Cum alegem cosmeticele pentru copii?

Piața de cosmetice e invadată de produse și branduri, uneori stăm minute în șir la raft încercând să luăm o decizie. Iar „când vine vorba să alegem un produs pentru copiii noștri, trebuie să fim cu ochii în patru”, spune Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania.

cum alegem cosmeticele pentru copii

foto: shutterstock

naturys ulei de masajExistă numeroase substanțe chimice toxice în produsele cosmetice. Unele dintre acestea – fapt dovedit clinic – pot cauza iritații sau alte afecțiuni dermatologice, iar uneori pot declanșa boli sistemice grave, autoimune sau cancer. Așa că e musai să fim cu băgare de seama. Mai ales că prin piele se absoarb cca. 60% din substanțele conținute de produsele pe care le aplicăm direct. Cum procedam? O alternativă sănătoasă vine din partea cosmeticelor BIO. Mai ales când beneficiarii sunt copii și bebeluși.

Unele branduri, cum este Naturys, au în portofoliu produse cosmetice profesionale 100% naturale, certificate BIO, dedicate îngrijirii feței și corpului. Pentru masaj prelungit, de exemplu, chiar și în cazul bebelușilor, poți folosi uleiul Soft Touch de la Naturys.

3 sfaturi în alegerea produselor cosmetice pentru copii

1. Alege BIO. Produsele cosmetice BIO trebuie să fie certificate de către un organism de certificare, care își desfășoară activitatea în conformitate cu normele europene. Câteva dintre aceste organisme sunt ICEA din Italia, Soil Association din UK și Ecocert din Franța. Sigla „certificat organic” trebuie să fie prezentă pe ambalajul produsului cosmetic, iar acest lucru garantează că toate ingredientele din componența produsului cosmetic au fost certificate de către instituția autorizată. De exemplu, produsele Naturys sunt în totalitate certificate de catre ICEA, ca fiind organice. Certificarea ICEA garantează protecția sănătății oamenilor și a mediului inconjurator.

2. „Natural” nu înseamnă neapărat bun. Trebuie să ne ferim de cuvântul „natural”, înscris pe ambalajul multor produse, pentru că „natural” este un termen cu o semnificație foarte largă, care nu precizează exact formula produsului. Producătorii de produse cosmetice au la dispoziție o lege mult prea permisivă în cadrul căreia pot folosi termenul „natural”. De aceea, „naturale” pot fi și produsele în majoritate sintetice. Degeaba un produs conține un ingredient sau două provenite din culturi ecologice, dacă restul formulei are la bază aditivi chimici. În cazul Naturys, toate produsele sunt realizate 100% din ingrediente naturale.

3. Citește corect eticheta produsului. Trebuie sa evităm ingredientele precum formaldehida, 1.4-dioxan, SLES si SLS, conservanții sintetici ca parabenii si imidazolidinyl ureea, alcoolul sintetic, uleiul mineral și derivatele sale. Tot așa parfumurile sintetice și alte ingrediente sintetice care se acumulează în piele și duc la alergii cutanate sau  deshidratează și descuamează pielea. Să nu uităm că bebelușii și copiii sunt mult mai sensibili decât adulții, iar organismul lor fragil nu poate elimina prea ușor substanțele toxice.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.