Parfumierul Raluca Vasile te ajută să-ți creezi parfumul unic și personal

Parfumierul Raluca Vasile te ajută să intri în atmosfera și preţiozitatea artei parfumului din vechile timpuri de la curţile regale, când parfumurile erau realizate doar din esenţe naturale. Acum poți să-ți creezi propriul parfum, care se potrivește personalității tale și care te reprezintă, cu adevărat.

Casa cu arome, parfumier Raluca Vasile

Atelierul parfumierului se află într-o casă frumoasă din centrul Bucureștiului, cu o arhitectură veche și prețioasă ca și parfumurile care iau naștere între zidurile ei. Fiecare aromă este studiată cu migală, fiecare combinație este unică, din esențe exclusiv naturale, concentrate macerate brute, fixate în alcool de plante. Pe masa de lucru ne așteaptă cuminți „uneltele” parfumierului: pipete, seringi, biurete și pâlnii și materia primă – zeci de sticluțe cu esențe, grupate pe arome – lemnoase (de bază), condimentate (de mijloc), florale și fructate (de vârf). Atmosfera e parfumată la propriu, coloanele de marmură și muzica în surdină îi dau prestanță, romantism și ne îndeamnă la visare…

YPA by Raluca Vasile

„Esențele naturale intră în reacție cu pielea și se transformă pe parcurs, parfumul devine mai persistent”, ne avertizează Raluca. „De fapt, despre asta e vorba – despre chimie în subconștientul nostru. Ceea ce alegem rezonează cu personalitatea noastră, cu locul în care ne-am născut, cu aspirațiile și momentele importante din viața noastră. Simțul mirosului e cel mai conectat cu memoria, chiar fără să ne dăm seama. Preferințele dominante rămân aceleași toată viața, chiar dacă nuanțele se adaugă pe parcurs.”

parfumierul Raluca VasileRaluca Vasile este singurul parfumier autorizat de la noi. A absolvit Perfumery Art School – Luxury Code – un trend în care se lucrează doar cu esențe naturale, profesionale, recomandate într-o rețea închisă de producători. Foarte diferit de uleiurile esențiale, care sunt diluate și nu au ce căuta în parfumerie. „Tot ce mirosiți aici este autentic”, spune Raluca. Nu este nimic artificial, sintetic sau contrafăcut. Toate sunt concentrate macerate brute, nediluate, al căror miros evoluează frumos prin diluție în alcool de plante.”

Raluca a studiat timp de 2 ani parfumeria, cu stagii la Londra și Grasse (Riviera franceză). În martie, Raluca pleacă la Milano, la cel mai mare târg de „artisan parfumer”, ca să vadă ce esențe au mai apărut și să își prezinte parfumurile. E mândră că a fost acceptată ca participant la târg și că parfumurile ei sunt apreciate de specialiști. „E o formare continuă”, spune ea. „Acum am învățat o tehnică moleculară, așa cum se face la Londra, și una orientală, prin infuzie, care se folosește și în aromoterapie.”

O întreb de ce calități are nevoie un parfumier, iar Raluca spune că „nasul” a fost supraevaluat. „Asta cu nasul parfumierului este un mit. Eu cred în memoria olfactivă. Mulți care fac școala parfumeriei nu creează, pentru că nu au imaginație. Rămân testeri asociați unei Case de parfum. Pentru că e greu să faci parfumuri. Trebuie să îți imaginezi cum va mirosi parfumul la final, în amestecuri și diluții. Școala de la Londra e o meserie în sine – la noi, inexistentă.”

De luna asta, Raluca deschide porțile Casei cu Arome pentru ateliere experienţiale olfactiv-gurmande, de creaţie parfum sau aromaterapie ȋn stil franţuzesc, german sau oriental, cât și pentru cei care iși doresc un parfum cu adevărat natural de colecţie sau personalizat, de corp sau de ambient. Preţurile colecţiilor Your Personal Aroma sunt ȋntre 100 lei-600 lei, ȋn gramaje de 10-20-30-50-100 ml, existând și o variantă unicat Your Personal Aroma, creată pe comandă și personalizată ȋn funcţie de opţiunile clientului, ce ajunge la 1500 lei.

YPA by Raluca Vasile

În Atelierul de Creație, Raluca ne conduce printre arome și amintiri

O întreb cum i-a venit ideea și Raluca îmi explică: „Am văzut că la noi nu există nicio parfumerie în care specialistul să-ți recomande parfumul personalității sau să te sfătuiască cum să-ți alegi un parfum. Uneori e greu să fim sinceri cu noi, poate ne negăm anumite laturi ale sinelui. Preferințele spre un anumit parfum însă nu mint niciodată. Parfumul este foarte sincer, spune multe lucruri despre noi, pe care poate nu le-am observat sau le-am ignorat până acum.”

Raluca ne ajută să alegem între 8 combinații de bază, lansate de ea în 2015, după 3 ani de cercetări. „Știam că parfumul e legat de memoria de sine și de alegerile noastre inconstiente, dar foarte greu îți alegi un parfum cand intri într-un magazin”.

Cele 8 arome create de ea ne dau câteva indicii despre preferințele și personalitatea noastră:

1. Boheme Voyage, un parfum romantic, care ne amintește de prima iubire și ne deschide dorul de călătorii. E mirosul eternei primăveri, cu note de lemn de trandafir marocan, liliac, vanilie, ghimbir, valeriană și anason

2. Oudh en Moskha, The Chic Seducer – parfum romantic și seducător, oriental, cu flori nocturne de iasomie și tuberoză, care au o încărcătură aparte, de atracție hipnotică.

3. Bois de Vétiver este parfumul intependenței eterne, cu arome fresh, puternice, masculine, îndrăznețe. Cu note de bază lemnoase, în vârf frezie și  vetiver pentru o personalitate rebelă.

4. Chere Jardin e pentru copilul din noi, reprezintă puritatea și inocența, livezile copilăriei. Are o aromă fructată de floare de cireș, portocală, miere, mușețel, migdale amare.

5. Palais du Bengale este parfumul intelectualei și cuceritoarei. Reprezintă o personalitate complexă, practică și cerebrală în același timp, mamă, copil și divă. În notele de vârf se regăsesc arome de magnolie, osmanthus, mandarină, în cele de mijloc pachouli, piper roz, la bază – ambra.

6. Songes au Provence e parfumul spiritului creator. Este artistul visător, creativ, schimbător. Un parfum vintage, cu arome de violetă, lavandă, piele și tabac mirosuri. E un parfum de nișă, pe care ori îl urăști, ori îl adori.

7. Fleurs Royales este parfumul seducției și puterii. Un parfum prețios, pentru o persoană sofisticată, care adoră floarea de orhidee și frangipan, considerată „floarea templu”, extrem de versatilă, iasomia, fructul pasiunii, busuiocul și vetiverul.

8. Maison Adorée semnalizează personalitatea „mamă”, protectoare. Are în notele de vârf lăcrămioare, miere, pepene galben și grepfruit.

În tendințe, esențele naturale

Cele mai multe femei preferă parfumurile dulci (fructe, vanilie) și citrice. Raluca spune că nu ne dăm seama, dar parfumurile dulci din comerț conțin arome sintetice, cele mai periculoase pentru piele și corp. În plus, persoanele care folosesc multă vreme parfumuri foarte dulci (sintetice) devin insensibile la parfumurile naturale și ar trebui să treacă printr-o perioadă de purificare. În schimb, persoanele care preferă mai degrabă mirosuri „masculine” (rășinoase, tămâie, mir, ambră, santal, ambrette) au un nivel de vibrație foarte înaltă spiritual, sunt persoane foarte deschise la nou și o evoluție surprinzătoare în a recunoaște arome și ca răspuns la arome noi.

Arome noi

Luna asta, parfumierul Raluca Vasile a lansat o nouă colecție de parfumuri de lux, YPA EsSenciales: Fleurs de Roumanie, Parfumuri Naturale din Iubire pentru Natură. O colecţie capsulă de cinci parfumuri esenţă 100% naturale din macerate românești cu note de vârf de  magnolie, narcise, lăcrămioare, tei sau caprifoi. Parfumurile au note verzi fresh sau gurmande, și sunt incapsulate ȋntr-o sticluţă verde translucid de 20 ml cu design ȋn formă de floare, așa cum spune și conceptul. Parfumeria naturală  vine astfel cu un mesaj puternic inspirat de tendinţele internaţionale, ȋn care notele verzi și esenţele naturale revin ȋn forţa ȋn preferinţe, pe fondul unui an creativ dominat de culoarea verde Greenery, ce inspiră la natură și prospeţime.  Preţul este de 350 lei pentru oricare din cele cinci parfumuri esenţă de 20 ml.

Fiecare din cele cinci parfumuri  trezește  dorul de casă, de copilarie, o bucurie interioară ce ne conectează cu locurile ȋn care ne-am născut, am copilărit sau care ne-au marcat viaţa și naște amintiri profunde, nostalgice și de ȋmplinire sufletească.

Conceptul Fleurs  de Roumanie – din iubire pentru natură  readuce ȋn prim plan ideea de grădină cu flori proaspete, o grădină bucolică, secretă și edenică apropiată casei. Colecţia va avea nume bilingve, fiind destinată atât publicului intern, dar și internaţional.

Magnolia, Iubirea mea/ Magnolia, My Love

Narcissus seducător/ Seduced by Narcissus

Lacrămă cu dor de acasă / Home of dear Lilly

Flori de tei/ Lindenflowers

Dragu mi-s / Honey Me

Fiecare ingredient din notele de vârf a fost ales cu mare atenţie  pentru a fi o reprezentare cu puternic ADN românesc mare-munte, astfel ȋncât magnolia, narcisa, lacrămioara, teiul sau caprifoiul devin ambasadori olfactivi ai plaiurilor românești.

Detalii pe www.yourpersonalaroma.com sau email: discover@yourpersonalaroma.com

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.