Duminici cu feline, din februarie pe Nat Geo Wild

Din 5 februarie, Nat Geo Wild difuzează documentarul „Duminici cu feline”, o serie specială de filme numai bune de urmărit împreună cu familia. În fiecare duminică a lunii februarie, pe Nat Geo WILD avem un program uimitor dedicat celor mai fioroase feline, creaturi de o forță, ferocitate și frumusețe magnifică și din păcate, pe cale de dispariție.

Povești impresionante și puternice din întreaga lume – despre lei, tigri, gheparzi și leoparzi și feline mai puțin cunoscute precum servalul, pisica sălbatică africană sau caracalul – sunt prezentate în cadrul blocului de programe „Duminici cu feline” ce debutează în data de 5 februarie 2023, de la 19.00

Duminici cu feline documentar pe Nat Geo Wild

Adolescent male lions. (Aquavision Television Productions)

Documentarele speciale surprind imagini incredibile ale acestor prădătoare. Printre premiere se numără „Familia de lei”, care va prezenta o leoaică ce devine mamă pentru prima dată în Parcul Național Gir din India. Iar documentarul „Sri Lanka: Dinastia leopardului” redă imagini din zonele joase din Sri Lanka, ce găzduiesc una dintre cele mai mari populații de leoparzi din lume. Printre seriile documentare care vor mai fi difuzate în luna februarie pe Nat Geo Wild se află și filmul premiat cu Emmy „Inamici eterni: Lei și hiene”. Produs de cineastul Joubert, documentarul revine cu uimitoare imagini remasterizate ce dezvăluie relația intensă și rivalitatea puternică dintre cele două specii, o adevărată bătălie pentru supraviețuire. Imaginile sunt susținute de narațiunea captivantă a lui Jeremy Irons,

Programul „Duminici cu feline” include următoarele serii documentare:

Duminică, 5 februarie

19:00 Familia de lei Gir este casa ultimilor lei asiatici din sălbăticie. Atunci când vânătoarea în pădure este dificilă, aceștia se adaptează pentru a vâna pe străzile din Sasan.

20:00 Migrația animalelor În fiecare an, milioane de animale din Africa pornesc într-o călătorie lungă și periculoasă. Urmând norii aducători de ploaie, animalele parcurg astfel sute de kilometri.

21:00 Inamici eterni: Lei și hiene „Inamici eterni: Lei și hiene” dezvăluie povestea conflictului dintre lei și hiene, puțin cunoscut sau imaginat înainte de lumea științifică. Relația intensă și rivalitatea de durată dintre cele două specii se desfășoară într-o luptă pentru supraviețuire.

 Duminică, 12 februarie

19:00 Sri Lanka: Dinastia leopardului Zonele joase din Sri Lanka găzduiesc una dintre cele mai mari populații de leoparzi din lume – prădători vicleni și tenace.

 20:00 Tigrii sălbatici ai Rusiei Documentarul prezintă lupta pentru supraviețuire a felinelor mari și dezvăluie detalii profunde din viața acestora. Si urmărește un tigru tânăr, născut într-o zonă protejată , după ce își părăsește mama, în căutarea teritoriului Tânărul tigru vă va conduce în locurile unde se va decide soarta tigrilor siberieni: păduri vaste, sate îndepărtate și orașe de la marginea sălbăticiei.

21:00 Trăind cu felinele Cuplul de cineaști Dereck și Beverly Joubert vă invită într-o extraordinară călătorie pe urmele felinelor mari, care le-au câștigat inima, precum și dedicarea nemărginită a celor doi realizatori de documentare pentru a proteja acești prădători emblematici.

Duminică, 19 februarie

19:00 Cecil: Destinul unui leu Acest documentar urmărește viața și moștenirea unuia dintre cei mai renumiți lei din lume. Acesta este Cecil. Cel mai redutabil rege al felinelor, Cecil era un luptător, tată și frate loial. Dar moartea sa prematură din cauza braconajului a însemnat sfârșitul domniei sale extraordinare, stârnind furia și tristețea celor care i-au auzit povestea.

20:00 Paradisuri naturale : Ținutul leilor de munte În inima Vestului american se află un ținut pustiu, denumit Platoul Colorado. Acest paradis viu este o zonă vastă, sălbatică, care găzduiește o colecție incredibilă de creaturi ce întruchipează spiritul Vestului. De la eluzivul leu de munte la inventivul coiot, doar cei mai puternici supraviețuiesc în acest ținut.

21:00 Jurnalul unui leopard adolescent Pemba este răsfățatul mamei! La doi ani, ar trebui să fie independent, dar locuiește în continuare cu mama sa! La fel ca majoritatea adolescenților, este nerăbdător și încăpățânat, ceea ce nu îl avantajează deloc când își pândește sau vânează prada, așa că mama lui încă îi asigură toate mesele. Dar când mama este rănită, Pemba este nevoit să se maturizeze rapid pentru a supraviețui! Poate să se desprindă și să-și înfrunte temerile pentru a face pasul către maturitate?

Duminică, 26 februarie

19:00 Suflet felin Sub semnătura cunoscuților exploratori rezidenți ai National Geographic Beverly și Dereck Jouvert, “Suflet felin” explorează originile și conexiunile profunde ale felinelor de toate mărimile, cu speranța că, prin lărgirea înțelegerii acestor mari animale de pradă, vom avea o mai mare apreciere față de rolul lor în lumea noastră.

20:00 Reginele feline Explorăm maternitatea în universul felinelor, descoperind povești diverse ale celor mai populare și mai emblematice feline mari.

21:00 Feline mari Există aproape 40 specii diferite de feline sălbatice pe planetă, dar numai patru intră în clubul felinelor mari: leul, tigrul, leopardul și jaguarul. Arsenalul pe care îl posedă și masivitatea le ajută să se ridice la înălțimea statutului. Așadar, pregătește-te pentru o lecție dură despre ce face o felină mare să fie o felină mare. Să fie răgetul? Colții? Poate că e vorba de dieta lor, pentru că, în mod sigur, nu trăiesc cu mâncare de pisică și nu folosesc lădița cu nisip. Le vom analiza, între multe alte aspecte, dimensiunile, viteza, ghearele și abilitățile de vânătoare.

Despre National Geographic Partners

National Geographic Partners LLC (NGP), companie joint-venture dintre Disney și National Geographic Society, își propune să ofere publicului din întreaga lume conținut premium din domeniile știință, aventură și explorare, prin intermediul unui portofoliu inegalabil de instrumente media. NGP combină canalele de televiziune National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Nat Geo People, Nat Geo Mundo) prezente la nivel global cu instrumentele media și cele destinate consumatorilor ale National Geographic: revistele National Geographic, studiourile National Geographic, platformele digitale și social media, cărți, hărți, media pentru copii, activități auxiliare ce includ călătorii, experiențe și evenimente, vânzări, licențe și activități e-commerce. Extinderea cunoașterii și înțelegerii lumii au reprezentat obiectivul central al National Geographic timp de 132 de ani, iar acum se dedică aprofundării, depășirii frontierelor, și explorării mai departe, fiind prezenți în 172 de țări, în 43 de limbi, în fiecare lună. NGP alocă 27% din câștigurile sale societății nonprofit National Geographic pentru a finanța proiecte de știință, explorare, conservare și educației. Pentru mai multe informații, puteți vizita www.natgeotv

Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.