145

Bezelele mele

Doar trei secrete vă despart de bezelele mele cu nucă, un tel bun și albușurile rămase de la maioneză.

Primul Secret: pentru fiecare albuș aveți nevoie de 60 g de zahăr tos

Al doilea Secret: coaceți bezelele la foc foarte mic (100 grade Celsius) timp de aproape 2 ore, până se întăresc (eventual cu ușa cuptorului întredeschisă, dacă nu-i puteți seta temperatura)

Al treilea Secret: puneți pe fiecare bezea câte o jumătate de miez de nucă – îi ia din gustul pregnant dulce dându-i în schimb aroma bogată de nucă prăjită.

Ingrediente: 2 albușuri, 120 gr zahăr tos, 1 pachețel zahăr vanilat

Mod de preparare: bateți albușurile spumă tare cu zahărul tos, până arată ca în imagine. Unele rețete mai sofisticate recomandă topirea zahărului pe foc cu câteva linguri de apă, dar eu torn zahărul tos direct în albușuri. E adevărat că este ușor vizibil în spumă și în bezelele coapte, dar asta nu le face mai puțin bune și crocante.

Se pun cu lingurița în tavă (pe o hârtie de copt sau direct în tava unsă cu unt) se ornează cu nucă și se țin la cuptor (ghidajul 3) 100 grade Celsius timp de 2 ore sau până se întăresc.

Enjoy!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou