Claudia Rawlings a lansat colecţia de primăvară-vară 2016 WanderLust

Claudia Rawlings si Graziella

Claudia Rawlings și Graziella

În cadrul exclusivist al galeriei de artă Artmark, creatoarea de modă Claudia Rawlings a lansat colecţia de primăvară-vară 2016, WanderLust – o invitaţie inedită într-o vacanţă exotică. Prezentarea a fost deschisă de un mini concert Nico şi un moment artistic susţinut la vioară electrică de Graziella

Vedete, fashion editori, jurnalişti din presa mondenă, stilişti, fashion & beauty bloggers, iubitori ai modei şi ai călătoriilor cu stil s-au adunat aseară la Palatul Cesianu Racoviţă, la Galeriile de artă Artmark, păşind, pentru câteva ore către o destinaţie exotică: WanderLust – târămul în care i-a transpus noua colecţie exuberantă, veselă şi plină de culoare a creatoarei Claudia Rawlings.

Claudia Pavel, Simona Dragomir, Florentina Opriş, Ianna Novac, Dana Luţu, Dezbracatu’, alături de protagonistele emisiunii “Dreptul la fericire” de la Happy Channel au intrat în jocul de-a vacanţa fashion inedită, într-o atmosferă stylish si relaxată.

De ce WanderLust? Wanderlust este un termen nou apărut, care defineste dorinţa irezistibilă de a explora, de a străbate lumea în lung şi-n lat. Mi-am definit colecţia prin acest nume special, ca o tribut adus femeii moderne, care iubeşte să călătorească – mult, dar, mai ales, cu cât mai mult stil.” – ne dezvăluie Claudia Rawlings conceptul colecţiei create pentru primăvară-vară 2016.

WanderLust – o garderobă completă pentru sezonul estival

Colecţia de primăvară-vară 2016 WanderLust by Claudia Rawlings încapsulează toate piesele vestimentare pe care care trebuie să le iei cu tine când pleci către o destinaţie exotică.

De la jachetele parka, realizate în stilul propriu, la boyfriend jeans, eşarfe ample, cu imprimeuri florale şi şorturi din denim ori salopete scurte şi vaporoase, toate se regăsesc în garderoba de vacanţă pe care Claudia Rawlings o propune, vara aceasta.

Pentru zilele relaxate pe plajă ori pe un yacht în Caraibe sau pentru plimbările la apus pe malul mării, creatoarea a gândit ţinute lejere, fluide, precum deux-piece-urile, cu cămaşă sau top şi pantaloni pyjama cut, în tendinţele acestui sezon. Dar şi salopete si rochiţe elegante, lungi, ideale pentru o apariţie spectaculoasă la o cină romantică.

Şi, cum piesa must-have a oricărei garderobe de vacanţă este costumul de baie, creatoarea ne propune în colecţia WanderLust 3 modele de costume de baie, gândite pentru a flata orice siluetă: de la costumele clasice, bikini, la costumul dintr-o singură piesă şi la cele de inspiraţie retro, cu slipul cu talie înaltă. Desprinse parcă direct din peisajele caraibiane, costumele de baie sunt imprimate cu design floral creaţie proprie Claudia Rawlings şi accesorizate cu halate şi saronguri chic.

“Am dorit să creez prima mea colecţie ready to wear, păstrând însă câteva accente luxury. Toate piesele vestimentare sunt accesibile, uşor de purtat şi gata de luat oricând în bagajul către o destinaţie exotică. Să nu uităm că motto-ul femeii care m-a inspirat şi căreia mă adresez cu colecţia WanderLust este Girl gone internaţional”, mărturiseşte creatoarea Claudia Rawlings.

Mix inovativ de materiale şi texturi

Inclusiv materialele – din fibre vegetale, neşifonabile  – au fost alese cu grijă şi gândite special pentru a fi purtate uşor şi comod în vacanţă.

De altfel, şi în noua colecţie regăsim amprenta inconfundabilă a artistei, care s-a afirmat, în fiecare sezon, prin asocieri inedite şi inovative de materiale si texturi.

Piesele din colecţia WanderLust asociază denimul, folosit ca accent pe voaluri foarte fine, cu vâscoza, mătasea vegetală şi bumbacul. Ca o notă distinctivă amintim ţesăturile din bumbac cu dublă faţă, folosite pentru cămăşile răcoroase, ideale pentru zilele toride.

Claudia Rawlings colecția Wanderlust 2016 shooting la Therme

Claudia Rawlings colecția Wanderlust 2016 shooting la Therme

Claudia Rawlings colecția Wanderlust 2016 shooting la Therme

Claudia Rawlings colecția Wanderlust 2016 shooting la Therme

Claudia Rawlings colecția Wanderlust 2016 shooting la Therme

Claudia Rawlings colecția Wanderlust 2016 shooting la Therme

O  colecţie plină de culoare

Colecţia îşi păstrează conceptul de exotic holliday inclusiv la nivelul gamei cromatice. Se disting imprimeurile florale şi ţesăturile british style, în carouri jucăuşe. Iar, la nivel coloristic, piesele vestimentare ne încântă cu pastelurile în trend – roz cuarţ şi bleu serenity – şi cu o explozie de nuanţe vibrante, precum turcoazul şi albastrul marin, verdele crud al vegetaţiei luxuriante şi violetul florilor paradisiace. .

Modele de la ICAN Model Management, coafuri realizate de echipa de hair stylisti Top Cut Salon – Hair, make-up Scoala de make-up Ramona Chiriţă; pantofii creaţie Coca Zaboloteanu, genţile Bookletta şi Leida.

Invitaţii au savurat deliciile din candy bar-urile pregătite de Indoa Events şi De Grens Suikerwerken – Haute confiserie Olanda.

Florin Voica – Presedintele A.S.R.- a sustinut o degustare de vinuri renumite, cu buchete rafinate, de la Domeniile Sâmbureşti şi Sarica Niculiţel.

Sponsori: Aqua Carpatica, clinica Silhouette, Şi imortalizată în amintiri de neuitat de fotograful The storyalist şi de Claudiu Popa – Imaginarium Video.

Despre creatoarea Claudia Rawlings

După 15 ani petrecuţi în Regatul Unit al Marii Britanii şi cu o experienţă de 10 ani în industria modei, perioadă în care a colaborat cu vedete internaţionale, Claudia Rawlings a revenit în România, unde și-a lansat deja prima colecţie în vara anului trecut.

Claudia Rawlings a absolvit Universitatea Kent, susţinându-şi aici, cu o distincţie de excelenţă, masteratul cu specializările Design vestimentar şi Textile. A lucrat atât în industria mare de textile, pentru branduri celebre precum Puma, Nike, Crew Clothing, cât şi pentru designeri de renume: Harriet’s Muse (unde clienţi i-au fost Dita von Teese, Victoria Beckham, Liv Taylor) şi Basso & Brooke (prin clienţii ei numărându-se Michelle Obama, Katy Perry ori Kelly Rowland).

În ultimii ani a colaborat pe diverse proiecte creative inclusiv cu celebrele Royal Opera din Londra şi Globe Theather.

Printre colecţiile anterioare amintim: „Fussion Affair” – dedicată femeii care doreşte să fie observată şi admirată, impresionând prin rafinamentul împletirii materialelor diafane şi aplicaţiile încrustate cu diamante şi cristale Swarovski.

„After Dark” – o colecţie edgy, misterioasă, cu accent pe contraste, asociind materiale inedite, precum bucăţile de filme de radiografie, mătasea sau pielea lăcuită.

Dar şi mai recenta colecţie “Forget Me Not” – o îmbinare de etno-floral cu teatru medieval britanic, piesa de rezistenţă fiind rochia creată dintr-un material vintage, vechi de peste 100 de ani.

Claudia Rawlings este creatoarea ținutelor de scenă ale cântăreței Nico. Mai multe despre brand şi creaţiile Claudiei Rawlings.

Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou