Horoscop 2019 Capricorn sau Ascendent în Capricorn

HOROSCOP 2019 CAPRICORNResponsabilități și restricții

Capricornii au fost încercați în ultimul an, dar și obișnuiți deja cu tranzitul transformator al lui Pluto (de 10 ani, mai stă încă 4) și restricțiile lui Saturn (2018 – primăvara 2020). Capricornii din  prima decadă au de vreun an probleme diverse, profesionale, parteneriale sau de sănătate. Acestea le-au testat maturitatea și înțelepciunea, ca și dorința de a-și corecta greșelile anterioare, pentru a merge mai departe.

În 2019, cu Pluto, Saturn și Nodul Sud al Lunii peste Soare, Capricornul simte nevoia de recunoaștere a eforturilor și talentelor, realizărilor sale. Are parte de dezamăgiri (întemeiate ori nu) și trece adesea prin perioade lungi de descurajare. Nu-ți face griji, dragă Capricorn, realizările tale sunt evidente pentru toată lumea, chiar dacă nu-ți spune nimeni asta. Sunt prea puține laude pentru orgoliul tău supradimensionat și stima de sine? Fii realist și cu picioarele pe pământ, ca de obicei. Saturn e în domiciliu și prietenos cu Soarele tău, dacă ești harnic și răbdător, cum ți-e felul. Dacă vrei să ai succes, în următorii doi ani nu investi timp și efort într-o singură direcție (familie, partener de afaceri sau de viață), oprește câte ceva și pentru tine și dezvoltarea ta interioară. Asta ca să nu ai resentimente față de cei cărora crezi că le-ai dat totul până acum, iar ei ți-au împiedicat evoluția și creșterea (și nici nu au habar).

Știu că suporți greu orice fel de impuneri zilele astea, reguli care ți se par bizare, nedrepte sau împotriva umanității. Soluția ar fi să preiei și mai multe responsabilități (dacă e posibil). Chiar dacă îți restrâng libertatea, asumarea lor îți va aduce exact statutul și poziția la care visezi. Saturn vine cu restricții, dar te și răsplătește regește. Mai ales în 2020, când Jupiter va tranzita zodia ta, timp de un an.

Evenimente neașteptate în iubire sau legate de copii

În martie 2019 Uranus iese din Berbec, unde nu se mai întoarce decât peste 83 de ani și intră în Taur, unde va sta timp de 7 ani, schimbându-ți și ție un anume domeniu de viață. Deși Uranus în Taur (semn fix) nu se simte prea grozav, el se află în aspect bun cu Soarele Capricornilor, favorizându-i pe cei deschiși la schimbare.

Uranus îți aduce oportunități și schimbări de situație, chiar dacă n-ai chef de ele sau exact atunci când te aștepți mai puțin. Taurul este casa a cincea pentru Capricorn, adică a copiilor, iubirilor, creativității, norocului și distracției, așadar domeniul în care vei avea parte de surprize și noutăți. Nu neapărat câștigi la loterie (deși nici asta nu e imposibil, dacă astrograma natală are astfel de indicii), dar poți avea mari surprize în iubire sau legate de copii. În 2019, ele apar doar pentru Capricornii născuți în decembrie. Poate că primești vestea unei sarcini neașteptate (când știai că nu poți avea copii) sau dimpotrivă, afli că nu poți avea copii niciodată. Sau primești noutăți surprinzătoare de la copiii din dotare. Poziția ta față de copii se schimbă brusc, fie că aceștia părăsesc sânul familiei (pleacă la studii în străinătate) sau dimpotrivă, au nevoie mai multă nevoie să îi sprijini în ceea ce și-au propus să facă. Schimbarea poate viza și domeniul sentimental – fie că te îndrăgostești de cine nu trebuie; sau te desparți definitiv la marea ta iubire. Ești mai aventuros în această perioadă și dispus să-ți asumi riscuri, într-un mod cu totul neașteptat pentru caracteristicile zodiei tale.

Debordezi de creativitate și idei originale, îți descoperi talente neștiute sau dezvolți pasiuni fulgerătoare, inclusiv în artă, muzică sau design, domenii la care nu te-ai gândit până acum. Oricum ar fi și ce s-ar întâmpla, în următorii 7 ani n-o să te plictisești, pentru că tranzitul lui Uranus te așteaptă cu mari surprize.

În 2019, tranzitul lui Jupiter prin casa a 12-a pentru Capricorni este ceva mai puțin evident decât alte tranzite. Beneficiile sunt mai discrete ori cel puțin nu „la vedere”, ca pentru ceilalți. Poate că primești o mărire de salariu sau un bonus pentru eforturile tale, dar nu și postul sau titlul care ar fi trebuit să însoțească mărirea. Sau te bucuri pentru unul dintre membrii familiei care are acum un job mai bun (eventual în străinătate) sau o sănătate mai bună. Sau acorzi mai multă atenție și ajutor celor aflați în nevoie. Jupiter te ajută să-ți depășești temerile, să-ți dezvolți intuiția și forța interioară. Vei primi ajutor exact atunci când ai nevoie de el, de la oameni necunoscuți sau din direcții total neașteptate. Problema cu Jupiter este că, fiind în cuadratură cu Neptun, aruncă o ceață deasă peste situații și circumstanțe și taie din amploarea sau calitatea beneficiilor anunțate mai sus. De asemenea, aspectul prost cu Neptun îți poate induce sentimente de autocompătimire, vinovăție sau apelul la șantaj emoțional.

Nu lua decizii importante între 11 februarie și 16 aprilie, când Mercur îl dublează pe Neptun în Pești sau între 19 august și 4 octombrie, când Marte tranzitează Fecioara.

Tranzitul lui Jupiter ar putea să-ți aducă și vești bune legate de sănătate, rezultate bune la analize, o perioadă de acalmie în cazul unei boli, mai ales cronice. Stai cu ochii pe șanse la tranzitul lui Venus peste Jupiter: 17 ianuarie – 3 februarie și 1-27 noiembrie și vei ști exact despre ce e vorba.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.