Filmul după cartea lui Chirovici, din martie în cinematografe

Pe 22 martie se lansează internațional (inclusiv în cinematografele din România) filmul Fantomele trecutului (în original Sleeping Dogs), prima ecranizare marca Hollywood a cărții unui autor român. La baza filmului stă Cartea oglinzilor, romanul de ficțiune scris de Eugen Ovidiu Chirovici. În rolul principal – Russell Crowe, actor multipremiat la Hollywood.

Cartea oglinzilor este, până în momentul actual, singurul titlu al unui autor român ale cărui drepturi de publicare au fost vândute în peste 39 de țări. Urmare a acestui succes, ecranizarea sa nu putea decât să confirme larga apreciere internațională. Prestigiul autorului crește exponențial odată cu pelicula ce se va distribui în curând în cinematografe. Distribuția cuprunde actori de renume,  printre care și Russell Crowe, câștigător al unui Premiu Oscar.

Romanul ne propune istoria unui agent literar (Peter Katz), a cărui activitate este de a analiza diferitele manuscrise primite. În cinci ani, ajunge să citească sute de propuneri pentru romane. Toate sunt de neacceptat, mai puțin unul, trimis de misteriosul Richard Flynn, student la Princeton. Este foarte atrăgător pentru că este scris cu multă îndemânare și transmite informații privind o crimă. Detaliile și povestea aduc mai mult cu lumea reală decât cu cea ficțională. Se naște astfel întrebarea dacă autorul este cu adevărat criminal sau doar un foarte bun autor de thrillere.

Romanul Cartea oglinzilor, semnat de Eugen Ovidiu Chirovici, face parte dintr-o trilogie, celelalte două fiind Cartea secretelor (2018) și Cartea umbrelor. Cea din urmă va fi publicată cu ocazia ecranizării primului volum.

Cartea se găsește pe site-ul editurii RAO și în librării.

Citește și:

Cartea Oglinzilor lui Chirovici, un film cu Russell Crowe

Eugen Ovidiu Chirovici: „Suma avansurilor din drepturi de publicare depășește un milion de dolari”

 

24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.