Codul lui Da Vinci în librării, într-o nouă versiune

Codul lui Da Vinci al lui Dan Brown, cartea care s-a vândut în peste 200 de milioane de exemplare în lume revine în librării pe 19 aprilie, într-o nouă versiune, tradusă și editată la RAO.

Noua ediție cuprinde un Cuvânt înante al autorului pentru o nouă generație de cititori,  care iubesc istoria secretă, legendele lumii, tainele religiilor, limbile antichității, istoria templierilor și scrierile de demult – surse de inspirație pentru acest roman modern de mare succes.

Este o carte must read de către toți adolescenții, tinerii și mai puțin tinerii care nu au citit prima versiune a cărții și nu au văzut nici filmul. Sau care au văzut filmul, dar vor să guste cu adevărat povestea, în toată splendoarea ei beletristică. „Sper din toată inima ca această adaptare a cărții mele să trezească în cei tineri aceeași bucurie pe care am simțit-o eu atunci când am explorat istoriile secrete și misterele lumii în care trăim“, spune Dan Brown.

Ediția nouă a „blockbusterului perfect“ (The New York Times) debutează cu un cuvânt-înainte al autorului care crede că această versiune a bestsellerului li se potrivește atât tinerilor, cât și adulților. „Mi-am petrecut viața explorând acea lume criptică și, în urmă cu câțiva ani, călătoria mea m-a adus față în față cu cel mai misterios cod pe care l-am întâlnit vreodată”, scrie Dan Brown la începutul cărții.

Eroul ei, Robert Langdon, profesor de Simbolistică Religioasă la Harvard, se află la Paris pentru a susține o prelegere. La recepția care urmează conferinței, profesorul ar trebui să se întâlnească cu curatorul Muzeului Luvru, dar acesta este asasinat. Iar Langdon află că de la autorități că el este principalul suspect! Într-o intrigă polițistă antrenantă, romanul își provoacă cititorii să descifreze din indiciile lăsate de victimă adevăratele secrete ale epocilor trecute, informații prețioase și fascinante, foarte puțin cunoscute.

Cea mai mare conspirație din ultimii 2000 de ani face subiectul thrillerului care a reușit să producă rumoare chiar și în cercurile oamenilor de știință. Codurile, subiectele religioase, istorice, din domeniul artei şi al arhitecturii, prezentate în Codul lui da Vinci i-au facut chiar și pe cei mai documentați cercetători să-și pună întrebări în legatură cu adevăruri pe care le credeau absolute. Dan Brown a anunțat deja data lansării următorului roman, Origin, în luna septembrie 2017. În România, romanul va fi în librării în noiembrie 2017.

„WOW! Un blockbuster perfect. Un thriller deștept, care te ține cu sufletul la gură. De la apariția cărților lui J.K. Rowling încoace, niciun autor nu și-a mai încântat atât cititorii, conducându-i într-o cursă plină de surprize și adrenalină.“ The New York Times

„Te captivează, se citește cu sufletul la gură. O foarte bună adaptare!“ Kirkus Reviews Online

Despre autor

Dan Brown este unul dintre cei mai apreciați scriitori din lume. Autor de bestselleruri, printre care Codul lui da Vinci, Îngeri şi Demoni, Inferno, Simbolul pierdut sau Fortăreața digitală, Dan Brown a fost numit unul dintre cei mai influenţi 100 de oameni din lume, de revista Time, în 2005. Romanele lui au fost publicate în 54 de limbi cu un tiraj de peste 200 de milioane de exemplare.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.