Despre flamingo, crustacee și legumele la români

Știai că?…

flamingo, foto: Hepta

Flamingo, Foto: Hepta

Păsările flamingo sunt roz pentru că mănâncă o anumită specie de creveți și alge!

De fapt, flamingo se nasc gri deschis și ar rămâne astfel dacă nu ar avea o dietă bogată în crustacee (krill) și alge, pline de carotenoide. Carotenoidele se găsesc în cea mai mare concentrație în alge și creveți, meniul preferat al păsărilor flamingo. Cele care mănâncă mai mulți creveți și mai puține alge vor fi de un roz pal, cele care preferă algele vor avea o culoare roz aprins. Magia se petrece în ficatul păsărilor, unde enzimele descompun carotenoidele în pigmenți. Cele care nu consumă nici una nici alta, rămân albe sau gri. Nuanțele diferă de la o pasăre la alta și chiar la același exemplar, de-a lungul anului.

Oamenii nu se fac roz dacă mănâncă creveți, dar beneficiază de aportul de acizi grași omega-3 și de carotenoidele din aceștia. Știu că nu găsim krill la piață, dar Doppelherz a avut ideea unui supliment din krill. Acesta se numește Doppelherz® system Krill Antarctic și conține ulei de krill, obținut dintr-o specie de creveți mici, care poartă această denumire și trăiește în Antarctica.

KRILL mica Ce-i așa grozav la pilulele cu ulei de krill? Conținutul de fosfolipide, care sporesc asimilarea în organism a acizilor omega-3. Și, evident, astaxantina, compusul carotenoid antioxidant foarte puternic, care dă culoare uleiului de krill și păsărilor flamingo. Cum ne mai ajută carotenoidele? Ne îmbunătățesc vederea! Pe lângă nivelul ridicat de omega-3, uleiul de krill antarctic de la Doppelherz conține calciu, vitaminele D3 și B1. E un bun adjuvant în funcționarea inimii și a sistemului nervos, crește capacitatea la efort, e bun pentru concentrare și învățare, pentru femei în timpul sarcinii și alăptării, pentru purtătorii de ochelari care stau mult timp în fața calculatorului. O cutie de Doppelherz system Krill Antarctic costă 125-127 lei.

OMEGA3 concentrat micaOMEGA3 JUNIOR sirop micaDacă nu vrei să încerci noul supliment din ulei de Krill, dar vrei să te bucuri de beneficiile uleiului de pește oceanic, poți lua un supliment Doppelherz de de omega-3 concentrat de la Doppelherz (79-80 lei). Pentru copii și adolescenți, există Doppelherz® system Omega-3 Junior Sirop, un ulei de pește marin înalt purificat, ca și celelalte, dar cu gust de fructe – ușor de luat de cei mici, care strâmbă din nas la mirosul și gustul de pește (52 lei).

 

 Gătitul și legumele la români

Image courtesy of kongsky at FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of kongsky at FreeDigitalPhotos.net

Mai toți românii gătesc acasă (95%), dar numai jumătate dintre ei (55%) fac asta pentru că sunt convinși că mâncarea gătită e mai sănătoasă. Asta spre deosebire de bulgari și slovaci, care sunt convinși în proporție de 97% că mâncarea gătită e sănătoasă. Rezultatele au fost obținute în cadrul proiectului „Mai mult gust, mai multă savoare”, finalizat de Prais la sfârșitul lunii octombrie. Proiectul a durat 2 ani și a avut ca obiectiv principal analiza modului în care femeile gravide, copiii și persoanele în vârstă pot fi încurajate să consume mai multe fructe și legume. Proiectul este o iniţiativă a Direcţiei Generale Sănătate şi Consumatori din cadrul Comisiei Europene – DG Sanco și s-a desfășurat din iulie 2012, în România, Bulgaria și Slovacia, fiind coordonat la nivel european de către compania Babel Strategy & Communications. PRAIS Corporate Communications a asigurat dezvoltarea, managementul şi implementarea acestuia în România. Timp de 2 ani, un număr total de 26.280 participanţi au fost implicaţi în peste 873 de sesiuni de gătit. Beneficiarii din cele 3 ţări au primit gratuit 98 de tone de fructe şi legume, utilizate pe parcursul sesiunilor de gătit și distribuite acestora pentru prepararea reţetelor, acasă. În România, au fost organizate 490 de sesiuni de gătit, la care au participat 1.500 de persoane din Roman şi Medgidia. Aceștia au primit peste 23,5 tone de fructe și legume proaspete și au preparat, alături de maiştri bucătari şi de medici nutriţionisti, 33 de rețete. 86% dintre români au afirmat că au consumat fructe și legume în ultimele 5 zile. Deci nu toată lumea mănâncă legume și fructe, și nu zilnic! Vă reamintim să le spălați bine înainte, ca să beneficiați doar de vitamine, nu și de pesticide.

 

24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#Shopping