recomandă topirea zahărului pe foc cu câteva linguri de apă, dar eu torn zahărul tos direct în albușuri. E adevărat că uneori este ușor vizibil în spumă și în bezelele coapte, dar asta nu le face mai puțin bune și crocante.
Se pun cu poşul ori lingurița în tavă (pe o hârtie de copt sau direct în tava unsă cu unt) şi se ornează cu nucă. Se pune tava cu bezele în cuptorul încins la 120 grade Celsius, ghidajul al doilea de jos în sus, cu ventilator. După primele 20 de minute de dă la 100 de grade Celsius şi se coc foarte încet, timp de 1,5 – 2 ore sau până se usucă şi se întăresc.
Lasă-le să se răcească în cuptor, ca să te asiguri că nu vor fi moi în interior atunci când le scoţi. Mai există posibilitatea să le coci la temperatură ceva mai mare 30-40 de minute, apoi să stingi cuptorul şi să le laşi închise în cuptor 2-3 ore.
Citeşte şi: Reţeta de cozonac cu nucă
- 6 tehnici eficiente pentru a reduce stresul și a fi bine cu tine - December 5, 2024
- Piatra semiprețioasă norocoasă a lunii decembrie - December 3, 2024
- Misterele Bibliei și ale Noului Testament, în 3 documentare tv - November 28, 2024
Comments