Forma sprâncenelor determină mimica feței

Înainte s-o cunosc pe Irina Plăiașu, nu m-am gândit niciodată mai mult de 5 minute la sprâncenele mele sau ale celorlalți. După ce am început s-o citesc, mi-am dat seama că sprâncenele trebuie ridicate – nu pe frunte, ci în importanță și în rang – de la Cenușărese la Prințesele frumuseții. Irina a fost cea care le-a redat locul cuvenit în topul secretelor de beauty. Iar câteva dintre secrete ni le dezvăluie și nouă – astăzi, despre forma sprâncenelor.

Sprâncenele reprezintă 80% din mimica feței

24life.ro: Cât de mult contează forma sprâncenelor?

IP: Forma, grosimea, nuanța, înălțimea și nu în ultimul rând simetria sprâncenelor contează foarte mult! Ele reprezintă 80% din mimica feței. Sprâncenele arcuite ne fac să părem mirate, cele apropiate ne fac să părem încruntate, cele descendente denotă tristețe. Sprâncenele care ne fac să arătăm senine sunt cele care sunt mai puțin arcuite. Un chip, chiar dacă perfect simetric, își strică tot echilibrul dacă are sprâncene asimetrice. În schimb, niște sprâncene simetrice pot echilibra un chip asimetric.

24life.ro: Purtăm ce se poartă?

IP: Se poartă sprâncenele cât mai naturale, dar totuși îngrijite. Oricum, nu am fost niciodată adepta schimbării extreme a formei naturale, ci mi-a plăcut să aduc mici corecții.

24life.ro: Cam ce grosime și ce lungime trebuie să aibă sprâncenele? 

IP: Asta o stabilesc în funcție de fiecare clientă. Nu există o regulă. Nu-mi plac sprâncenele care au cozile foarte lungi, dar sunt cazuri în care le las așa, dacă baza sprâncenei este prea scurtă.

Trei dintre clientele Irinei, înainte și după ce Irina le-a aranjat sprâncenele Foto: Irina Plăiașu

24life.ro: E adevărat că sprâncenele drepte sunt cele mai frumoase?

IP: Știu că se poartă sprâncenele drepte și cât mai groase, dar asemenea sprâncene sunt ușor bărbătești. Doar femeilor tinere, care au trăsături foarte delicate (în special un nas foarte mic) le stă bine cu asemenea sprâncene.

Sprâncene drepte nu-și poate permite oricine. Doar femeile care se îmbracă extrem de bine își permit să poarte sprâncene drepte și ascendente. Nu le avantajează, dar le dau un aer foarte stylish.

24life.ro: Poate forma sprâncenelor să corecteze o față prea lungă sau rotundă? De unde știm cum și ce formă să le dăm?

IP: Sprâncenele pot crea echilibru, iar dacă sunt pensate prost pot crea dezechilibru. Pensez în funcție de forma ochilor, nu a feței. Cele mai urâte sprâncene sunt de departe sprâncenele unghiulare, iar cele rotunde sunt pe locul doi.

24life.ro: Ce se întâmplă dacă le-am pensat prea tare și vrem să le lăsăm să crească? Se mai refac vreodată, așa cum au fost înainte să le pensăm?

IP: Dacă sunt lăsate în pace, sprâncenele cresc. Eu cer pentru prima ședință de pensat minim o lună și jumătate de sprâncene neatinse, iar dacă sprâncenele nu cresc deloc, atunci nu mă bag. Îmi plac sprâncenele cu potențial. Nu pot mereu să repar ce strică alții!

Dacă aveți sprâncenele rare, ar fi bine să fiți foarte atente la cine mergeți la pensat. Sprâncenele rare au în general și rădăcinile firave, iar regenerarea unor sprâncene făcute praf durează până la un an de zile!

24life.ro: Care e cea mai bună metodă de aranjare a sprâncenelor? Cu penseta, cu ață, prin epilare?

IP: Eu epilez sprâncenele, iar pentru mici retușuri folosesc penseta. Scutesc foarte mult timp, dar am foarte multă îndemânare. Nu poate oricine. Fac sprâncenele la milimetru, cum îmi place mie să zic, în 10-15 minute. Cu penseta durează până la 40 de minute. Zic de un pensat de calitate, nu ca la colțul blocului. Pensatul cu ață mi se pare o metodă primitivă. Am văzut multe sprâncene distruse cu ață, în special la fetele care locuiesc la Londra.

24life.ro: Cum trebuie să fie o pensetă bună? Ce formă, cum o încercăm? Poți să ne recomanzi un brand?

IP: Prefer pensetele oblice, moi și nu foarte ascuțite, ca să nu rănesc. Nu îmi place să întind pielea în timp ce pensez și astfel există riscul să prind piele în pensetă. Îmi place să văd mereu sprânceana relaxată. Sunt stiliști care preferă pensetele foarte ascuțite.

„Aș putea spune că sunt stilist de sprâncene, da’ e plină lumea de stiliști, așa că sunt o fată pasionată de pensat” – Irina Maria Plăiașu – direct, autentic, onest, modest, adesea vocal, o adevărată formatoare de gusturi și trenduri. Pe Irina o găsiți aici și pe pagina ei de facebook.
De aceeași autoare: De ce nu e bine să ne tatuăm sprâncenele
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.