Cafeină împotriva căderii părului

cafea

Image courtesy of samuiblue at FreeDigitalPhotos.net

Toată lumea știe că două-trei cafele pe zi îți mențin mintea trează și cresc memoria pe termen lung. Dar cafeina are și un efect benefic important asupra podoabei capilare! După un deceniu de cercetări, chimistul german A. E. Klenk a descoperit că substanța activă din cafea e benefică întăririi firului de păr și a dezvoltat o marcă de șampoane și balsamuri pe bază de cafeină împotriva căderii părului.

mica2

Stresul, căsătoria și pălăria

Potrivit unui studiu realizat de către Alpecin și GfK România, 1 din 5 bărbați căsătoriți are probleme serioase legate de căderea părului. De ce cred bărbații că le cade părul? De stres! Rezultatele cercetării arată că bărbații români cred că stresul este principala cauză a căderii părului, cei mai stresați fiind bărbații căsătoriți, 47% dintre ei afirmând că sunt stresați destul de des sau în majoritatea timpului. N-o să credeți, dar al doilea mare motiv de chelie e pus pe seama… pălăriei! Astfel, 44% dintre respondenți cred că purtatul pălăriilor prea des poate duce la căderea părului și doar 32% dintre ei consideră că acest lucru poate fi generat de cauze genetice.

Chelia e moștenită genetic

“Pierderea părului din cauze ereditare, în rândul bărbaților, cunoscută sub denumirea de alopecie androgenetică, este cea mai răspândită. La baza ei stă efectul dihidrotestosteronului (DHT) asupra foliculilor de păr predispuși genetic. În timp ce alopecia androgenetică se manifestă absolut la fel în rândul tuturor indivizilor, acest proces poate fi însă influențat, în diverse condiții, de către alți factori care pot duce mai devreme și mai rapid la căderea părului. Factori precum stresul, pierderea în greutate, medicația (steroizi anabolici), deficiența de vitamina D nu ar trebui subestimați”, explică dr Adolf Klenk, om de știință care conduce Dr. Wolff Research în Bielefeld (Germania), compania care produce Alpecin Caffeine Shampoo.

Dr. Klenk45 de cafele pe zi sau o șamponare cu Alpecin – tu ce preferi?

Cafeina este binecunoscută în lumea științifică, ea fiind ingredient activ în procesul de combatere a căderii părului. Dar băutul cafelei nu rezolvă problema părului. Ca să ajungă să acționeze la nivelul scalpului, dr Klenk spune că ar trebui să bem peste 40 de cafele pe zi! Și nici să ne turnăm cafea pe cap nu e o soluție… O metodă mult mai la îndemână ar fi să folosim un șampon și un balsam care conțin cafeină. „Utilizarea șamponului pe bază de cafeină, încă de la o vârstă tânără, va contribui la păstrarea rădăcinilor firelor de păr în stare activă. Este deci vital să acționăm imediat ce observăm și cel mai mic semn de cădere a părului sau dacă suntem predispuși genetic la acest lucru. Un lucru foarte important: cafeina nu ajută la creșterea firelor de păr noi pe un scalp chel”, a adăugat Dr. Adolf Klenk.

micaAlpecin împotriva căderii părului

Alpecin este marca de referință a Dr. Wolff Group, companie germană de familie care activează în domeniile farmaceutic și cosmetice, în peste 40 de țări.

În 1930, Dr. August Wolff și Prof. Dr. C. Bruck au creat Alpecin, primul tonic cosmeceutic pentru păr și scalp. În formula galenică unică a produsului, au fost combinate ingrediente cu efecte benefice dovedite asupra sănătății scalpului. Au fost redefinite astfel categoriile “tonic pentru păr” și “produse împotriva căderii părului”. Numele brandului, Alpecin, derivă din cuvântul latin “alopecia” (“căderea părului”).

La începutul anilor 2000, Alpecin a lansat primul său produs care conține cafeină, Alpecin Caffeine Liquid, un tonic pentru păr. Studii științifice au demonstrat efectul benefic al cafeinei în procesul de combatere a căderii părului din cauze ereditare. Câțiva ani mai târziu, pe piața germană au fost lansate și produsele Alpecin Caffeine Shampoo și Alpecin Double-Effect Caffeine Shampoo. Caracterul inovator al brandului poate fi observat și în noile produse care conțin cafeină, lansate din 2011 până în prezent.

Alpecin este brandul numărul 1 în Germania în rândul șampoanelor împotriva căderii părului la bărbați și printre cele mai cunoscute branduri în rândul consumatorilor germani. Este lider de piață în categoria produselor împotriva căderii părului (tonic și șampon) nu doar în Germania și Austria, ci și în Marea Britanie (din 2011) și Hong Kong (2014).

 

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.