Caramel expres

un desert irezistibil cu biscuiți Mc Vitie's

un desert irezistibil cu biscuiți Mc Vitie’s

Caramel expres e un desert rapid și simplu, fără coacere. E gustos, sățios și arată spectaculos – o rețetă excelentă pentru sfârșitul de săptămână sau pentru invitații surpriză – fă-le și tu o surpriză cu desertul expres!

Desert home made cu biscuiți ready made

Număr porții: 2-3

Timp preparare: 45 minute

Dificultate: ușoară

Rețeta a fost realizată de Maria Dinu, participantă Master Chef. La prepararea ei poți să folosești orice biscuiți, dar McVitie’s Original Digestive au avantajul că sunt bogați în fibre și nu au sare în exces, nici grăsimi vegetale hidrogenate și nici coloranți artificiali.

Stratul principal, de bază:

  • 100g biscuiți digestivi McVitie’s (biscuiți digestivi bogați în fibre)
  • 100g unt 82% grăsime
  • 100g zahăr
  • 50ml apă
  • 50ml cognac
  • Vișine confiate (sau din dulceață, vișinată)

Crema caramel:

  • 100g zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 1 ou întreg
  • 100g unt cu 82% grăsime

Mod de preparare:

Pregătește baza pentru prăjitură din biscuiți digestivi McVitie’s pisați și stropiți cu siropul alcoolizat format din apă, zahăr și cognac Amestecă totul cu untul moale până când obții o compoziție consistentă.

Așează pe fundul unor pahare câteva vișine/cireșe confiate, peste care pui compozitia din biscuiti digestivi și le lași la frigider timp de 30 minute.

Crema caramel

Topește pe foc 100 g de zahăr până când devine maroniu (nu prea mult ca să nu devină amar), pune peste el 50 ml apă fierbinte și lasă siropul să scadă până când devine omogen. Lasă-l să se răcorească puțin. În acest timp bate ouăle spumă și adăugă-le în fir subțire peste siropul cald, amestecând până când se răcește întreaga compoziție. Adăugă la final și untul frecat spumă.

Pune crema caramel peste este blatul din biscuiți digestivi deja răcit și lăsă din nou paharele să se răcească la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Ornează totul cu frișcă și un strat „cranț” din nuci caramelizate și zdrobite.

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.