Horoscop 2016 Gemeni

GemeniPână în toamnă vi se mărește casa  sau familia, apoi din septembrie, un an cu oportunități în dragoste și șanse pentru copii

Problemele cu partenerul sau cariera au început în toamna anului 2015, când Saturn a intrat în Săgetător, unde va rămâne încă doi ani de-acum înainte. Problemele vor continua (cu suișuri și coborâșuri) până în octombrie, cu acutizări prin martie – mai și august –septembrie, când blocajele lui Saturn vor fi dublate de energia agresivă a lui Marte. Cu toate acestea, se produc schimbări și realizări importante și pe termen lung, în casă și familie, cu partenerul și cariera, chiar dacă ele vin cu eforturi, muncă multă și nervi.

De câțiva ani, domeniul banilor voștri e într-un proces de transformare subtilă și îndelungată. În primele 8 luni ale anului, Jupiter în aspect bun cu Pluto crește veniturile – contracte noi, bani din colaborări, al doilea sau al treilea job, un cadou de la părinți, un împrumut în condiții avantajoase. Din mai până în octombrie, Pluto retrograd vă trimite semnale de avertizare financiară și vă dă emoții, dar vă obligă să luați decizii importante în favoarea banilor și a carierei voastre, cu impact pe termen lung. În iulie cresc cheltuielile, dar vă bucurați de o mărire de salariu, chiar dacă nu neapărat la cotele așteptate. Intrarea lui Jupiter în Balanță vă aduce multe oportunități, dar nu rezolvă problema banilor, ci s-ar putea s-o acutizeze. Octombrie – noiembrie sunt luni în care Venus și apoi Soarele vă pot recompensa financiar, cu bani din contracte, colaborări, cadouri, șansa unor împrumuturi avantajoase.

Eclipsele de soare de anul acesta pe axa Fecioară-Pești vă avertizează asupra unor schimbări importante în domeniul locuinței sau al carierei/statutului social – e bine să stați cu ochii pe indicii la datele eclipselor sau câteva zile în preajma lor (8-9 martie, 1 septembrie și 16 septembrie). Veți ști despre ce e vorba pe 26 februarie 2017, la momentul eclipsei de Soare din Pești, în casa carierei, când se încheie această serie de șase, iar schimbarea va fi completă și vă veți bucura de ea.

Până în septembrie, Jupiter vă îndeamnă să vă schimbați locuința, să redecorați, să investiți în imobiliare. E dificil să reziști tentațiilor de mărire ale lui Jupiter, iar ce vă doriți e perfect posibil și realizabil, doar că mai greu, mai târziu și cu… surprize. Surprizele nu sunt neapărat plăcute, Neptun vă poate induce în eroare, de aceea ar fi bine să verificați totul de mai multe ori. Riscul deciziilor greșite privește în egală măsură casa și cariera, statutul profesional, studiați bine șansele înainte de a alege una.

S-ar putea ca partenerul să nu privească cu ochi buni extinderea imobiliară sau banii primiți de la părinți; sau schimbările în casă să vă oblige la împrumuturi dificile, într-o situație profesională neclară. Neptun învăluie situația casă-partener-situație socială într-un soi de mister nedeslușit chiar și pentru voi, care vă aflați în mijlocul evenimentelor. Vălul de mister se ridică în octombrie 2016, cel puțin în ce privește casa. Până atunci, veți fi achiziționat, redecorat, închiriat spațiul etc., exact așa cum vă doriți.

Lucrurile rămân ușor complicate cu partenerul, cu care aveți probleme de ceva vreme; sau problemele lui au devenit ale voastre, de câteva luni. Poate că el e mai serios și mai responsabil, dar nu neapărat în favoarea relației. Poate că își asumă datoriile părinților sau pe cele ale copiilor dintr-o altă căsătorie; sau are probleme cu sănătatea ori pune cariera pe primul loc pe lista priorităților. Orice ar fi, acel ceva stă ca o frână în calea relației voastre. În martie-mai și august-septembrie, tranzitele lui Marte prin casa partenerului învolburează și mai tare apele și poate determina rupturi.

Aspectul poate influența în egală măsură relația cu partenerii de afaceri, pe care îi simțiți ca o povară, care vă frânează dezvoltarea de o vreme încoace. Nu luați decizii importante în această perioadă. Încercați să vă puneți în papucii celuilalt. Dacă rezistați până în octombrie, Jupiter în Balanță începe să lucreze în favoarea voastră și vă promite o relație frumoasă și durabilă, care va cunoaște apogeul în 2018, când Jupiter intră în Săgetător.

Până atunci, bucurați-vă în tihnă de intrarea lui Jupiter în Balanță, în septembrie 2016 – cel mai bun moment al anului, pentru toate semnele. Dar în special pentru cele de aer, cum sunt Gemenii, care vor beneficia din plin, timp de un an, de șansele și promisiunile lui Jupiter. Sunteți mai deschiși, mai joviali și mai încrezători, mai creativi, mai dispuși să vă implicați și să vă asumați riscuri. Iubirile și copiii vor fi în mod special domenii avantajate în cazul vostru.

Eclipsa de Lună din 23-24 martie (pe axa Berbec-Balanță) vine cu o lămurire sentimentală sau cu copiii, încheiați un capitol și începeți altul. Uranus contribuie și el la schimbare, vestea vă ia oarecum prin surprindere, deși o așteptați demult. Poate o prietenie s-a transformat în iubire de-a lungul ultimului an – pierdeți un prieten, câștigați un partener de viață; sau o iubire pe care o considerați trecătoare revine brusc în actualitate cu accente serioase; poate primiți vestea venirii pe lume a unui copil sau copilul vă surprinde plăcut cu o realizare școlară importantă.

Tema se extinde în ultimele patru luni ale anului, cu vești favorabile iubirii, copiilor, iar din noiembrie – și călătoriilor și studiilor. Septembrie e pasională și incitantă, Venus conjunct cu Jupiter în casa copiilor și în aspect bun cu Marte și Saturn din casa parteneriatelor vă aduce șansa iubirii visate sau vești bune pentru copii, o realizare prin/pentru partener.

În octombrie și noiembrie, Venus în Scorpion, apoi Soarele și Mercur vin cu șanse și vești bune în casa muncii și a carierei, sunteți mai creativi și luați decizii inspirate în aceste sectoare de viață.

Despre celelalte zodii puteți citi în Horoscop 2016

Image courtesy of Salvatore Vuono at FreeDigitalPhotos.net

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou