Cum transformi singurătatea în atuul tău

micaV-ați certat, ești singură? În loc să te gândești cu tristețe la momentele frumoase petrecute în doi, bucură-te de răgazul exclusiv pentru tine. Află cum transformi singurătatea într-o experiență utilă și încântătoare.

1. În sfârșit, singură! Nu mai ești obligată să-i faci pe plac, poți să dormi cât vrei, să te întinzi pe tot patul, să mănânci când ai chef, să ieși cu prietenele, să termini de citit cartea, să vezi ce film îți place. Fă tot ce ai amânat la nesfârșit și tot ce voiai să faci, dar ai renunțat de dragul lui. Dă curs invitațiilor, vorbește cu prietenii și necunoscuții, profită de timpul tău, că nu vei fi singură prea multă vreme!…

2. Ai încredere în tine. Nu te blama pentru vina despărțirii, nu te gândi că nu ești destul de bună pentru a fi iubită (ca de obicei), autocompătimirea e cel mai rapid și sigur drum către singurătate. Stima de sine în schimb, te așează cu picioarele pe pământ. Nu uita că toate cuplurile au fost odată persoane singure…

3. Nu uita că și cuplurile au probleme. Mari. Nu le invidia și nu te gândi că o duc mai bine decât tine. Singurătatea în cuplu e mult mai grea – umilitoare și fără perspectivă…

4. Tu, în schimb, ai mai multe șanse în același timp. Tratează-ți corect partenerii de întâlnire, pentru că sunteți în aceeași barcă. Poate că nu sunt ceea ce îți trebuie, dar asta nu îi face lipsiți de valoare. Dacă simți că nu merge, urează-le numai bine, cu toată sinceritatea.

5. Nu folosi sexul contra dragoste, pentru că lucrurile nu funcționează astfel. Nu folosi sexul ca armă și nici ca un mijloc de a obține ceva. Bucură-te de el, dacă e cazul, dar nu-l confunda cu dragostea.

6. Nu te fixa pe lucrurile pe care nu le poți schimba: înălțimea, vârsta sau trecutul. Dar poți să schimbi viitorul. Și perspectiva din care te privești, modul în care te raportezi la toate „defectele” tale. În acest proces, amintește-ți că nu ești singură! Fiecare din noi avem propriile incertidutini și temeri. Femeile superbe pe care le admiri din tot sufletul rareori sunt mulțumite de felul cum arată și fiecare are cel puțin „o problemă secretă” de imagine (cred că sunt grase, că au nasul cam lung, părul rar sau ochii prea mici sau prea apropiati etc.)

7. Nu generaliza. Nu considera toți bărbații vinovați pentru vina unuia singur. Acordă tuturor o șansă. Nici ție nu-ți plac bărbații care vorbesc despre femei la general, incluzându-te și pe tine. Așa cum tu crezi că ești specială, credem fiecare din noi. Reînvață să crezi în oameni.

8. Distrează-te! Petrece mai mult timp cu familia și prietenii. Citește mai mult. Creează ceva care îți place și cu care te mândrești. Pleacă singură în excursii – ocazii bune să nu mai fii singură! Iubește-te! Fii egoistă, fără să fii malițioasă. Flirtează. Răsfață-te cu un masaj, o cină scumpă, o călătorie de neuitat. Bucură-te de fiecare clipă.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.