Brânzeturi de capră made in România – unde le găsim?

M-am nimerit la un workshop Stylish Mom French Chic, unde nu doar hainele au fost french-chic, ci și gustările. Eu sunt mare amatoare de brânzeturi de capră, iar asocierea specialităților Lact IQ cu outfit-urile în stil franțuzesc și vinurile cramei Rotenberg a fost cât se poate de convingătoare.

stylish-mom-1

Stylish Mom French Chic workshop

branzeturi de capră Elcomex AgroIndustrialSe spune că francezii mănâncă bine, dar își păstrează silueta. Cum reușesc asta? „Secretul gourmet” franțuzesc stă într-o alimentație echilibrată și sofisticată, sățioasă pentru papilele gustative, fără să umple și stomacul. Bun, natural, după rețete străvechi. Franța are o tradiție îndelungată în fabricarea lactatelor de capră, unde e pe primul în Europa. În Franța există peste 120 de sortimente de brânză de capră, produse după rețete diferite, de la o regiune la alta. De la francezi s-a inspirat și firma românească Elcomex Agroindustrial în producția proprie de lactate naturale, obținute exclusiv din lapte de capră.

_dsc2335

Imagine de la ferma de capre Elcomex Agroindustrial – Nicolae Balcescu, Constanta

_dsc1780

Imagine din procesul de producție a lactatelor de capră din fabrica Elcomex Agroindustrial – Nicolae Balcescu, Constanta

Acum, nu trebuie să vă spun eu de ce laptele de capră e mai sănătos decât cel de vacă sau de oaie. Românii nu prea știu care e treaba cu laptele de capră, dar în ultimii ani, mulți dintre ei au citit și au aflat: laptele de capră este mai ușor de digerat, cel mai apropiat de structura chimică a laptelui matern, ceea ce îl face prima opțiune pentru bebeluși și copii în multe țări din lume. Lactatele de capră sunt bogate în selecniu și potasiu, ceea ce le face excelente protectoare cardio-vasculare. Conțin calciu ușor asimilabil pentru sănătatea oaselor și triptofan, un aminoacid antidepresiv natural – oare de aceea gustările din brânză de capră cu nuci și smochine mă înveselesc?…

Vestea bună e că, dacă vrem brânzeturi fine și alte bunătăți din lapte de capră, nu trebuie să mergem la Paris după ele. Și nici să le importăm de acolo, pentru că avem și noi produse după rețete franțuzești din lapte de la capre crescute în zona Constanța, la Elcomex Agroindustrial.

brânzeturi de capră

img_2877Le găsim sub brandul Lact IQ – lapte, iaurt, iaurt de băut, lapte bătut, sana, kefir, brânză maturată, rulouri simple și cu condiment adăugat. Mie îmi place kefirul, care e foarte sănătos și are un gust fabulos. Toamna asta, Lact IQ a lansat câteva produse noi: iaurt de băut Bifidus (cu culture lactice selecționate, recunoscut ca protector digestiv-intestinal), rulouri în atmosferă protectoare, simplu sau cu adaos de condimente (mărar, ierburi de Provence, boia dulce, ardei iute, ceapă); rulouri de 1 kg, classic și cu ierburi Provence.

Toate sunt obținute exclusiv din lapte de la capre de rasă Saanen Breed și French Alpine, crescute într-un mediu controlat și cu o alimentație atent supravegheată, pentru a da lapte proaspăt, tot timpul anului.

Aceste informații, portofoliul de produse și rețetele personalizate vor fi disponibile în curând pe site-ul de brand www.lactiq.ro

Mai multe despre comunitatea Stylish Mom găsiți pe site, pagina de  facebook  și pe pagina specială a evenimentului

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou