Cornulețe cu nucă și rahat

8Cornulețe cu nucă și rahat fragede și pufoase în același timp – dau dependență! Poți să le umpli și cu dulceață sau fructe confiate, se fac foarte ușor și rapid, vor fi apreciate de cei mari și mici în egală măsură…

Se fac ultrarapid și sunt excelente dimineața la cafea sau după amiaza, când ai poftă de ceva dulce. Toată lumea le adoră, nu mai vorbesc de cei mici, care vor fi încântați să te ajute la prepararea lor…

Aluatul

  • 150 gr unt 65% grăsime
  • 300 gr făină
  • 6 gr drojdie proaspătă (un sfert de pachețel sau echivalentul în drojdie uscată)
  • 1 ceașcă de lapte
  • 1 linguriță rasă de zahăr (brun)
  • 1 plic zahăr vanilat, 1 praf de sare

Se amestecă untul cu făina până obții niște cocoloașe grase nisipoase.

Separat se dizolvă drojdia în laptele călduț îndulcit cu lingurița de zahăr brun.

Se toarnă laptele peste făina cu unt, se pun și restul – vanilia și sarea. Se amestecă totul bine până se obține un aluat omogen.

Se întinde o foaie de 3 mm grosime și se taie triunghiuri, care se umplu cu bucățele de rahat și miez de nucă.

Triunghiul de aluat se răsucește sub forma unui cornuleț. Cornulețele se pun în tavă (eventual tapetată cu puțină făină sau cu hârtie de copt) și se coc la 170-180 grade Celsius, până se rumenesc (25-40 minute).

Când sunt calde se tăvălesc prin zahăr pudră aromat cu un pliculeț de zahăr vanilat.

Nu-i așa că sunt savuroase și simplu de făcut?…

 

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou