Artiști plastici români la expoziția Litera, din Lisabona

Pe 4 octombrie, la Lisabona, are loc vernisajul expoziției Litera, un eveniment dedicat cărții ca obiect de artă. Deschiderea se va face în prezența câtorva dintre artiștii expozanți, organizatori, invitați, reprezentanți ai ICR Lisabona și publicul portughez, mare amator de evenimente de artă. Expoziția Litera este un prilej excelent pentru artiștii români de a-și face cunoscute creațiile și arta românească și de a readuce în prim plan cultura cărții în lume.

expoziția Litera Lisabona

Autor: Sofia Fränkl

Afișul expoziției, cu lucrarea lui Bogdan Hojbotă

Cartea ca operă de artist, importanța literei ca semn plastic – au fost și au rămas preocupări importante pentru aproape orice artist. În arta plastică de astăzi, cartea poate lua forme din cele mai diferite și imprevizibile, prin folosirea de tehnici dintre cele mai diverse, de la basorelief la colaj, pictură sau grafică… Cartea comunică dincolo de bariera cuvintelor, limbii sau culturii – prin artă.

Așa s-a născut ideea expoziției Litera, organizată la Lisabona la inițiativa Sofiei Fränkl, graficiană la Muzeul Albrecht Dürer din Nürnberg și cu sprijinul Institutului Cultural Român din Lisabona. Expoziția cuprinde lucrările a nouă artiști români consacrați: Suzana Fântinariu (Timișoara), Doina Botez (Roma), Cristina Popescu Russu, Vasile Tolan, Lisandru Neamtu, Ioana Stelea și Matei Ulmeanu din București.

expoziția Litera

Autor: Sofia Fränkl

expoziția Litera

Autor: Sofia Fränkl

Curatorii expoziției sunt Sofia Fränkl (Nürnberg, Germania) și Bogdan Hojbotă (București). Artiștii își prezintă lucrările în sălile galeriei de artă ale ICR Lisabona, timp de o lună, între 4 octombrie și 4 noiembrie 2017. Pe câțiva dintre ei îi veți putea întâlni la vernisajul de pe 4 octombrie, începând cu ora 18:00, la sediul ICR Lisabona.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.